Kuntoutusohjaus pienen lapsen perheelle

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lasten vuorovaikutustaitojen tukeminen käytännössä
Advertisements

Perhevalmennus Hoiretahan mukulaa; vauvan hoito
KIRJASTO TIENSÄ PÄÄSSÄ VAI TIEN PÄÄSSÄ KIRJASTO ?
20 sairaanhoitopiiriä Erikoissairaanhoito VSSHP on 3. suurin sh-piiri
Lyhyesti kasvun ja oppimisen tuesta esiopetuksessa
Jumalan kanssa.
Vihdin seurakunnan ilta
Eväitä hyvän perhehoidon rakentamiseen – vahvaksi työssä ja kumppanuudessa Perhehoitajien ja kuntaedustajien 2. työtapaaminen Arvokas elämä –hanke /Paula.
 Toiminta, joka tukee perheessä, parisuhteessa ja vanhemmuudessa jaksamista sekä perheessä tapahtuvaa kristillistä kasvatustyötä.  Perhekerho  Perheleirit,
V ARSINAIS- S UOMEN SAIRAANHOITOPIIRI E GENTLIGA F INLANDS SJUKVÅRDSDISTRIKT TERVEYTTÄ EDISTÄVÄSTÄ TOIMINNASTA VS-SAIRAANHOITOPIIRISSÄ JAANA VIRTANEN th,
Tuija Lehti Oper.hoidon tulosryhmän ylihoitaja VSSHP/TYKS
VARSINAISEN TERVEESTI
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
Kainaston ryhmiksen Varhaiskasvatussuunnitelma Ryhmis aloitti toimintansa elokuussa Tiloissa toimii kaksi ryhmää, Kissankellot ja Kehäkukat. Molemmissa.
Monivammaisen lapsen näöntutkimus ja kuntoutus
Ensivasteen koulutussuositus
Lastensuojelun asiakkaat (kriteeri: lapsen kasvu/kehitys tai terveys vaarassa, välitön ls-tarve) vanhemman/huoltajan päihteiden käyttö (lapsen hoito vaarantuu,
V ARSINAIS- S UOMEN SAIRAANHOITOPIIRI E GENTLIGA F INLANDS SJUKVÅRDSDISTRIKT Kuntaneuvottelut syksy 2013 Toimenpiteet kevään 2013 kuntaneuvotteluissa esille.
Flavian tarina. Nimeni on Flavia. Olen 15 vuotta vanha ja asun Ugandassa. Pidän ompelemisesta, etenkin laukkujen tekemisestä ystävieni kanssa.
KANSALAISTAPAHTUMAVIIKKO TAMPEREELLA PÄÄN AVAUKSIA LAPSEN OIKEUKSIIN.
V ARSINAIS- S UOMEN SAIRAANHOITOPIIRI E GENTLIGA F INLANDS SJUKVÅRDSDISTRIKT VS TH ALUEELLINEN TIETOHALLINTA Kansallisen ajanvarauspalvelun esiselvitys.
Katsotaan, sanoi lääkäri!
Ikäihmiset ongelmapelaajina Narratiivisuus apuna
Oppimisvaikeudet kehityksen riskitekijöinä
Riippuvuus tupakoinnista
LAPSEN HYVÄN KASVUN JA KEHITYKSEN ARVIOINNIN NÄKÖKULMAT OPASKIRJASSA
V ARSINAIS- S UOMEN SAIRAANHOITOPIIRI E GENTLIGA F INLANDS SJUKVÅRDSDISTRIKT LOIMAAN ALUEEN KUNNAT Väestön ikärakenne ja sairastavuustiedot.
V ARSINAIS- S UOMEN SAIRAANHOITOPIIRI E GENTLIGA F INLANDS SJUKVÅRDSDISTRIKT Valtion tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden julkaisutiedonkeruu.
Lastensuojelu nuoren tukena
Vanhempien vertaisryhmä pilotti Myllypuron yläaste 2009 Ulla Hukka, erityisopettaja Tiina Valtonen, opinto-ohjaaja.
Lapsen toiminnallisen näön tutkiminen
Johtava sosiaalityöntekijä terveyssosiaalityön toimijana
Mielenterveys s. 110 –
Kansallisen ajanvarauspalvelun esiselvitys Eri osapuolten välisen toiminnan yhteensovituksen toteutuksen teoriaa Kokous
V ARSINAIS- S UOMEN SAIRAANHOITOPIIRI E GENTLIGA F INLANDS SJUKVÅRDSDISTRIKT SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELURAKENNEUUDISTUS O-PL Palvelurakenneuudistuksen.
Eväitä hyvän perhehoidon rakentamiseen – vahvaksi työssä ja kumppanuudessa Perhehoitajien ja kuntaedustajien 2. työtapaaminen Arvokas elämä –hanke /Paula.
LASTEN SUOJELU – JOKAISEN TEHTÄVÄ Varhaiskasvatuksen mahdollisuudet lasten suojelussa, KELTO Pirjo Harjupatana LTO Riitta Sinko.
VAKKA-SUOMEN ALUEEN KUNNAT
Nuorten osallisuus Varkauden nuorisovaltuusto Wanuva.
V ARSINAIS- S UOMEN SAIRAANHOITOPIIRI E GENTLIGA F INLANDS SJUKVÅRDSDISTRIKT 1 Erikoissairaanhoidon palvelujen käyttö Loimaan alueen kunnat Kuntaneuvottelut.
TUKEA SEKSUAALISUUDEN TOTEUTTAMISEEN
LASTENSUOJELIJAT KAHDEN EETOKSEN RISTIPAINEESSA ERJA SAURAMA HELSINGIN YLIOPISTO
Väestön ikärakenne ja sairastavuustiedot
Kulttuurikameleontit ry NÄKYMÄTTÖMÄT LAPSET Päivi Arvonen.
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
Riippuvuus tupakoinnista
Historia tarkoittaa aikaa tästä hetkestä taaksepäin. Historia on tiedettä, tutkimusta menneistä tapahtumista. Lähteet kertovat menneisyydestä: Arkelogiset.
Sosiaalinen kehitys lapsuudessa
Lastensuojelulaki 1§-4§ Julia Koskimies 3B PowerPoint-esitys sisältää:
Temperamentti. Temperamentti Temperamentti = tunnereaktioiden tyyppi ja voimakkuus Temperamentti = tunnereaktioiden tyyppi ja voimakkuus Persoonallisuuden.
tarkastelee vauvan ja vanhemman välisen vuorovaikutuksen malleja ja niiden vaikutusta lapsen kehitykseen lapsen minäkuvan muodostuminen lapsella biologinen.
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
LASTENNEUROLOGIA poliklinikka ja päiväsairaala rakennus 45 TERVETULOA.
Tulevaisuus-verstas Millaisia muutoksia on tapahtumassa ihmisten toiminnassa ja yhteiskunnassa?
KOULUIKÄ PS2 LAJM. TEHTÄVÄ Mitä muistat ensimmäisestä koulupäivästä? Jos et itse muista paljoa, niin kysy vanhemmiltasi asiaa.
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
KATAJAINEN -ryhmämuotoinen päivätoiminta
Hannu Hätinen LAPE-kehittämispäivä
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
CHILD-SLEEP -TUTKIMUSPROJEKTI
Ihmisen elinkaari Psykologia jpe.
Sosioemotionaalinen kehitys
Kielen kehityksen avainkohdat
Angelmanin oireyhtymä
Kognitiivinen kehitys
Sosiaalinen kehitys Tarja Rauste
Sosiaalisuus ja sosiaalisen tarkastelu
Tulevaisuuden osaamistarpeet ja työelämän muutos
Maailmassa joka kuudes lapsi asuu keskellä sotaa tai konfliktia
Minna Karttunen, hankevastaava
Esityksen transkriptio:

Kuntoutusohjaus pienen lapsen perheelle Silmähoitajapäivät Turku 18.9.2009 Pirjo Rinne, kuntoutusohjaaja, TYKS / näköpoliklinikka

Vauva vaatii silmänruokaa Vauvan syntymä on suuri tapahtuma vanhemmille, mutta vielä suurempi se on lapselle itselleen. Heti ensi hetkestä lähtien vauvan elimistössä lähtee käyntiin miljoonien hermosolujen ahnas kilpailu valta-asemasta. Tässä kilpailussa näköaisti pärjää hyvin, jos kaikki sen osat pelaavat yhteen. Pirjo Rinne, kuntoutusohjaaja, TYKS / näköpoliklinikka

Kuntoutusohjaus on osa tutkimusta ja hoitoa aloitetaan heti, kun epäily lapsen näön kehityksen poikkeavuudesta herää perheen kohtaaminen lapsen toiminnallisen näön tutkiminen lapsen ja perheen ympärillä olevien verkostojen selvitys yhteistyö sosiaalityöntekijän kanssa Pirjo Rinne, kuntoutusohjaaja, TYKS / näköpoliklinikka

Lapsella on oikeus kehittyä niin hyvin kuin mahdollista vastasyntyneen vahva halu ja kyky oppia uusia asioita tunteilla ja tunteiden säätelyllä suuri vaikutus sosiaalinen tietoisuus (yhteisesti jaetut hetket) vuorovaikutus olennaisen erottaminen Pirjo Rinne, kuntoutusohjaaja, TYKS / näköpoliklinikka

Lapsella on oikeus kehittyä niin hyvin kuin mahdollista tilanteen ymmärtäminen tilan ja toiminnan ymmärtäminen tarkkaavaisuuden kiinnittäminen aikomuksen havaitseminen lapsen täytyy tietää, että hänet on nähty Pirjo Rinne, kuntoutusohjaaja, TYKS / näköpoliklinikka