VTT / Jarkko Lehtinen, Juha Tapio

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Copyright © Sopima Due Diligence materiaalin vieminen Sopimaan • Näillä ohjeilla saat Due Diligence materiaalin jaettua prosessiosallisille.
Advertisements

TERVETULOA 10 vuotta Kaupintiellä
1 Johdon konsultointipalvelut – standardin julkistamistilaisuus Pekka Järvinen, SFS.
Työhönvalmennuksella työelämään
Tolkkua työaikoihin – kampanjan lähtötasokyselyn tuloksia Tarja Arkio Asiantuntija.
Hyödynarviointi vesistöjen kunnostushankkeissa Lectio praecursoria
Hyvälaatuinen talousvesi ja tehokkaasti puhdistetut jätevedet ovat hyvinvointimme perusta. Yli 90 % suomalaisista on vesihuoltolaitosten vesijohtoverkostojen.
Lapista tulevaisuus Lapin korkeakouluista valmistuneet työelämässä.
Laatujärjestelmä marjatiloilla/jatkojalostajalla
LIIKENNETURVALLISUUDEN TEHOKAS PARANTAMINEN, Tepa Tieliikenteen turvallisuustoimenpiteiden arviointi ja kokemukset turvallisuus- suunnitelman laatimisesta.
Miten kunnassa toteutetaan yhteisöllisyyttä
Yksityiskohtainen tulvakartoitus Tornionjoen alaosalla
Tietokannan hallintajärjestelmät. 6/29/20142 Tekijäryhmä •Timo Hakala •Joonas Jokinen •Jussi Koskela •Santeri Lehtonen.
1 Hyvä Seura -koulutuspuu. 2 • Seurojen toimihenkilöille tarkoitettu koulutuskokonaisuus seuratoiminnasta • Kohderyhmänä uudet seura-aktiivit, joukkueenjohtajat,
Finna tiedonhankinnassa : case LAMK
Vipu 2014 Sovelluksen esittely
TILINPÄÄTÖS 2013 VALTUUSTO TP 2013 valtuusto.
RISKIEN HALLINTA RAKENNUSTYÖMAALLA
MRL:n tavoite …tavoitteena on järjestää alueiden käyttö ja rakentaminen niin, että siinä luodaan edellytykset hyvälle elinympäristölle sekä edistetään.
ESLA NUORISOTOIMINTA ALUEVALMENNUS 2. ORGANISAATIO 3. ALUELEIRIT TULOKSIA 5. TALOUS JA HANKINNAT 6. TOIMINTASUUNNITELMA 2010.
Virike ry1 Seutuverkko Tavoitteet Ihmisten hyvinvoinnin lisääminen Autetaan ihmisiä selviytymään yhteiskunnassa Helpotetaan kuntoutuneiden.
TYÖPAIKALLA OPPIMINEN YRITYKSISSÄ Yrityksessä on ollut viimeisen vuoden aikana työpaikalla oppija tai oppijoita Lähde: PK-yritysbarometri,
Uusi seurakuntayhtymä 2015 Lakivaliokunta työstää (lausuntoja mm. piispainkokoukselta ja hallintovaliokunnalta) Kirkolliskokous päättää keväällä.
Oppia ikä kaikki - Työkaluja yhteisöllisyyden kehittämiseen syksy 2014
SANAKARTAT Vammaisasiain neuvottelukunta Polku – liikkumistaito H.Hirn.
Peruskoulut Lähde: Tilastokeskus 10/2010 js.
TULOSOHJAUKSEN JA TILIVELVOLLISUUDEN TILA Ylijohtaja Marjatta Kimmonen VTV
Pitkää työuraa! Ikääntyminen ja työelämän laatu Euroopan unionissa
Viittomien käyttö eri tulkkaustilanteissa asiakkaan näkökulmasta
Tieto-osasto / PATI1 Suun terveydenhuollon hoitoonpääsy Kysely terveyskeskusten ylihammaslääkäreille lokakuu 2013.
Ura- ja rekrypalvelut Uraseurannat 5 vuotta valmistumisesta Vuosina 2003 ja 2005 valmistuneille Sijoittumisseurann at 1 vuosi valmistumisesta
SAK:N LUOTTAMUSHENKILÖPANEELI 7/2012 MAAHANMUUTTAJAT SAK:LAISILLA TYÖPAIKOILLA N=1153.
Marko Nokkala1 LIIKUTUS Tienpidon uus- ja laajennusinvestointien kustannustehokkuus liikenneturvallisuuden näkökulmasta Marko Nokkala ja Harri.
Kauppakeskusturvallisuus - käyttäjät
Ikääntyvä työntekijä työelämässä
Ajatuksia kulttuuriympäristöstä
Hoitoonpääsy erikoissairaanhoidossa Tilanne Pirjo Häkkinen Lähde: THL, Hoitoonpääsy erikoissairaanhoidossa -tilasto ( tiedonkeruu)
Diskurssi Oy VUOROVAIKUTUS YVA:SSA MÄÄRITELMÄ (YVAL 2 §)  Tavoite:... lisätä kansalaisten osallistumista ja tiedonsaantia  Osallistumisella vuorovaikutusta.
Pirkanmaan liikennejärjestelmäsuunnitelman aiesopimuksen julkistaminen Jaakko Erjo Apulaiskaupunginjohtaja Sastamalan kaupunki.
Suomen tieteen tila ja taso 2009 ja tutkimuksen kansainvälistyminen Johtaja Paavo Löppönen
Työkykyjohtaminen Serviisissä
Osaamisen ja sivistyksen asialla Kansainväliset yhteistohtoriohjelmat Opetusneuvos Carita Blomqvist.
Sairaaloiden tuottavuus 2012 Pirjo Häkkinen Sairaaloiden tuottavuus 2012 – Tilastoraportti 2/2014.
Verkko-opetuksen laadun tekijät – Kansallisen VOPLA-laatuverkosto- ja –palveluhankkeen esiselvityksen tuloksia Kristiina Karjalainen Annikka Nurkka Virtuaaliyliopistohanke.
Vesa Tiitinen, Etelä – Karjalan kalatalouskeskus ry
Tarvasjoen kunta – liitoskumppaneiden painelaskelmat HT Eero Laesterä
Presidentin asema: Perustuu perustuslakiin (HM, VS) Uudistettu 2000
Pedagoginen johtaminen ja kehittäminen ammattikorkeakoulussa
SOPIMUSSHOPPAILU LUOTTAMUSMIESKONFERENSSI KATARINA MURTO VASTAAVA TYÖEHTOASIANTUNTIJA KM1.
Viestintäsuunnitelma
TALOUSARVION NOUDATTAMINEN JA TULOKSELLISUUDEN JOHTAMINEN Ajankohtainen viesti – Hyvän hallinnon periaatteet ja toimiva sisäinen valvonta Ylijohtaja Marjatta.
Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2013/Tilastoraportti 17/20141 Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2013 Aune Flinck, Tuula Kuoppala ja Salla.
Osallistuminen ja arviointi Suunnittelijan on ymmärrettävä niin kommunikaation kuin ympäristövaikutusten perusteet Suunnittelija käy useita kasvokkaisia.
Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala
Psykiatrinen erikoissairaanhoito 2012 Sami Fredriksson & Simo Pelanteri Psykiatrinen erikoissairaanhoito 2012 – Tilastoraportti 5/20141.
Opetuksen laadunvarmistus Anna Parpala Tutkija, koordinaattori Korkeakoulutuksen laatua varmistamassa –seminaari Kuopiossa
Turvallisuustekniikan neuvottelukunta (TENK), Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ja Kemianteollisuus ry Kirsi Levä I Turvallisuusosaamisen kehittäminen.
Suomen Jääkiekkoliitto1 VUOROVAIKUTUS JA JOHTAMINEN LTV 2.
Turvallisuusosaamisen kehittäminen Turvallisuustekniikan neuvottelukunta (TENK) Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Kemianteollisuus ry.
Tutkija Heikki Harri Onnettomuustutkintakeskus
OSUUSTOIMINNALLISEN YRITYSVERKOSTON JOHTAMINEN
Sisäisten auditoijien koulutustapaaminen
LIIKEKIRJEET.
Elämää yhteisöstä – kasvua yrityksistä Juupajoen kuntastrategia 2025
Ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailun 2018 informaatiotilaisuus Opetushallitus Opetusneuvos Jukka Lehtinen OKM/Ammatillisen koulutuksen.
Työelämätoimikuntien tehtävät pähkinen kuoressa
Miten sosiaalityöllä tulisi vastata asiakkaiden tarpeisiin?
Omavalvonta -työpaja THL:ssa
Palvelu pettää – kuka vastaa?
Esityksen transkriptio:

VTT / Jarkko Lehtinen, Juha Tapio TAKU TAVARALIIKENTEEN KULJETUSTEN LIIKENNETURVALLISUUSVASTUU Lintu- seminaari 13.4.2005 VTT / Jarkko Lehtinen, Juha Tapio

Tutkimuksen tavoite Selvittää kuljetusketjun yritysten tilaustoimintojen ja laatujärjestelmien nykytila ja vastuukysymykset Kartoittaa mahdolliset puutteet jotka vaikeuttavat kuljetusketjun johtamista hallintaa Tarkastella aihetta sivuavat EU: direktiivit työajan järjestäminen kuljettajien perustason ammattipätevyys ja jatkokoulutus direktiivi ajokorteista Tilaus- ja laatujärjestelmien erot Ruotsissa ja Suomessa => parannusehdotukset, säädösmuutokset, päätökset 3.4.2017

Kuljetusketju ja sen toimijat 3.4.2017

Kuljetusketjun osapuolet 3.4.2017

Kuljetusketjun johtamisen viitekehys Kuljetusalan toimintaympäristö tehokkuus vs. turvallisuus Yhteiskuntavastuu Kuljetuspalvelun laatu kilpailu hinnalla vs. laadulla. Laatujärjestelmät Ympäristöjohtaminen edelläkävijäyritykset: jatkuva toiminnan parantaminen Kuljetusketjun johtaminen kuka johtaa kuljetusketjua? 3.4.2017

Laeissa ja asetuksissa ei ole huomattavia eroja Käytännöissä on eroja Ruotsin käytännöt Nollavisio 1997 ihmiset tekevät aina onnettomuuksiin johtavia virheitä Laeissa ja asetuksissa ei ole huomattavia eroja Käytännöissä on eroja johdon asenne yritystason liikenneturvapolitiikka lastaus (ADR- tuotteet) Kuljetusten laatu = laatu, turvallisuus sekä ympäristö 3.4.2017

Liikenneturvallisuuden johtaminen kuljetusketjussa Lastinantajayritys Tutkimuksen tulokset Liikenneturvallisuuden johtaminen kuljetusketjussa Lastinantajayritys Logistiikkapalveluyritys Kuljettaja Sopimukset ja tarjoukset Yhteisöt ja valtiovalta Laatujärjestelmät 3.4.2017

Vyöryttäminen ei tarpeen Välillinen vastuu Vastuu on jakamaton Nykykäytäntöä pidettiin hyvänä kaikissa tutkimukseen osallistuneissa yrityksissä Vyöryttäminen ei tarpeen Välillinen vastuu Lastinantajat sisällyttäminen laadun seurantaan Valtiovalta, julkisyhteisöt tiestö, valvonta, lainsäädäntö, sopimukselliset asiat. 3.4.2017

Yhteenveto Koko kuljetusketjun liikenneturvallisuutta ei johdeta niin tavoitteellisesti kuin olisi mahdollista Seurantamenetelmien puuttuminen vaikeuttaa liikenneturvallisuuden johtamista Käytetyissä laatujärjestelmissä ei ole liikenneturvallisuuden tasoa kuvaavia mittareita eikä niissä edellytetä liikenneturvallisuuden tason jatkuvaa parantamista Lastinantaja ottaa sille kuljetusketjun laatujohtajana luontaisesti kuuluvan roolin myös liikenneturvallisuuslaadun johtajana. Kuljetusyrityksille järjestetään mahdollisuus arvioida lastinantajan toimintaa liikenneturvallisuusmielessä. Tarjouspyynnöissä esitetään kuljetusyrityksen kalustolta ja kuljettajilta sekä muilta toiminnan liikenneturvallisuuden tasoa kuvaavilta tekijöiltä edellytettävät vaatimukset. Kuljetusyrityksen valinta perustuu kokonaistaloudelliseen edullisuuteen Alan järjestöjen tulisi luoda valmiuksia kuljetusketjun turvallisuustavoitteiden ja mittareiden luomiseksi. Liikenneturvallisuuskysymysten jatkuvaa ja kokonaisvaltaista koulutusta tulee lisätä. Lähtökohtana on EU:n ammattikuljettajien koulutusdirektiivi Liikenneturvallisuuskysymykset tulee ulottaa käsittämään myös kaikki – ainakin Suomea koskeva – ulkomaankuljetuksiin liittyvät tehtävät. 3.4.2017