Hyvä tietää palvelussuhteeseen liittyvistä asioista

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ry
Advertisements

Henkilökohtaisten avustajien työnantajien vertaistukiryhmä
Yliopistojen yleinen työehtosopimus 2014–2017
Työnantajan velvollisuudet käytännössä
UUDENMAAN TYÖSUOJELUPIIRI VUOKRATYÖSEMINAARI Uudenmaan työsuojelupiiri Lea Piho.
Henkilökohtainen apu ja työnantaja Tuula Poikonen Vammaistyön johtaja
Virkavapaan vaikutus ylituntipalkkioihin ja erityistehtäväkorvauksiin yleissivistävässä koulussa lukien.
YHDISTYS TYÖNANTAJANA
Henkilökohtainen apu miniseminaari
Vuosilomalain Muutokset 2013
Työ- ja virkasuhteen keskeiset erot
Työaikapankki Infotilaisuus
Palkat kirjanpidossa.
Bruttopalkasta nettopalkkaan
Perhepäivähoitajia koskeva neuvottelutulos
PÄIVÄKODIN HENKILÖSTÖN TYÖAIKA Laadittu
TYÖHÖNOTTAMINEN JA TYÖSOPIMUS/M/S MARIELLA
Uuden työehtosopimuksen keskeinen sisältö Otaniemi
KESÄTYÖSETELI 2011 HML kaupungin maksama tuki työnantajalle, joka palkkaa vuosina syntyneen hämeenlinnalaisen nuoren kesätyöhön kesätyösetelillä.
X:t ja Y:t toimituksissa
Työelämän lainsäädäntö ja ristiriitojen ratkaisu
Työturvallisuus ja sairastuminen
TYÖEHTOSOPIMUS JA PALKKA
TYÖAIKAAN LIITTYVIÄ SÄÄDÖKSIÄ JA SÄÄNNÖKSIÄ
ERILAISIA TYÖSUHTEITA JA TYÖNTEON MUOTOJA
KVTES luku IV vuosilomalaista johtuvat muutokset 2013
Työmarkkinatutkimus 2012 Yksityinen sektori
KVTES:n vuosilomamääräysten muutokset alkaen
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014
Työsuhteen ehtojen muuttaminen Itellan ylemmät toimihenkilöt
Itellan ylemmät toimihenkilöt ry VIESTINVÄLITYS- JA LOGISTIIKKA-ALAN YLEMPIEN TOIMIHENKILÖIDEN TYÖEHTOSOPIMUS Ja INFORMAATIOLOGISTIIKKA-ALAN YLEMPIEN TOIMIHENKILÖIDEN.
TYÖSOPIMUS.
TEK Mikä muuttuu? Virkasuhteesta työsuhteeseen Tampereen teknillinen yliopisto Pia Hiltunen Asiamies, TEK.
Työsuhteen solmiminen ja päättäminen
Päätöksenteko yhdistyksissä
Yliopistojen työehtosopimus
TYÖSUHTEEN ALUSSA: Työelämän pelisääntöjä
PEREHDYTYS JA TYÖHÖN OHJAUS
Virkavapaudet Yhteysopekoulutus Kirsi Contursi plm.

VALTION VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS 2014 – 2017; KESKEISIÄ MUUTOKSIA Vero- ja tullivirkamiesliiton luottamusmiespäivät Jarmo Huotari VTML.
TUKIPAKETIN VEROTUS JA TULONTASAUS
VEROHALLINTO ESITTÄÄ Uusi yrittäjä pulassa Pimeä työ pettää Sinä valitset! 1.
Aulikki Otranen1 Kehittämis- ja neuvottelupäivä
 ASIOITA, JOITA SINUN OLISI HYVÄ TIETÄÄ TYÖELÄMÄSSÄ OLLESSASI.
 Yksi arkipäiväisistä oikeussuhteistamme  Suullinen/kirjallinen/sähköinen  K-15  Kaksi osapuolta, kaksi velvoitetta!  Työsopimuslaki säätelee  pakottavaa.
Työntekijän palkkaaminen
TUKIPAKETIN VEROTUS JA TULONTASAUS
Työelämässä eivät vallitse viidakon lait
Työsuhde pähkinänkuoressa
Poissaolot.
TYÖHARJOITTELU.
Nuorten oppisopimuskoulutus
Tilapäiset poissaolot
Työaika ja vapaat.
Nuoret ja työlainsäädäntö
8. Luokkalaisten TET Tämä esitys käsittelee PowerPointin uusia ominaisuuksia. Se kannattaa katsella diaesityksenä. Näistä dioista saat ideoita esityksiin,
WorkSmart –kesäopinnot
Bruttopalkasta nettopalkkaan
Vantaalainen näkökulma osatyökykyisten työllistymiseen
Vuosiloma Vuosilomalaki
Vuosiloma Vuosilomalaki
Liikunta- ja nuorisopalvelut
TYÖNANTAJAN JA TYÖNTEKIJÄN OIKEUDET JA VELVOLLISUUDET
Lakon vaikutukset työsuhteen ehtoihin
TYÖNANTAJAN JA TYÖNTEKIJÄN OIKEUDET JA VELVOLLISUUDET
TYÖSUHTEEN EHTOJA Työehtosopimus: Palkanmaksu: Sairasloma-ajan palkka:
TYÖAIKA-ASIOITA Työaikalain pääsisältö. TES:ssa voi olla huomattavia poikkeuksia. (Soveltamisalarajaus ks. TAL 2 §)
VUOSILOMA.
Kuntouttava työtoiminta ja työllistetyt Sauvon kunnassa
Esityksen transkriptio:

Hyvä tietää palvelussuhteeseen liittyvistä asioista Kesäharjoittelijat 13.5.2014 Hyvä tietää palvelussuhteeseen liittyvistä asioista 13.5.2014 Sanna-Maria Röör

Palvelussuhteen alkaminen Työsuhde kirjallinen työsopimus työsuhde ja siihen perustuvat oikeudet alkavat siitä päivästä, jona ryhdytään oikeasti työhön.

Työsopimus – työelämän perussopimus Kirjallisena, sekä työntekijä että työnantaja allekirjoittavat. Tehtävänimike ja pääasialliset tehtävät työsuhteen alkaessa Työaika Palkka ja sen maksaminen Työntekopaikka Työsopimuksen kestoaika Koeaika (pidemmissä työsuhteissa) Irtisanomisaika Ehtoja, mihin työntekijä sitoutuu Sovellettava työehtosopimus ja vuosiloman määräytyminen Koeaika: sopimuskumppanit voivat tutustua toisiinsa ja työsuhteen toimivuuteen - ja tarvittaessa päättää sopimuksen ilman irtisanomisaikaa. Irtisanomisaika: Se aika, jonka työntekijä on vielä töissä ilmoitettuaan lopettavansa. TA 2 vko-6 kk, TT 2 vkoa—1 kk.

Perehdytys eli työhön opastus Uutena työntekijänä saat opastuksen tehtäviisi ja Tampereen kaupunkiin työnantajana. Päävastuu perehdytyksestä on esimiehelläsi. kaupunki työnantajana työtehtävät, säännöt (esim. työaika) vaatimukset, edut Myös työkaverit toimivat perehdyttäjinä. Muista myös olla itse aktiivinen. Tyhmiä kysymyksiä ei ole 

Oikeutesi ja velvollisuutesi työssä Oikeudet saada sovittu palkka oikeus lakien ja sopimusten antamaan suojaan oikeus terveelliseen ja turvalliseen työympäristöön. Velvollisuudet tulee suorittaa työsi huolella noudattaa työnjohdon ohjeita kieltäytyä kilpailevasta toiminnasta pitää liike-, ammatti- ja muut salaisuudet huomioida työnantajan etu.

Työnantajan oikeudet ja velvollisuudet työhönotto-oikeus  eli oikeus ottaa henkilö töihin oikeus johtaa työtä. Velvollisuudet noudattaa lakeja ja sopimuksia työntekijöiden tasapuolinen kohtelu työturvallisuudesta huolehtiminen hyvästä työilmapiiristä ja , työntekijän työssä suoriutumisesta huolehtiminen.

Työaika On aika, jona sinun tulee olla työnantajan käytettävissä. 30 h/viikossa, yhteensä 60 h kahden viikon aikana. Päivittäinen työaika 6 h sisältää ruoka- ja kahvitauon Ruokatauko 30 minuuttia Kahvitauko 10 minuuttia Työpäivät ja niiden pituus vaihtelevat tehtävistä riippuen  Esimies selvittää nämä sinulle. Sinun tulee noudattaa työaikoja.

Palkka – korvaus tehdystä työstä 320 € kahden viikon jaksosta. Sisältää loma-ajan lomakorvauksen. Palkka maksetaan pankkiin ilmoittamallesi tilille Harjoittelujakso Maksupäivä 2.6.-15.6.2014 13.6.2014 16.6.-29.6.2014 30.6.2014 30.6.-13.7.2014 15.7.2014 14.7.-27.7.2014 30.7.2014 28.7.-10.8.2014 15.8.2014

Palkanmaksu Toimita verokortti työnantajalle heti työsuhteen alussa. Ennakonpidätys peritään verokortin mukaan. Verokortti tarvitaan aina, kun mennään palkkatyöhön. Sen perusteella työnantaja tietää kuinka paljon pidätetään veroa. Mikäli verokorttia ei ole tullut postitse, pitää se hakea verotoimistosta tai tulostaa verkosta vero.fi. Verokortin saa takaisin työharjoittelusi jälkeen. Mahdollisen veron lisäksi palkasta peritään työttömyysvakuutusmaksu (0,50 %) kaikilta vähintään 17-vuotiailta. Työmatkakustannuksista jokainen vastaa itse. - Jos koko vuoden tulosi (esim. palkat ja opintorahat) jäävät varmasti alle 1 210 euron, voit pyytää Verohallinnolta verokortin, jossa veroprosentti on nolla.   - Vakuutusmaksu 16 €, jos alle 17-vuotias on 0 E. - Jos ei toimita verokorttia  60 % vero!

Palkkalaskelma Palkkalaskelma toimitetaan postitse kotiin. Siinä kerrotaan paljonko ja minä päivänä sinulle on maksettu palkkaa, veron määrä, muut maksut kuten työttömyysvakuutusmaksu. Tarkista palkkalaskelmasi. Myös nimellä tilinauha 

Poissaolot ja palkka Sairausloma-ajalta maksetaan täysi palkka enintään 14 kalenteripäivän ajalta (alle 60 päivää kestänyt työsuhde. Esimieheltä voi pyytää etukäteen luvan muuhun poissaoloon, mm. pääsykokeet. Työtapaturmasta täysi palkka 120 pv. Muuta: Esim. lähiomaisen hautajäispäivä on palkallinen työvapaa.  Kysy esimieheltä etukäteen. Kaikista poissaolosta tulee aina ilmoittaa esimiehelle etukäteen tai sairastuttaessa niin pian kuin se on mahdollista! Jos luvaton poissaolo – palkka vähennetään.

Palvelussuhteen päättyminen Palvelussuhde päättyy määräajan päättyessä. Palauta työnantajan omaisuus: työvälineet, avaimet yms. Palkka maksetaan: Harjoittelujakso Maksupäivä 2.6.-15.6.2014 13.6.2014 16.6.-29.6.2014 30.6.2014 30.6.-13.7.2014 15.7.2014 14.7.-27.7.2014 30.7.2014 28.7.-10.8.2014 15.8.2014

Työtodistus Saat työtodistuksen työsuhteen päätyttyä. Se lähetetään sinulle kotiin postitse.

Mukavia työhetkiä Tampereen kaupungilla ja aurinkoista kesää!

Kiitos!