Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen"— Esityksen transkriptio:

1 Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
SAKU ry 2020: Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen

2 TOIMINTAYMPÄRISTÖ MUUTOKSESSA Toimintaa edistäviä muutoksia
Terveyden ja hyvinvoinnin merkitys opiskelun tukena tunnustetaan. Yhteisöllisyyttä edistävälle toiminnalle kysyntää. Digitalisaation mahdollisuudet ihmisten tavoittamisessa. Yhteistyön merkitys kasvaa. SAKU ry:llä valmiit verkostot. Työelämän merkitys ammattiin opiskelussa kasvaa. Käytössämme on yhteistyöverkoston asiantuntemus.

3 TOIMINTAYMPÄRISTÖ MUUTOKSESSA
Toimintaa uhkaavia tai hankaloittavia muutoksia Koulutuksen rahoitus pienenee. Sitoutuminen vapaaehtoistoimintaan heikkenee. Henkilövaihdokset, työkuorma, väsyminen, jatkuvat muutokset, isot organisaatiot… Yhteyshenkilötoiminta on haasteissa. Järjestön resurssien riittävyys? Tunnetaanko toiminnan hyödyt? Rahoituksen epävarmuus: näkyvyyttä ei ole pitkälle.

4 TOIMINTAYMPÄRISTÖ MUUTOKSESSA
Toiminnan kehittämisen suhteen huomioitava myös SAKU ry:n toiminta on laajaa. Heikkous vai vahvuus? Reformi tuo oppilaitosten toimintaan muutoksia, jotka vääjäämättä vaikuttavat myös SAKU ry:n toimintaan. Jäsenpeitto on hyvä. – Siihen ei kuitenkaan saa tuudittautua. Toiminnasta on pääosin positiivisia mielikuvia ja SAKU ry:llä on hyvä maine.

5 Miksi SAKU ry on olemassa?
TOIMINTA-AJATUS Miksi SAKU ry on olemassa? SAKU ry edistää työ- ja toimintakykyisyyttä, hyvinvointia, yhdessä tekemistä sekä elämäniloa ammatillisessa koulutuksessa liikunnan ja kulttuurin keinoin.

6 Mitkä periaatteet ohjaavat toimintaamme?
TOIMINTAPERIAATTEET Mitkä periaatteet ohjaavat toimintaamme? jäsenlähtöisyys kumppanuus muutosvalmius vaikuttavuus

7 Laajaa toimintaa, selkeitä kokonaisuuksia
TOIMINNAN SISÄLLÖT Laajaa toimintaa, selkeitä kokonaisuuksia LIIKKUVA AMIS OSALLISTUVA AMIS TYÖKYKYINEN AMIS HYVINVOIVA HENKILÖSTÖ ARJEN ARKKI -PALVELUTOIMINTA JÄRJESTÖTOIMINTA

8 Erilaista toimintaa erilaisille opiskelijoille
LIIKKUVA AMIS Erilaista toimintaa erilaisille opiskelijoille kaikenlaista liikuntaa pienistä liikuntavirikkeistä valtakunnallisiin tapahtumiin, liikunnan edistämistä istumisen vähentämisestä palloilusarjoihin asti työvälineinä vaikuttamistyö, materiaalit, kampanjat ja tapahtumat

9 Opiskelijoilta opiskelijoille
OSALLISTUVA AMIS Opiskelijoilta opiskelijoille opiskelijat sekä tapahtumien osallistujina että järjestäjinä tutortoiminta SAKUstars-kulttuurikilpailut

10 Tavoitteena kestävä ammattitaito
TYÖKYKYINEN AMIS Tavoitteena kestävä ammattitaito kestävä ammattitaito = ammatin osaaminen + riittävä fyysinen toimintakyky + asenne ja taidot, joilla pärjää työelämässä tukena esimerkiksi työkykypassi ja Hyvinvointivirtaa-teemaviikko opiskelijoille suunnatun toiminnan lisäksi henkilöstölle suunnattu tuki opiskelijoiden työkykyisyyden kehittämiseen

11 HYVINVOIVA HENKILÖSTÖ
Hyvinvoiva henkilöstö jaksaa huolehtia myös opiskelijoista henkilöstön työkykyä ylläpitävät liikuntatapahtumat ja kampanjat pienet virkistysvirikkeet arkiseen aherrukseen verkostotoiminta

12 ARJEN ARKKI -PALVELUTOIMINTA Ja hankesalkun sisältö
hyvinvoinnin edistämisen mallien kehittäminen ja levittäminen hanketoiminta, joka tukee järjestön perustoiminnan kehittämistä verkostot työn tukena

13 Kaikki muu, mitä tarvitaan
JÄRJESTÖTOIMINTA Kaikki muu, mitä tarvitaan viestintä yhteyshenkilötoiminta kehittämisryhmätoiminta talous ja hallinto jne.

14 Toiminnan painopisteet ja kehittämiskohteet
STRATEGISET VALINNAT Toiminnan painopisteet ja kehittämiskohteet Kattava jäsenpeitto on turvattava. Yhteyshenkilöiden onnistuminen tehtävässään on edellytys SAKU ry:n toiminnalle. SAKU ry:n toiminnan ensisijainen tavoite on opiskelijoiden työ- ja toimintakyvyn ja hyvinvoinnin edistäminen. Vaikutamme opiskelijoihin kuitenkin pääasiassa henkilöstön kautta.

15 Toiminnan painopisteet ja kehittämiskohteet
STRATEGISET VALINNAT Toiminnan painopisteet ja kehittämiskohteet Hyvinvoinnin edistämisen työkenttä on laaja: SAKU ry:llä asiantuntijarooli: liikunnan ja kulttuurin hyödyntäminen opiskelijahyvinvoinnin ja osallisuuden välineenä työkykytaitojen huomioiminen opetuksessa tutortoiminta ja ryhmäyttäminen asuntolatoiminnan kehittäminen. Hyvinvoinnin muiden osa-alueiden osalta olemme tiedon kerääjiä ja jakajia. SAKU ry KOKOAA, KOORDINOI ja KANAVOI. Opiskelijoiden hyvinvoinnin edistäminen on yhteistyötä. Tarjoamme kumppaneille ammatillisen koulutuksen osaamista ja olemme aktiivinen hankekumppani.

16 Toiminnan painopisteet ja kehittämiskohteet
STRATEGISET VALINNAT Toiminnan painopisteet ja kehittämiskohteet Liikunnan edistämisessä huomioimme toiminnan erilaiset kohderyhmät. Huomioimme myös muut osallistumisen tavat: tapahtumajärjestelyissä mukana oleminen on yksi tapa osallistua liikuntatoimintaan. Jos halutaan tavoitella suuria joukkoja, toimintaa tarvitaan sinne, missä ihmiset valmiiksi ovat. > Kehitystyön painopisteenä paikallinen ja alueellinen toiminta.

17 Toiminnan painopisteet ja kehittämiskohteet
STRATEGISET VALINNAT Toiminnan painopisteet ja kehittämiskohteet Muistamme: pieni on kaunista! Toteutunut pieni juttu on parempi kuin toteutumatta jäänyt iso. Järjestön toiminta on jo nyt laajaa; uusia toimintoja otetaan mukaan harkiten. Keskitymme uuden keksimisen sijaan nykyisen toiminnan juurtumisen ja levittämisen tukeen.

18 Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen.
SAKU ry:n VISIO Tavoitteemme vuonna 2020 Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen.


Lataa ppt "Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google