Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

22.11.2014Suomen Jääkiekkoliitto1. KUNNIOITA PELIÄ MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA 22.11.2014Suomen Jääkiekkoliitto2.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "22.11.2014Suomen Jääkiekkoliitto1. KUNNIOITA PELIÄ MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA 22.11.2014Suomen Jääkiekkoliitto2."— Esityksen transkriptio:

1 22.11.2014Suomen Jääkiekkoliitto1

2 KUNNIOITA PELIÄ MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA 22.11.2014Suomen Jääkiekkoliitto2

3 Kunnioitamme toisiamme – kaikki voittavat Yhteinen pelikenttämme PelaajatValmentajatVanhemmatTuomarit 22.11.2014Suomen Jääkiekkoliitto3 Kunnioita peliä -ohjelma on suunniteltu, jotta suomalainen jääkiekko olisi reilumpaa kaikille sen osapuolille. Kyse on jokaisen pelin eri roolissa toimivan – pelaajien – valmentajien – tuomareiden ja vanhempien keskinäisestä kunnioittamisesta. Käyttäydy hallilla, kuten sen ulkopuolella.  Pelitapahtuma on positiivinen kasvuympäristö, jossa onnistumisille ja epäonnistumisille on tilaa  Peli on entistä turvallisempaa  Valmentajat ja tuomarit saavat työrauhan Pelistä nauttivat kaikki Muut toimijat

4 PELAAJA, joka kunnioittaa peliä… 22.11.2014Suomen Jääkiekkoliitto4  Yrittää aina parhaansa, antaa jokaisessa tilanteessa kaikkensa  Kunnioittaa vastustajaa jokaisessa pelitilanteessa  Kunnioittaa tuomarin ratkaisuja  On esimerkki jäällä & jään ulkopuolella Kunnioita peliä ja sen toimijoita niin peli ja muut toimijat kunnioittavat sinua.

5 22.11.2014Suomen Jääkiekkoliitto5 Kunnioita peliä ja sen toimijoita niin peli ja muut toimijat kunnioittavat sinua.

6 VALMENTAJA, joka kunnioittaa peliä… 22.11.2014Suomen Jääkiekkoliitto6  Kannustaa ja palkitsee lasta aina yrittämään parhaansa, taitotasosta riippumatta  Tiedostaa, että on lapsille esikuva ja esimerkki niin jääkiekon kuin hyvän käytöksen suhteen  Muistaa, että lasten vanhemmat reagoivat asioihin useimmiten tunteella  Säilyttää oman itsehillintänsä ja perustelee mahdolliset vaikeat pelilliset ratkaisut selkeästi ja ytimekkäästi  Ymmärtää ja hyväksyy mahdolliset tuomarivirheet osaksi peliä ja antaa tuomarille mahdollisuuden oppia virheistään Kunnioita peliä ja sen toimijoita niin peli ja muut toimijat kunnioittavat sinua.

7 22.11.2014Suomen Jääkiekkoliitto7 Kunnioita peliä ja sen toimijoita niin peli ja muut toimijat kunnioittavat sinua.

8 VANHEMPI, joka kunnioittaa peliä… 22.11.2014Suomen Jääkiekkoliitto8  Kannustaa lasta aina positiivisessa hengessä  Luottaa valmentajien ja tuomareiden tekemiin ratkaisuihin - ymmärtää, että virheitä tapahtuu  Antaa työrauhan  On kaikella tekemisellään ja toiminnallaan esikuva lapsille Kunnioita peliä ja sen toimijoita niin peli ja muut toimijat kunnioittavat sinua.

9 TUOMARI, joka kunnioittaa peliä… 22.11.2014Suomen Jääkiekkoliitto9  Palvelee peliä luottamuksen arvoisesti  Huolehtii pelin turvallisuudesta ja oikeudenmukaisuudesta kaikissa tilanteissa  Pysyy rauhallisena, ei provosoidu, eikä provosoi  On rehellinen itselleen ja pelille Kunnioita peliä ja sen toimijoita niin peli ja muut toimijat kunnioittavat sinua.

10 OHJEISTUKSET JUNIORISARJOIHIN VALMENTAJILLE JA TUOMAREILLE SYKSY 2013

11 TUOMARI 22.11.2014Suomen Jääkiekkoliitto11  Käy ennen pelin alkua vähintään tervehtimässä, mielellään myös kättelemässä molempien joukkueiden valmentajat  Kun valmentajalla on asiaa ja luukku on auki, käy asiallinen keskustelu valmentajan kanssa Keskustelun oltava asiallinen Voidaan keskustella turvallisuudesta tai muusta sääntöjen tulkintaan liittyvästä kysymyksestä Rangaistuksesta valittaminen ei ole sääntöjen tulkintaan liittyvä asia Jos huudetaan, anna varoitus – jos huuto jatkuu, tuomitse joukkuerangaistus Kunnioita peliä ja sen toimijoita niin peli ja muut toimijat kunnioittavat sinua.

12 VALMENTAJA 22.11.2014Suomen Jääkiekkoliitto12  Tervehdi pelin alussa ottelun tuomarit  Jos sinulla on asiaa tuomarille, avaa vaihtoaition luukku ja käy asiallinen keskustelu tuomarin kanssa Keskustele asiallisesti Voit keskustella pelaajien turvallisuudesta Voit esittää kysymyksiä sääntöjen tulkinnasta Rangaistuksesta valittaminen ei ole sääntöjen tulkintaan liittyvä asia  Älä häiritse tuomarin työskentelyä huutamalla ”Pelaa” – pitkän tilanteessa ”Paitsio” Kunnioita peliä ja sen toimijoita niin peli ja muut toimijat kunnioittavat sinua.

13 Viestintä- ja markkinointi 22.11.2014Suomen Jääkiekkoliitto13 Yhteinen pelikenttä Kunnioitus Tunnetut kasvot Arvostus ja Suvaitse- vaisuus Esimerkki


Lataa ppt "22.11.2014Suomen Jääkiekkoliitto1. KUNNIOITA PELIÄ MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA 22.11.2014Suomen Jääkiekkoliitto2."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google