VASTUUNTUNTO Ohjaus Käydään eettisiä keskusteluja (oikein, väärin). Kiitetään ja kannustetaan. Kontrolli Tarkastetaan tehtävät ja välineet. Vaaditaan,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
Advertisements

KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntöjen tarkoituksena on
PORKKANAPIRTTI PERHEKOTI
Nummenpakan koulun aurajoen yksikön järjestyssäännöt
Tunnetaidoilla talli turvalliseksi?
Junioritoiminta Savonlinnan pursiseura. Vuosittain järjestetään •L•Leiri - kesän alussa - helpoin aika aloittaa harrastus •V•Viikkoharjoitukset –k–kerran.
Turvallisuuskulttuuri, työmetodit ja ohjeistus
Oppilaiden hyvinvointi ja kiusaamisen vastainen työ Taivallahden peruskoulussa Vanhempainilta
Jokaisella koululla tulee olla järjestyssäännöt, joilla ei kuitenkaan saa rajoittaa jokaiselle perustuslaissa taattuja oikeuksia. Järjestyssäännöt eivät.
Liikunnan ja kulttuurin PARAS –seminaari Kokkolassa
Turvallisesti harrastuksiin Vinkkejä nuorten ryhmien ohjaajille ja vanhemmille.
HOTELLI JA RAVINTOLA-ALAN PERUSTUTKINTO NÄYTTÖ
TERVEET ELÄMÄNTAVAT KUNNIAAN – TERVEYSVAIKUTUKSET PUNTARIIN.
Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli –periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous.
RISKIEN HALLINTA RAKENNUSTYÖMAALLA
Mihin kiusaamisen muotoihin KiVa Koulu vaikuttaa?
Koulujen turvallisuus
ARVOT Johtaa parempaan (Kohti hyvää elämää) Suojelee Suuntaa toimintaa (Tiedetään mihin pyritään) Yhteinen käsitys suunnasta (Pelisääntöjä) Selkeä rakenne,
Työrauha ja haastavat tilanteet
Hakeminen Päivähoidon laatukriteerit
Luennoitsijan nimi. Olemme olemassa, koska yhteiskunta haluaa varjella elämää, kulttuuria, omaisuutta, toimintaedellytyksiä Arvot, palokuntahyveet, eettiset.
Tuomaroinnin periaatteet SJAL tuomarikoulutus 2013.
Käyttäytymisen arviointi
Nummenpakan koulu Nummen yksikön järjestyssäännöt
ARVIOINTI Vanhempainilta
Suomen Jääkiekkoliitto1. KUNNIOITA PELIÄ MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA Suomen Jääkiekkoliitto2.
Luostarivuoren koulu Esittelytilaisuus
O PPILAITOKSEN ARVIOINTI 2014 Opiskelijakyselyn tulokset.
YHTEISTOIMINNALLINEN & YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN
Ohjaajien perehdytys Tero Leinonen Koordinaattori Lasten tiedekerhot- ja leirit Kesä 2014.
Verkkokiusaamisen ehkäiseminen
Liikunnan arviointi luokilla
HILTULANLAHDEN KOULU Koulukiusaamisen käsittelymalli.
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
Suuttumuksen hallinta
Opetussuunnitelma uudistuu Syksy 2016 Perusopetuksen opetussuunnitelma (ops) uudistetaan noin 10 vuoden välein. Taustalla valtioneuvoston asetus, jossa.
NUORTEN ITSEARVIOINTI- JA AUDITOINTIKRITEERIT NUORISOTALOTOIMINTAAN.
Turvallinen hoitotyö 1,5ov
Arviointi ja monipuoliset oppimismenetelmät. Peruskoulu  Perusopetuslain mukaan oppilaan arvioinnin tehtävänä on ohjata ja kannustaa opiskelua sekä.
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
TERVEYSTIETO 8 1. Tunne itsesi. Tunne itsesi Itsetunto tarkoittaa omien hyvien puolien ja heikkouksien tuntemista sekä niiden arvostamista. Kukaan ei.
Vanhempainilta 3 c Keskustelun aiheet Esittelyt Laitoin vanhemmille kiertämään nimilistan, johon kaikki voivat merkitä puhelinnumeronsa oppilaiden.
Käsitelty henkilöstökokouksessa Käsitelty Nummen luottamusoppilaiden kanssa Nummenpakan koulun Nummen ja Halisten yksiköiden tarkennukset.
RYHMÄYTTÄMINEN/RYHMÄYTYMINEN
Ops-iltapäivä
Uuden opetussuunnitelman mukainen arviointi Mukkulan koulussa
Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä
Oppilaskysely 2017 Perusopetuspalvelut
Arviointi Hyökkälän koulussa lv
Hymy-veistokset Telakalla
TE2 NUORET, TERVEYS JA ARKIELÄMÄ
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
Huoltajakysely2017 Jynkänlahden koulu
Liikunta uudessa opetussuunnitelmassa
Huoltajien, henkilöstön ja yhteistyökumppanien ajatuksia yhteistyöstä varhaiskasvatuksessa Luottamus huoltajien ja henkilöstön välisessä yhteistyössä on.
Opetussuunnitelmassa 2016
Suunnitelma oppilaiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä Nummenpakan koulu.
Tasa-arvosuunnitelma
KiVa Koulu -ohjelma.
7lk:n arviointi.
Tervetuloa.
- fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen toimintakyky
SUUNNITELMA KIUSAAMISEN EHKÄISEMISEKSI Nilakan yhtenäiskoulussa
YKSOTE-kuormitus 2017–18 -hankkeen koordinaattori
Neuvottelun vuorovaikutustaidot
Periaatteita.
MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA
MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA
Terveyttä työpaikoille – suositukset
Esityksen transkriptio:

VASTUUNTUNTO Ohjaus Käydään eettisiä keskusteluja (oikein, väärin). Kiitetään ja kannustetaan. Kontrolli Tarkastetaan tehtävät ja välineet. Vaaditaan, että työt ja tehtävät valmistuvat. Jaetaan vastuualueet (järjestäjät, luokkatehtävät). Itsearviointi Arvioidaan toimintaa ryhmässä ja ryhmänjäsenenä (pari, luokka, koulu). Arvioidaan omaa osuutta työrauhan saavuttamisessa ja ylläpitämisessä. Arvioidaan omaa työskentelyä ja työn tuloksia.

HYVINVOINTI Turvallisuus Terveet elämäntavat KoskemattomuusVälittävä ilmapiiri Puututaan kiusaamiseen (Stoppi-ryhmä). Kannustetaan hyvään käytökseen. Huomioidaan oppilaat erilaisina yksilöinä. Kannustetaan ja kunnioitetaan lapsia ja aikuisia. Luodaan koululle yhteishenkeä. Valvotaan koulun sääntöjen noudattamista. Huolehditaan välineiden ja tilojen kunnosta sekä turvallisuudesta. Huolehditaan valvonnasta. Vaaditaan pyöräilykypärän käyttöä. Kannustetaan liikuntaan KPP:n ja kuntokampanjoiden avulla. Valvotaan oppilaiden ruokailua. Pidetään yllä tehokasta terveydenhoitoa. Muistutetaan unen ja levon tärkeydestä.

IHMISEN, TYÖN JA YMPÄRISTÖN KUNNIOITTAMINEN Työ Henkinen koskemattomuus Ympäristö Fyysinen koskemattomuus Kunnioitetaan ympäristöä. Huolehditaan siisteydestä. Kunnioitetaan yhteistä omaisuutta. Arvostetaan itseä. Kunnioitetaan toisen koskemattomuutta. Puututaan kiusaamiseen (Stoppi-ryhmä). Kannustetaan hyvään käytökseen. Kunnioitetaan omaa ja toisen työtä. Laitetaan oppilaiden työt esille. Kiitetään ja kannustetaan. Hyväksytään erilaiset ratkaisut. Rakennetaan myönteistä minäkuvaa. Suhtaudutaan kunnioittavasti muihin. Puututaan kiusaamiseen (Stoppi-ryhmä).

VASTUUNTUNTO 2-TASO TAVOITETASO 0-TASO 1-TASO - jättää kotitehtävät tekemättä - kadottaa tai unohtaa opiskeluvälineet usein - työt eivät valmistu tai häviävät - käyttäytyy jatkuvasti häiritsevästi - loukkaa jatkuvasti muiden oppilaiden fyysistä ja henkistä koskemattomuutta - valehtelee - jättää usein kotitehtävät tekemättä - kadottaa tai unohtaa toisinaan opiskeluvälineet - työt eivät aina valmistu - käyttäytyy toisinaan häiritsevästi - loukkaa toisinaan muiden oppilaiden fyysistä ja henkistä koskemattomuutta - on välillä epärehellinen - tekee yleensä kotitehtävät - huolehtii useimmiten opiskeluvälineistä - työt valmistuvat yleensä aikataulun mukaan - käyttäytyy harvoin häiritsevästi - kunnioittaa useimmiten muiden koskemattomuutta - on rehellinen - hoitaa kotitehtävät - huolehtii opiskeluvälineistä esimerkillisesti - työt hoituvat suunnitelman mukaan - käyttäytyy esimerkillisesti - kunnioittaa ja arvostaa kanssaihmisiään - on rehellinen ja luottamuksen arvoinen

HYVINVOINTI 2-TASO TAVOITETASO 0-TASO 1-TASO - käyttäytyy piittaamattomasti omaa ja tovereiden turvallisuutta kohtaan - kiusaa, haukkuu ja halveksii muita - suhtautuu välinpitämättömästi elämäntapoihinsa - oppilaita ei oteta huomioon yksilöinä, kannustaminen puuttuu eikä yhteishengellä ole merkitystä - yrittää noudattaa turvallisuutta koskevia sääntöjä - kiusaa ja haukkuu joskus - ymmärtää terveiden elämäntapojen merkityksen, mutta ei noudata niitä - oppilaita huomataan yksilöinä vain harvoin, kaikilla on samat tehtävät ja tavoitteet, ja myönteistä palautetta annetaan harvoin - noudattaa turvallisuutta koskevia sääntöjä - ottaa toiset huomioon eikä kiusaa - noudattaa enimmäkseen terveitä elämäntapoja - oppilaat huomataan yksilöinä, tehtäviä eriytetään, palaute on kannustavaa ja yhteishenkeen kiinnitetään huomiota - noudattaa turvallisuutta koskevia sääntöjä ja on esimerkkinä muille - puuttuu kiusaamistilanteisiin - arvostaa ja toteuttaa terveitä elämäntapoja - kaikkia kohdellaan yksilöinä, tehtäviä eriytetään aina tarpeen mukaan ja yhteishenkeä luodaan monin tavoin

IHMISEN, TYÖN JA YMPÄRISTÖN KUNNIOITTAMINEN 2-TASO TAVOITETASO 0-TASO 1-TASO - omaa kielteisen minäkäsityksen kohtelee luokkatovereitaan välttävästi; joutuu helposti riitoihin tai välienselvittelyihin; - nimittelee - käyttäytyy huonosti - ei siivoa jälkiään - vähättelee omaa ja toisten työtä - tulee toimeen luokkatovereidensa kanssa vaihtelevasti; joutuu joskus riitatilanteisiin; puhuttelee satunnaisesti rumasti - käyttäytyy toisinaan huonosti - siivoaa toisiaan omat jälkensä - näkee työnsä arvon joskus - tulee yleensä toimeen muiden kanssa; puhuttelee yleensä kohteliaasti tovereitaan ja muita - käyttäytyy hyvin koulussa - huolehtii siisteydestä - arvostaa omaa työtään - omaa myönteisen minäkäsityksen - käyttäytyy esimerkillisesti kaikkialla - tulee toimeen kaikkien kanssa ja kohtelee kaikkia hyvin; auttaa oma-aloitteisesti, kannustaa ja neuvoo kaikkialla, myös koulun ulkopuolella - huolehtii siisteydestä ja on esimerkkinä muille - arvostaa kaikkien työtä