Lataa esitys
Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota
JulkaistuAleksi Lehtilä Muutettu yli 9 vuotta sitten
1
Elintarvikevalvonnan tiedonkeruun tietovarastoinnin tarpeet tulevaisuudessa Saila Suominen 23.4.2008
2
Elintarvikevalvonta Tiedonkeruu nyt Tiedonkeruun tavoitetila Valvontatiedot tietovarastoon? Tietosisältö Aikataulu
4
Kunta Läänin- hallitus Evira Tiedonkeruu
5
Elintarvikeketjun monivuotinen kansallinen valvontasuunnitelma 2007-2011 [Vasu] Kohta 6.3.
7
kunnat läänin- hallitukset Kunnallisen elintarvikevalvonnan riittävyyden arviointi EVI ELTU-lomake virheet hitaus ”portaat” manuaalista
8
Tehtävän täyttäminen: johtaa, suunnitella ja ohjata elintarvikevalvontaa Yleiskuva tilanteesta: valvonta ja volyymit. Valtakunnallisen valvonnan seuranta ja arviointi. Ohjauksen ja valvonnan suunnittelun tueksi. Tiedonkeruun tarve
9
Kuti = Kuntien elintarvikevalvonnan tiedonkeruun kehittäminen (kuntatiedonkeruu) Elintarvikevalvonta
10
Yhti = Ympäristöterveydenhuollon tiedonkeruun kehittäminen Terveydensuojeluvalvonta Tupakkavalvonta Kemikaalivalvonta Tuoteturvallisuusvalvonta
12
kunnan tietojärjes- telmä raportti / tuloste alue- ja keskus- hallinnon tietojärjes- telmä tunnistetiedot valvontatiedot kohdetiedot YMPTH:n KOHDETIETOJÄRJESTELMÄ suunnitellut valvontatoimenpiteet muut tarpeelliset valvontatiedot suoritetut valvontatoimenpiteet toimija toimipaikka toiminta sanoman- välitys valvontatiedot
13
Elintarvikehuoneiston hyväksyvä viranomainen ja hyväksymispäätös / 15 §, 3 momentti Valvontaviranomaisen on toimitettava edellä tarkoitetut tiedot Elintarvikeviraston määräämällä tavalla. §
14
Valvontaviranomaisen ilmoitus- ja tiedonantovelvollisuus / 52 §, 2-3 momentti Valvontaviranomainen on velvollinen ilmoittamaan Elintarvikevirastolle ja lääninhallitukselle näiden 83 §:n nojalla ylläpitämiin rekistereihin tarvitsemat tiedot. - - Valvontaviranomaisen on toimitettava 1 ja 2 momentissa tarkoitetut tiedot Elintarvikeviraston määräämällä tavalla. §
15
Evira Elintarvikehuoneistot Ensisaapumispaikat ja -toimijat STTV Alkoholijuomamyymälät Alkoholijuomien valmistus- ja varastopaikat MMM Kalastusalukset ja vesiviljelylaitokset Läänin ja kunnan valvontaviranomainen ylläpitää rekisteriä valvomistaan elintarvikehuoneistoista. Rekisterit 83 § §
16
tarvekartoitus määrittely toteutus suunnittelu käyttöönotto Tilanne nyt (Kuti1) Tunniste- eli rekisteritiedot = Kuti1
17
kunnan tietojärjes- telmä raportti / tuloste alue- ja keskus- hallinnon tietojärjes- telmä tunnistetiedot valvontatiedot kohdetiedot YMPTH:n KOHDETIETOJÄRJESTELMÄ suunnitellut valvontatoimenpiteet muut tarpeelliset valvontatiedot suoritetut valvontatoimenpiteet toimija toimipaikka toiminta sanoman- välitys Kuti1
18
tarvekartoitus määrittely toteutus suunnittelu käyttöönotto Tilanne nyt (Kuti2) Valvontatiedot = Kuti2
19
kunnan tietojärjes- telmä raportti / tuloste alue- ja keskus- hallinnon tietojärjes- telmä tunnistetiedot valvontatiedot kohdetiedot YMPTH:n KOHDETIETOJÄRJESTELMÄ suunnitellut valvontatoimenpiteet muut tarpeelliset valvontatiedot suoritetut valvontatoimenpiteet toimija toimipaikka toiminta sanoman- välitys Kuti2
21
kunnan tietojärjes- telmä raportti / tuloste alue- ja keskus- hallinnon tietojärjes- telmä TIETOVARASTO - VALVONTATIEDOT - suunnitellut valvontatoimenpiteet muut tarpeelliset valvontatiedot suoritetut valvontatoimenpiteet kunnan tietojärjes- telmä
22
Valvontatiedon käsittely Tiedon yhdistelyä, rajausta. Aikasarjoja. Analysointia. Historiatiedon tarkastelua. Raportointia: vakioraportteja ja omia, yksittäisiä raportteja.
24
§ Elintarvikelaki 84 § Rekistereihin merkitään valvontakohteiden tunnistetiedot, suunnitellut ja suoritetut valvontatoimenpiteet sekä vastaavat muut tämän lain ja sen nojalla annettujen säännösten ja määräysten mukaiset valvonnan kannalta tarpeelliset tiedot.
25
Valvontatoimenpiteet? Valvontatiedot? Tiedon taso ja tarkkuus? Määrittelyluonnoksesta…
26
Suunnitellut valvontatoimenpiteet Tarkastusten määrä. Näytteiden (tavoite)määrä. Tutkimukset? Määrittelyluonnoksesta…
27
Toimintaluokka Toimintatyyppi Tyyppikohtainen tieto Toimija Toiminta (Toimi)paikka Kohdemalli
28
Toimintatyypit: Maitonesteiden valmistus Juuston valmistus Voin ja ravintorasvojen valmistus Jäätelön valmistus Jauheiden valmistus Muu maitoalan valmistus Esim. Tyyppikohtainen tieto raakamaito… Toimintaluokka: Maitoala
29
Määrittelyluonnoksesta… Suoritetut valvontatoimenpiteet Tarkastusten määrä. Pakkokeinojen käyttö. Näytteenottotiedot. Tehdyt tutkimukset.
30
Määrittelyluonnoksesta… Lisäksi: Laitosten valvontamenetelmät Seuranta. Tarkkailu. Todentaminen. Toiminnan tarkastaminen.
31
Määrittelyluonnoksesta… Tarkastuksen tiedot Päivämäärä. Tarkastaja(t). Tausta / syy. Osa-alueet. Havainnot / seuraamukset. Seuranta- / jälkitarkastuksen tarve. Syyt määräystenvastaiselle toiminnalle. Hinta.
32
Määrittelyluonnoksesta… Näytteenoton ja tutkimisen tiedot Mikä näyte? Mitä on tutkittu? Mikä menetelmä? Miksi tutkitaan? Tulos. Toimenpiteet.
33
Määrittelyluonnoksesta… Seutukunta Lääni Kunta / ky Kohde Valtakunta Valvontatiedot
34
Määrittelyluonnoksesta… Muut tarpeelliset valvontatiedot Liha-ala. Kala-ala. Maitoala. Muna-ala. Muut.
35
Aikataulu 2005-20062007/ 10-12 2008 / 1-9 2008 / 10-12 2009 2007 / 10-122008 / 10-12 2009 / 4-12 2010 / 1 2011 Tunniste- / rekisteritiedot = Kuti1 Valvontatiedot = Kuti2 määrittelysuunnittelutoteutuskäyttöönotto
36
Elintarvikevalvonnan tiedonkeruun tietovarastoinnin tarpeet tulevaisuudessa
Samankaltaiset esitykset
© 2024 SlidePlayer.fi Inc.
All rights reserved.