Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tulevaisuus-verstas Millaisia muutoksia on tapahtumassa ihmisten toiminnassa ja yhteiskunnassa?

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tulevaisuus-verstas Millaisia muutoksia on tapahtumassa ihmisten toiminnassa ja yhteiskunnassa?"— Esityksen transkriptio:

1 Tulevaisuus-verstas Millaisia muutoksia on tapahtumassa ihmisten toiminnassa ja yhteiskunnassa?

2 Tunnistatko muutokset? Millä tavalla ne vaikuttavat yhdistysten ja järjestöjen toimintaan? Onko meneillään joitakin muita keskeisiä muutoksia?

3 Tuen ja palveluiden järjestäminen muutoksessa 1.Alueellisuus palveluiden tuottamisessa korostuu 2.Terveydenhuollon korostuminen sote-palveluissa 3.Yksityistäminen, kilpailuttaminen ja tehokkuusajattelu 4.Oikeusteitse etsitään ratkaisuja palveluiden saatavuuteen ja laatuun 5.Kotihoidon ja omaishoidon kasvu. 6.Tuen ja palveluiden saamisessa siirrytään diagnoosista yksilölliseen tarveharkintaan. 7.Osallisuus, oikeus omiin valintoihin.

4 Kumppanuuksia tarvitaan  Vaikuttamisessa yhteistyö välttämätöntä: yksi järjestö tai yhdistys tuskin saa ääntään kuuluviin uudistuksissa.  Järjestöissä taloudelliset resurssit eivät enää kasva vaan enemminkin pienenevät.  Yhdessä järjestetty toiminta säästää resursseja.  Kilpailu hukkaa vapaaehtoisten voimavaroja ja rahaa.

5 Kokemustiedon merkitys kasvussa  Vertaistukea pidetään merkittävänä tuen muotona paitsi vammaisille ja pitkäaikaissairaille myös tavallisissa elämän muutostilanteissa (esim. lapsen syntymä).  Kokemustiedon merkitys ymmärretty myös palveluiden kehittämisessä.  Kehitysvammaiset henkilöt puhuvat yhä enemmän itse omista asioistaan.

6 Vapaa-ajasta kilpaillaan  Halutaan osallistua toimintaan ei rakenteiden ylläpitämiseen  Mikä taho toiminnan järjestää ei tärkeää. jäsenyys >< osallistuminen  Ihmiset voivat/haluavat käyttää vain rajatun ajan toimintaan.  Halu vapaaehtoistoimintaan on käyttämätön resurssi.

7 Some ja netti merkittäviä välineitä  Verkko tuo nopeita kohtaamisen mahdollisuuksia tapaamisten rinnalle.  Tiedon luotettavuus ja luettavuus?  Vertaistiedon ja ammatillisen tiedon yhdistäminen.  Itsehoito verkossa lisääntyy.  Yhdistystoimijoiden ja perheiden oma kansainvälinen toiminta kasvaa.


Lataa ppt "Tulevaisuus-verstas Millaisia muutoksia on tapahtumassa ihmisten toiminnassa ja yhteiskunnassa?"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google