Osaamisen ja sivistyksen asialla EVÄSTYSTÄ KEHITTÄMISTYÖHÖN Leena Nissilä Opetusneuvos, asiantuntijayksikön päällikkö.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Aamu- ja iltapäivätoiminta Tervetuloa!
Advertisements

Osaava-hanke Liminka, Lumijoki, Muhos, Tyrnävä, Utajärvi
Läpäisyhankkeet ja ammatillisen koulutuksen kehittäminen
”Me teimme sen yhdessä”
OPH/T.S VALTIONAVUSTUKSET TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄÄN.
Oppilaanohjauksen kehittäminen Oulun kaupungin perusopetuksessa Kehittämistyötä ohjaa moniammatillinen ohjausryhmä, jossa on edustajat.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS Ryhmä 3 Hanna Autere ja Juhani.
KELPO projekti Tuija Ikäläinen, koordinaattori
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea moniammatillisen ohjauksen ja opiskelijahuollon kehittämiseen klo Verkostotapaaminen/ohjaustilaisuus.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON AVOIN YLIOPISTO Aikuiskoulutuksen laatuyliopisto IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTON VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISHANKE, osa II ”Oikeus.
Ehkäisevän päihdetyön kehittämishanke Jari Päkkilä Turun kaupungin terveystoimi.
Opi ja kasva -konferenssi osaamisen kehittämisen välineenä Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki.
Osaamisen ja sivistyksen asialla POP – perusopetus paremmaksi Kehittämiskokonaisuudet 2008 Leena Nissilä Opetusneuvos, asiantuntijayksikön päällikkö.
Monikulttuurisuustaitojen kehittäminen Tornion kouluyhteisössä
Romanioppilaiden perusopetuksen kehittäminen Kouvolassa
2 Saireke = Sairaalaopetuksen kehittämistoiminta • Saireke (OPM  OPH) - käytänteiden yhtenäistäminen, nivelvaihe • Laatukriteerit (OKM)
Opetuksen ja oppimisen kansainvälinen tutkimus TALIS 2013
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Tampere Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
Turun esi- ja perusopetuksessa
Kiviniityn koulu Kelpo –hanke 2010 –  Kysely opettajille koulutustarpeista ja sen mukaisesti kohdennettu koulutuksia. Koulutuksia ollut omassa.
OPS2016 – Koulu rakentaa tulevaisuutta
Tuija Laukkanen, Ammatillinen peruskoulutus
Hyvän ohjauksen kriteerit perusopetukseen, lukiokoulutukseen ja ammatilliseen koulutukseen Juhani Pirttiniemi Opetusneuvos Opetushallitus Turku
SEUTUKUNNALLINEN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLLON PALVELURAKENTEEN KEHITTÄMISHANKE 2007–2008 SEUTUKUNNALLINEN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLLON.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustusten käyttö ja käytön valvonta Yleistä avustusten myönnöstä Valtionavustuspäätös Avustuksen käyttötarkoitus/hyväksyttävät.
Tehostetun ja erityisen tuen kehittäminen esi- ja perusopetuksessa
HYVÄ-DIILI luonnos /pj HYVÄ DIILI –VERKOSTO Opso-järjestäjien hallitus /Luonnos SUOMEN OPPISOPIMUSKESKUSTEN.
Tule Urheiluseuraan Liikkumaan -hanke. TUL:n Tule Urheiluseuraan Liikkumaan -hanke on uusi seurojen kehittämishanke. Hankkeen tavoitteena on saada urheiluseurojen.
KELPO-JA OSAAVA-hankkeiden seminaaripäivä
Susanna Lehtonen Erityisasiantuntija Romaniväestön koulutustiimi
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi LÖYTÖRETKI TOISEEN MAAILMAAN V Konnevesi Opetushallituksen tervehdys.
projektipäällikkö Anna Ollila1 Anna Ollila projektipäällikkö Seminaari : Aikataulu ja resurssit.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea kehittämiseen Hankeryhmäkohtaiset aloitustilaisuudet klo Opiskelijahuoltolain.
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI
TIEDON SIIRTO SIIRTYMÄVAIHEESSA
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Yhteistutkinnoista myönnettävät todistukset Opetushallitus ja opetus- ja kulttuuriministeriö päivittivät marraskuussa.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen ja ammatillisen aikuiskoulutuksen ajankohtaiset asiat Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustusten tiedotustilaisuus Seppo Hyppönen Yksikön päällikkö Ammatillinen.
JOPO- opetusta Kouvolassa vuodesta 2006
Kiinan kieltä lukioissa
www.nuorisokanuuna.fi1 Toimintasuunnitelmasta 2014 poimittua Seinäjoki.
Sivistyslautakunta Eija Kinnunen johtava psykologi
OPO-hanke Hankeseminaari
Kumppanuus Pohjois-Pohjanmaan hyvinvoinnin edistämisessä Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän johtaja / Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiohjelman johtoryhmän.
Aikuis- ja työpaikkakoulutusyksikkö Virpi Pikkuaho
VANTAAN TEHO-HANKKEET Kehittämistoiminnan tavoitteena on jalkauttaa uuden erityisopetuksen strategian (2007) linjauksia paikallisiin käytänteisiin. Strategiassa.
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Romanilasten perusopetuksen tukeminen Kehittämishankkeen esittely Raimo Salo Oulun kaupungin opetustoimi Oulun kaupungin.
Osaamisen ja sivistyksen asialla eNorssi 5v –juhlaseminaari Hämeenlinna TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN OPETUSKÄYTÖN VAKIINNUTTAMINEN Irmeli Halinen.
Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Ilpo Piri, Opetus ja kulttuuri -vastuualue1 AVUSTUS LIIKUNNALLISEN ELÄMÄNTAVAN PAIKALLISILLE KEHITTÄMISHANKKEILLE 2016.
Harjoittelukoulujen ja Opeko Oy:n yhteistyö. Agraarin perinteen kasvatuksen saaneet opettajat opettavat teollisissa rakenteissa postmoderneja nuoria jälkiteollisille.
Liikkuva koulu-alueseminaari Forssa. Aluejärjestöjen koulutukset Koulutukset: – Koulutoimijoille esim. Toiminnallinen oppiminen ja Liikunta.
Joustava perusopetus eli JOPO. Saarijärven JOPO-luokka Aloitti toimintansa elokuussa 2011 Aloitti toimintansa elokuussa oppilasta
TURUN LIIKKUVA KOULU -OHJELMA
Lukukausimaksuihin liittyvä
PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLTO
Elinikäinen ohjaus Suomessa
PONTTI –Pohjoista ohjausosaamista nuorisotakuuseen, 5op
Mitä Yhteispeli tarjoaa koululle?
Joustava perusopetus eli JOPO
Kelpo-hanke Amisto
Unelma Lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tapahtuva työ
Askelmerkit Rahoitusmahdollisuuksia julkisen sektorin toimijoiden tuotekehitykselle ja vientiavauksille. Valtion vientitakuun tulee koskea myös koulutusvientipalveluja,
Uudet opetussuunnitelmat – oppiminen muutoksessa?
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
LAPE LAPSI – JA PERHEPALVELUIDEN MUUTOSOHJELMAN KOKONAISUUS
Evästystä paikalliseen ops-työhön
VAKA-verkko Hämeenlinnan ja Riihimäen seuduilla -varhainen tukeminen monimuotoistuvassa varhaiskasvatuksessa – Marjatta.
Valtionavustukset 2014 ammatillisen peruskoulutuksen tukena
Esityksen transkriptio:

Osaamisen ja sivistyksen asialla EVÄSTYSTÄ KEHITTÄMISTYÖHÖN Leena Nissilä Opetusneuvos, asiantuntijayksikön päällikkö

2 Osaamisen ja sivistyksen asialla Kehittämistoimintojen kenttä - Opiskelun ja hyvinvoinnin tuki - KELPO ALPO ROMANI- LASTEN OPETUS MONI- KULTTUU- RISUUS JOPO OPPILAAN- OHJAUS OPPILAS – JA OPISKELIJA -HUOLTO KERHOTOI -MINTA KiVa- koulu, OPM LuKi- MaT, OPM AMMATTI- STARTTI- kokeilu, OPH TedBM Stakes, OPH Koululaiset liikkeelle, OPM VARPU- verkosto, Stakes SAIREKE KOTIPUU Väestöliitto

3 Osaamisen ja sivistyksen asialla Kehittämistoiminta kunnassa – paikallinen työ  Ainutlaatuinen tilaisuus  Yhteistyö kunnassa eri kehittämistoimintojen kesken  Työtä tehdään kunnan omista lähtökohdista käsin  Kehittämistyön ohjaus ja koordinointi OPH:sta: toimintamalleja yhteistyössä  Saatu rahoitus säätelee toiminnan laajuutta  Tulevaisuus: toiminnan vakiinnuttaminen pysyviksi käytännöiksi

4 Osaamisen ja sivistyksen asialla MYÖNNETTY VALTIONAVUSTUS EDELLYTTÄÄ:  kunta ja koulut sitoutuvat kehittämistoimintaan, kuntakohtaisen tai seudullisen romanilasten perusopetuksen tukemisen suunnitelman luomiseen, toteuttamiseen ja sen toimenpiteiden vakiinnuttamiseen,  toimintaan osallistuu koko kouluyhteisö rehtorin johdolla,  toiminnan ohjaamiseksi kunnassa tai seudulla muodostetaan ohjausryhmä,  toiminnan toteuttamiseksi kunnassa tai seudulla perustetaan romanilasten perusopetuksen tukemisen kehittämis- tai yhteistyöverkosto, jonka työ vakiinnutetaan osaksi kouluyhteisön arkea,  toiminnan tuloksellisuutta arvioidaan ja tuloksista raportoidaan vuosittain Opetushallituksen myöhemmin annettavan ohjeen mukaisesti,  kunta osallistuu Opetushallituksen järjestämään, kehittämistoimintaa tukevaan koulutukseen.

5 Osaamisen ja sivistyksen asialla Valtionavustuksen määrä  Valtionavustus myönnetty kuntakohtaisena  Myönnettävän valtionavustuksen suuruus on ollut euroa / kunta riippuen kunnan romanioppilaiden määrästä sekä hakemuksen laadusta  Avustus on 100 %  Mukana 14 kuntaa  Kuntien omat painotukset hakemuksessa ilmoitetun mukaan