Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Minna Karttunen, hankevastaava

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Minna Karttunen, hankevastaava"— Esityksen transkriptio:

1 13.11.2018 Minna Karttunen, hankevastaava
Tuu mukkaan! -hanke Minna Karttunen, hankevastaava

2 Tuu mukkaan! -hanke Perheidenpaikka ry:n ja Outokummun mielenterveysyhdistys Välke ry:n yhteishanke Toiminta-alueena Siun Soten läntinen alue (Heinävesi, Liperi, Outokumpu, Polvijärvi) Työntekijät: Minna Karttunen, Elina Honkaselkä, Petri Kokko

3 Hankkeen toimintamuodot
1. Videovälitteiset vertaisryhmät perheille, joissa on alle kouluikäisiä lapsia perheille, joilla ei ole mahdollisuutta osallistua säännölliseen fyysiseen ryhmätoimintaan ryhmissä keskustellaan arkisista asioista luottamuksellisesti ryhmän kesken myös fyysisisiä tapaamisia osallistujien kesken Syitä osallistumattomuudelle: pitkät välimatkat, huonot kulkuyhteydet, vähävaraisuus, työttömyys, yksinhuoltajuus, ei rohkeutta lähteä, häpeän tunne omasta tilanteesta (ei halua olla esim. ainoa yksinhuoltaja) Ryhmien aiheet sovitaan yhdessä osallistuvien perheiden kanssa.

4 Hankkeen toimintamuodot
2. Mummi- ja ukkitoiminta perheille, joilla omat isovanhemmat asuvat kaukana tai yhteyttä isovanhempiin ei ole senioreille, joilla ei ole omia lapsenlapsia tai heihin ei ole yhteyttä isovanhempi-ikäisille, jotka haluavat oppia käyttämään digitaalisia välineitä edistääkseen yhteydenpitoa omiin lapsiin ja lapsenlapsiin videovälitteiset tapaamiset, joissa jaetaan arjen asioita, keskustellaan, luetaan satuja yms.

5 Taustaorganisaatiot Perheidenpaikka ry perustettu v. 1959
entinen Pohjois-Karjalan ensikotiyhdistys Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistys toiminta-alueena Outokumpu, Liperi, Polvijärvi ja Joensuu + Heinävesi toimintamuotoina: vauva- ja perhekahvilat, yökylätoiminta, tapaamispaikkatoiminta, tuetut ja valvotut tapaamiset

6 Taustaorganisaatiot Välke ry Outokummun mielenterveysyhdistys Välke ry
Toiminta-alueena Outokumpu, Liperi, Polvijärvi + Heinävesi Mielenterveyskuntoutujien edunvalvontajärjestö Toiminnan lähtökohtana tasa-arvoisuus, vertaistuki ja kokemusasiantuntemus Hankkeita, vahva video- ja it-osaaminen ”Jokaisella on oikeus mielen hyvinvointiin”.


Lataa ppt "Minna Karttunen, hankevastaava"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google