O PETUSMINISTERIÖ Työ- ja toimintakykypassi Ammatillisen koulutuksen seminaari Oulu 12.12.2006 Ylitarkastaja Seija Rasku.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Advertisements

Yleistietoa koulutuksesta suhteessa kirjastoalaan
Jokilaaksojen Nuorten Tuki ry.
Näkökulma ammatillisen koulutuksen nykytilaan
Ammattiosaajan työkykypassi
ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella Projektin ajoitus 2003–2005.
Lähihoitajaksi kouluttautuminen
Työ(hön)valmentajat opetuksen tukena
AJANKOHTAISTA AMMATILLISESSA JA AIKUISKOULUTUKSESSA
Tulevaisuuden työelämäyhteistyö Nuoret ja muuttuva työelämä -seminaari Oulu ke Opetusneuvos Seija Rasku
Ammattiosaajan työkykypassi ja ALPO.fi
Itä-Suomen ESR-päivät Opetusministeriön puheenvuoro Merja Niemi Opetusministeriö.
SPOL Suomen Psykologian Opiskelijain Liitto. Mikä SPOL? Kattojärjestö paikallisille ainejärjestöille, perustettu vuonna 1968.
Vapaaehtoistoiminta OSALLISTAA Vammaistutkimuksen päivät Tanja Laatikainen
Ammattiosaajan työkykypassi
CP-vammaisten aikuisten hyvinvointi ja kuntoutus elämänkaarella -projekti vuosina CP- ikä/kunto -projekti (CPIK) Invalidiliitto ry hallinnoi.
Oppisopimuskoulutuksen tulevaisuus-seminaari Leena-Maija Talikka Projektipäällikkö Skills Finland ry ” Tulevaisuus on ammattiosaajissa”
YVI Yrittäjyyskasvatus opettajankoulutukseen!
Ammattiosaajan työkykypassi Esimerkki toteuttamisesta Kone- ja metalliala.
MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA. MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä työssäoppimisjärjestelmä kaupan ja hallinnon alalle:
TavoiteToteutusesimerkkiMilloin suoritetaanSeuranta ja arviointi Tavoitteena on edistää liikunnan avulla terveellistä ja aktiivista elämäntapaa. Tavoitteena.
Hyvän ohjauksen kriteerit perusopetukseen, lukiokoulutukseen ja ammatilliseen koulutukseen Juhani Pirttiniemi Opetusneuvos Opetushallitus Turku
Riippuvuus tupakoinnista
Ammatillisen koulutuksen seminaari, Oulu /OPM / Tuulikki Koski Sähköinen haku Tuulikki Koski.
Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto SAKU ry SAKU RY:N ROOLI OPISKELIJOIDEN JA HENKILÖSTÖN TYÖ- JA TOIMINTAKYVYN EDISTÄJÄNÄ AMMATILLISESSA.
Ammattitaito työssäoppimalla ja verkossa
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi MAAHANMUUTTAJAN KIELITAITOVAATI- MUKSET JA OPETUSKIELEN OSAAMINEN Tilanne normeissa ja opetushallituksen selvityksissä.
Ammatillisen koulutuksen kielikoe
Yritysyhteistyö ja työanalyysit
Erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden opinpolkujen tukeminen muuttuvissa oppimisympäristöissä – peruskoulusta jatko-opintoihin Pirjo Räsänen
Ammatillisen peruskoulutuksen virtuaalikouluhankkeiden seminaari Alustuspuheenvuoro keskusteluun
Osaamisen ja sivistyksen asialla OHJUS-KASED PÄÄTÖSSEMINAARI Työväenakatemia Kauniainen Helena Kasurinen
HOPS - Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma ammattiin kasvamisen tukena TL/
Ammattistartti ja seuranta Seminaari Ahlmanin ammattiopistolla Tampere Ulla Aunola.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Ammatillisen koulutuksen säädöksiin muutoksia – opetussuunnitelmat tarkasteluun Jyväskylä Opetusneuvos.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen VALTAKUNNALLISET OPO-PÄIVÄT
HANKETOIMINTA Työkyky-hanke OKM Työkykypassin koordinointi Arjen arkki ESR / OPH Paremmat arjentaidot -koordinaatiohanke -> menetelmäpankki -> menetelmätori.
Osaamisen ja sivistyksen asialla Ammattikorkeakoulujen aikuiskoulutuksen ja ylempien AMK-tutkintojen yhteishaku Outi Kivipelto
Oppisopimuskoulutuksen kehittäminen opetushallituksen uudessa organisaatiossa Oppisopimuksen tulevaisuus –seminaari Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus.
Opetustoimen henkilöstön ammatillisen osaamisen varmistaminen (Osaava) Kimmo Hämäläinen, pääsihteeri Opetustoimen henkilöstökoulutuksen neuvottelukunta.
Opetus- ja kulttuuriministeriön vetovoimaneuvottelukunnan viestintästrategia Ilo irti kilpailuista – yhteistyöstä lisäarvoa -laivaseminaari M/S Silja Symphony.
Uudenkaupungin lukiosta valmistuneiden ylioppilaiden SIJOITTUMISTIETOJA Opinto-ohjaaja Mirja Niiranen Uudenkaupungin lukio
Toimitusjohtaja Petri Lempinen #ammatillinenkoulutus #työllistyminen Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Simo Rista Kuva: Helsingin kaupunginmuseo Huippuosaamista.
© 2010 Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. Ammatillinen koulutus Suomessa 2015 toimitusjohtaja Petri Lempinen Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys.
Riippuvuus tupakoinnista
Ammattitaitoa työssäoppimalla ja verkossa
MORO! Ammattiosaajan työkykypassi Ammattiosaajan työkykypassi nuorten toiminta- ja työkyvyn edistäjänä Sari Mantila-Savolainen Seinäjoki Suomen.
O PETUSMINISTERIÖ /Jukka Lehtinen / / 1. Ammatillisen koulutuksen tuloksellisuuden kehittäminen Koulutuspoliittisia tavoitteita:
Osaamisen ja sivistyksen asialla Miten näytöissä eteenpäin? Näyttö - mahdollisuus erilaiselle oppijalle Hämeenlinna Seija Rasku.
Ammattiosaajan työkykypassi Bovallius-ammattiopistossa (BAO) ja Keskuspuiston ammattiopistossa (KPAO) Tea Järvinen, BAO Sari Möller-Välinen, KPAO HENKILÖSTÖLLE.
Armi – arkiohjauksen malli Paremmin arjentaidoin ja opintojen kautta työelämään Marika Lius ja Katja Bergström.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
Opiskelijan ohjaaminen ja oppimisen arviointi
Hyvinvoinnin edistäminen ammatillisessa koulutuksessa Tampere 27. 4
Työkykyinen ammattiosaaja – koulutuksen laadun merkki
Löytöretki toiseen maailmaan –seminaari Jyväskylän ammattiopisto
Fyysisen aktiivisuuden lisääminen oppilaitosten arjessa
Luova ja osallistava Suomi Kreativa och delaktiga Finland
Liikuntatutorina toimiminen ammattiin
Ammatillisen perustutkinnon rakenne
Tekijät: Elsa, Noora ja jemina
Unelma Lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tapahtuva työ
Ammatillinen työkykypassi
Mitkä määräykset ja ohjeet ohjaavat ammatillisen koulutuksen/korkeakoulutuksen opiskelija-arvioinnin toteutusta? Anna, Marko, Sonja, Suvi
Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus Ilmari Hyvönen
Ammatinkuvaus Etunimi Sukunimi.
Ammatillisen peruskoulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijoille ammatillisen perustutkinnon edellyttämä osaaminen ja ammattitaito sekä valmiuksia yrittäjyyteen.
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
X-breikki: SAKU ry SAKU ry.
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Esityksen transkriptio:

O PETUSMINISTERIÖ Työ- ja toimintakykypassi Ammatillisen koulutuksen seminaari Oulu Ylitarkastaja Seija Rasku

O PETUSMINISTERIÖ Tulevaisuuden ammattilaisten työkyvyn turvaaminen  Ammatillisessa peruskoulutuksessa opiskelevien työkykyä uhkaavat mm. vähäinen liikunta, liikapainoisuus, huono fyysinen kunto ja kestävyys, runsas tupakointi ja alkoholin käyttö.  Monen ammattiin opiskelevan liikunta jää pakollisten opintojen varaan, mikä ei riitä turvaamaan työkykyä.  Opetusministeriö on käynnistänyt keväällä 2006 yhdessä Opetushallituksen ja työmarkkinoiden järjestöjen kanssa hankkeen ammatillisessa peruskoulutuksessa opiskelevien nuorten työ- ja toimintakyvyn parantamiseksi.  Valmisteilla olevan työ- ja toimintakykypassin tavoitteena on varmistaa, että tulevaisuuden ammattilaiset suoriutuvat hyvää fyysistä kuntoa vaativista työtehtävistä ja jaksavat töissä terveinä ja stressaantumatta.  Työ- ja toimintakykypassinlähtökohtana on, että –terveyttä ja työkykyä vahvistavia osuuksia sisältyy monipuolisesti ammatillisiin opintoihin niiden eri vaiheessa –terveyttä ja työkykyä ylläpitävät osuudet kytkeytyvät kunkin alan vaatimuksiin ja ammatin harjoittamiseen.

O PETUSMINISTERIÖ Työ- ja toimintakykypassi  Työ- ja toimintakykypassin tavoitteena on –motivoida ja ohjata opiskelijaa säännölliseen liikuntaan sekä omaehtoiseen toiminta- ja työkyvyn ylläpitoon ja terveyden hoitamiseen –tukea ammatillista kasvua ja kehittymistä sekä vastata alan työkykyhaasteisiin, esim. työturvallisuuden ja ergonomian osalta –aktivoida opiskelijoita osallistumaan ja osallistamaan sekä tukea vastuullista itsenäisesti ja ryhmässä toimimista.  Opiskelija voi hyödyntää passia työnhakutilanteessa.  Passi on tarkoitus ottaa käyttöön kokeilu- ja kehittämisvaiheen jälkeen syksyllä  Kokeilut toteutetaan lukuvuonna 2006 – 2007 Opetushallituksen rahoittaman ja SAKU ry:n hallinnoiman ESR-projektin Liikkumalla opit ammattiisi (toimenpidekokonaisuus 2.2) osaprojektina.  Kokeiluprojektissa on mukana koulutuksen järjestäjiä ja oppilaitoksia eri puolilta tavoite 3 -aluetta (kaikki kahdeksan koulutusalaa), myös erityisoppilaitoksia.

O PETUSMINISTERIÖ Lisätietoja ylitarkastaja Seija Rasku, opetusministeriö puh. (09) tai sähköposti opetusneuvos Matti Pietilä, Opetushallitus puh (09) tai sähköposti toiminnanjohtaja Tellervo Tarko, Saku ry puh. (03) tai sähköposti