Sanna Stark Turun kaupungin ympäristöterveydenhuolto

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ELINTARVIKKEIDEN ULKOMYYNTI JA SUURET YLEISÖTILAISUUDET
Advertisements

KOULUTUSOHJELMAT Peruskurssi (P) Yhdistetty peruskurssi (YP)
Kansainväliset säädökset
OHJEITA TARJOAJILLE TAMPERE Hankintapäällikkö Tanja Welin
Mittauksista Petteri Sappinen.
Raimo Lehto, turvallisuusasiantuntija
ASETUKSEN KÄYTTÖÖNOTTO SATAKUNNASSA HAJA-HANKKEEN KYSELYN TULOKSIA Haja-asutuksen jätevesien käsittely –koulutustilaisuus
tunnettava Vapepan ja oman järjestön toimintaperiaatteet
Elintarvikehuoneiston rekisteröinti
LOUNAFOOD PIENEN ELINTARVIKEYRITTÄJÄN TUKENA
Automyynti  Autoliikkeet myyvät  Uusia  käytettyjä  Suurimmilla ketjuilla liikkeitä useilla paikkakunnilla  Suomessa myydään  n uutta autoa.
HYVÄN KÄYTÄNNÖN OHJEET ELINTARVIKELOGISTIIKASSA
LÄMPÖTILAHALLITTAVIEN ELINTARVIKKEIDEN KULJETUKSET JA ATP-SOPIMUKSEN SOVELTAMINEN Lappeenranta LÄMPÖTILAHALLITTAVAT ELINTARVIKEKULJETUKSET- KULJETUSALAN.
LÄMPÖTILAHALLITTAVAT ELINTARVIKEKULJETUKSET-
Elintarvikkeiden vastaanottotarkastukset vähittäismyyntipaikoissa
Turvallisesti harrastuksiin Vinkkejä nuorten ryhmien ohjaajille ja vanhemmille.
Viranomaistahon rooli- valvontaa ja neuvontaa
Kalibrointi Myyntiosaston luentokalvojen iskulauseita (kalibroinnin eduista): More information Better information Better measurements Accurate measurements.
LÄMPÖTILAHALLITTAVAT ELINTARVIKEKULJETUKSET-
Logistiikkaseminaari Jyväskylä, Laajavuori KULJETUSYRITYSTEN, VARASTOJEN JA TERMINAALIEN HYVÄKSYMISMENETTELY Virpi Rossi Johtava terveystarkastaja.
Valvontaviranomaiset 15 § Kunnan määräämä valvontaviranomainen valvoo, että kunta ja tontinomistaja täyttävät laissa säädetyt velvollisuutensa.
KORJAUSRAKENNUTTAMISEN VASTUUT TALOYHTIÖSSÄ
H2020 avustussopimus Artiklat Sopimuskoulutus Outi Kauppinen DM#
Elintarvikkeiden kuljetus- ja logistiikkaseminaari ”teoriasta käytäntöön” Mika Jyrkönen, Valio
Elintarvikevalvonnan tiedonkeruun tietovarastoinnin tarpeet tulevaisuudessa Saila Suominen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustusten käyttö ja käytön valvonta Yleistä avustusten myönnöstä Valtionavustuspäätös Avustuksen käyttötarkoitus/hyväksyttävät.
Teurastamon näkökulmia eläinkuljetuksista Tuomas Herva AtriaNauta Tuotantoeläinten hyvinvointiseminaari Jyväskylässä KoneAgria-messujen yhteydessä
Otsikkosivu valkoisella taustalla
Koulutuksen tavoite antaa toimijoille ja valvojille tietolähteitä
Elintarvikehuoneistojen riskiperusteisempi ennakkovalvonta Kuljetus- ja logistiikkaseminaari Jyväskylä, Sebastian Hielm, MMM.
VIRANOMAISTAHON ROOLI JA TEHTÄVÄ
Lämpötilahallittavien elintarvikkeiden kuljetukset ja ATP-sopimuksen soveltaminen Turun lääninhallituksen auditorio Osastonjohtaja Maria Teirikko.
1 PALOILMOITINLIIKKEEN MAHDOLLISUUDET ERHEELLISTEN PALOILMOITUSTEN EHKÄISEMISESSÄ KOULUTUSPÄIVÄ PELASTUSLAITOSTEN NIMEÄMILLE YHTEISTYÖHENKILÖILLE
LÄMPÖTILAHALLITTAVAT ELINTARVIKEKULJETUKSET-
LÄMPÖTILAHALLITTAVAT ELINTARVIKEKULJETUKSET-
Luottamuksen suoja ja hallintopäätösten perustelminen
Inka Heikkinen Elintarviketarkastaja, ETM
Lämpötilahallittavien elintarvikkeiden kuljetukset ja ATP-sopimuksen soveltaminen Turku Ensisaapumistoiminta Britta Wiander Tuonti- ja markkinavalvonta.
Maa- ja metsätalousministeriön asetus elintarvikevalvonnasta Säädöshahmotelma Keskustelutilaisuus Sebastian Hielm, MMMELO.
Viranomaistahon rooli - valvontaa ja neuvontaa -
Helsinki Elintarvikekuljetus- ja logistiikkaseminaari Teoriasta käytäntöön Pääjohtaja Jaana Husu-Kallio Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.
VARASTOJEN JA TERMINAALIEN HYVÄKSYMISMENETTELY Tarja Toivainen Ympäristöterveystarkastaja Kuopion kaupunki Ympäristöterveystoimisto
Kalastustuotteita koskevien dioksiinisäännösten valvontaohje & yhteinen kalastuspolitiikka – ”erä” / jäljitettävyys Silakkapaja, Naantali, Jussi.
Sisäisen laadunvarmennuksen ohjeistus Suomen Urheiluilmailuopisto Oy Lentokoulutusseminaari Sakari Kuosmanen.
Lämpötilahallittavien elintarvikkeiden kuljetukset ja ATP-sopimuksen soveltaminen Lappeenrannan teknillisen yliopiston auditorio
Kuvakäsikirjoitus Jonna ja Sara. Ensimmäinen kohtaus Kohtauksen sisältö: Luokassa keskustellaan yhteisistä käyttäytymissäännöistä.  yleiskuva luokkahuoneesta.
Lämpötilahallittavien elintarvikkeiden kuljetukset ja ATP-sopimuksen soveltaminen Lappeenrannan teknillinen yliopisto Ylitarkastaja Mikko Maunu.
Omavalvontasuunnitelma
FTR (Formal Technical Review) Kimmo Airamaa. Johdantoa Muodollinen tekninen tarkastus = toiminta tarkastustilaisuudessa on tarkasti määritelty Muodollinen.
Maitohygienialiitto / Evira koulutuspäivä Raakamaidon lakisääteisten tutkimusten poikkeamailmoitukset Elintarviketurvallisuusvirasto Evira Elintarvikehygieniayksikkö.
FINETS 2 uudet toiminnallisuudet Päästökauppapäivä Tero Liikkanen Energiavirasto.
NUORTEN ITSEARVIOINTI- JA AUDITOINTIKRITEERIT NUORISOTALOTOIMINTAAN.
Vesiliikennelaki 1 luku Yleiset säännöt Oppikirjan sivu § Lain tarkoitus lain tarkoitus on edistää vesiliikenteen turvallisuutta ja ehkäistä vesikulkuneuvojen.
Elintarvikkeiden hygieeninen käsittely. Säilyvyyden parantaminen Kuivaaminen Suolaaminen Sokeri Pakastaminen Happamuuden säätäminen Pakkaaminen Säilöntäaineet.
1 Kuljettaja putosi sellutehtaan ostohakkeen autopurkauspaikalla ritilän läpi hakkeen purkaustaskuun ja ruhjoutui ruuvipurkaimeen TOT-raportti.
Puhtaanapito. Puhdistusvaiheet 1. Karkean lian poisto mekaanisesti, kaapimalla, 2. Esihuuhtelu ja liotus viileällä vedellä 2. Peseminen pesuaineen kanssa.
1 Pienten toimijoiden helpotukset ja raakamaidon suoramyynti Pirjo Korpela Evira
Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron
Environmental Aspects
ILMOITUKSENVARAISTEN PALVELUJEN REKISTERÖINTI
LSSAVI Valvontaprosessin vaiheet varhaiskasvatuksessa
Ruokaa hygieenisesti.
Minä kuljettajana.
Omavalvontasuunnitelma
2. Elintarvikkeiden hygieniaa uhkaavat tekijät
Miksi GLP? Pirkko Puranen.
EUTR – Toimeenpano ja valvonta Suomessa Marko Lehtosalo
Delegoitujen säädösten valmistelu TCMV komiteassa – ajoneuvojen päästövaatimusten hyväksyminen Keijo Kuikka.
Kooste työpajan kysymyksista
EUTR – Toimeenpano ja valvonta Suomessa Marko Lehtosalo
Esityksen transkriptio:

Sanna Stark Turun kaupungin ympäristöterveydenhuolto ELINTARVIKEKULJETUSTEN HYVÄKSYMISMENETTELY SEKÄ VIRANOMAISVALVONTA JA NEUVONTA Sanna Stark Turun kaupungin ympäristöterveydenhuolto

Hyväksymismenettely Ilmoitus oman kunnan valvontaviranomaiselle ennen toiminnan aloittamista Myös toiminnan lopettamisesta ja olennaisesta muutoksesta Poikkeuksia Ilmoituksesta käytävä ilmi Toiminnanharjoittajan tiedot Tiedot kuljetuksista Kuljetusväline Kuljetettavat elintarvikkeet (pakasteet/helposti pilaantuvat elintarvikkeet) Kuljetuslämpötilat ja lämpötilojen toteamismenetelmät

Omavalvontasuunnitelma Hyväksymistarkastus Ajoneuvo ok -> päätös 60 vrk sisällä Huomautettavaa -> Sovitaan puuteiden korjauksien aikataulusta Uusintatarkastus Päätös Jos toiminta sisältyy kokonaisuudessaan jonkin muun elintarvikehuoneiston hyväksymishakemukseen, ei erillistä ilmoitusta tarvita

Vaatimukset ajoneuvolle Pintamateriaalit ehjiä, helposti puhtaanapidettäviä Tiivisteet kunnossa Kuormatilassa ei sinne kuulumattomia esineitä/tuotteita Kuljetustila on umpikori Ajoneuvot hyväksytään rajoituksin Lämpötilanseurantajärjestelmä

Hyväksymispäätös ja omavalvontasuunnitelma tulee säilyttää kuljetusajoneuvossa! Myös dokumentit lämpötilaseurannasta, mittalaitteiden kalibroinnista

Yleisimmät ongelmat Pitääkö se auto hyväksyä? Mutta se on ATP-luokiteltu Omavalvontasuunnitelma puutteellinen tai puuttuu kokonaan Omavalvontasuunnitelma ei sovi toimintaan Kuljettaja ei ole tietoinen omavalvontavelvoitteesta Mikä omavalvontasuunnitelma?

Kuormatilan pintamateriaalit epäsopivia Kuormatila likainen Kuormatilan pinnat rikki

Tarkastus Hyväksymispäätös Omavalvontasuunnitelma Kuormatilan siisteys Noudatus Kuormatilan siisteys Kuormatilan kunto Lämpötilanseurantajärjestelmä Kuljettaja Kuljetettavat elintarvikkeet ok

Jos tarkastuksessa ilmenee huomautettavaa -> kirjallinen tarkastuspöytäkirja tiedoksi myös kotikunnan viranomaisille

Ongelmia jo hyväksytyissä Hyväksymispäätös ja omavalvontasuunnitelma puuttuvat ajoneuvosta Omavalvontasuunnitelmaa ei noudateta Seuranta vaikeaa Pääpaino hyväksymistarkastuksissa

Kiitos!