Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Omavalvontasuunnitelma

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Omavalvontasuunnitelma"— Esityksen transkriptio:

1 Omavalvontasuunnitelma
Kahvila Kariranta Omavalvontasuunnitelma

2 Yritys ja sen liikeidea
Perustettu vuonna 1994 Anja Vilénin ja Sirkka Laaksosen toimesta. Heidän jäädessä eläkkeelle, yrityksen omistajaksi vaihtui Katri Kulosaari. Kahvila työllistää talvisin yrittäjän lisäksi neljä työntekijää, kesäisin työntekijämäärää lisätään neljällä. Talvisin 50 asiakaspaikkaa sisällä, kesäisin terassille aukeaa 100 paikkaa, kahvila auki viikon jokaisena päivänä. Leipoo itse myytävät tuotteet paikanpäällä, valmistaa myös gluteenittomia tuotteita Ei a-oikeuksia, ei myy tupakkatuotteita

3 Työntekijöiden terveydentila
Työhöntulotarkastus työntekijöille, joilla yli kuukauden työsopimus Pohjoismaiden ulkopuolelle suunnattujen yli neljän vuorokauden matkojen jälkeen työntekijästä otettava aina salmonella-näytteet Jos perheenjäsenellä/samassa taloudessa olevalla henkilöllä vatsatautioireita, näytteet otettava Salmonella näytteet otetaan erikseen olevin ohjein, todistukset otetuista näytteistä säilytettävä työpaikalla Työntekijällä on velvollisuus ilmoittaa työnantajalle ripulista, äkillisestä vatsataudista, kuumeisesta kurkkutulehduksesta tai sitä vakavammasta infektiotaudista, haavoista tai ihottumasta käsissä. Töihin ei tulla sairaana

4 Haittaeläimet Ravintolapäällikkö on laatinut haittaeläintorjuntaohjelman, jossa kuvataan ennaltaehkäisevät toimenpiteet haittaeläinten pääsyn estämiseksi huoneistoon, haittaeläinten esiintymisen säännöllinen tarkkailu sekä torjuntatoimet, joihin ryhdytään haittaeläimiä havaittaessa. Oleellisiksi haittaeläinryhmiksi on kirjattu jyrsijät ja hyönteiset. Huoneistossa on jatkuvasti muutamia ansoja haittaeläinten torjumiseksi ja niiden sijainti on merkitty pohjapiirustukseen. Käytetyt torjunta-aineet on luetteloitu ja niistä on käyttöruvallisuustiedotteet.

5 Kunnossapito-ohjelma
Ravintolapäällikkö suorittaa laajemman kunnossapitotarkistuksen vuosittain, jossa seurataan laitteiden ja rakenteiden kuntoa. Tarkastuksen yhteydessä kirjataan puutteet ja korjaustarpeet ja laaditaan korjaussuunnitelma. Henkilökunta on velvoitettu raportoimaan ravintolapäällikölle epäkohdista, joita vuorossaan huomaavat.

6 Hygieenisen työskentelyn seuranta
Jokaisella henkilökunnan jäsenellä tulee olla hygieniaosaamistodistus suoritettuna ja kopio niistä tulee olla huoneistossa tallessa. Ravintolapäällikkö on vastuussa siitä, että jokainen työntekijä on koulutettu toiminaan hygieenisten työskentely- ja toimintatapojen mukaan. Esimies on myös velvoitettu valvomaan tämän toteutumista ja jos toiminnassa havaitaan puutteita tai poikkeamia, siitä annetaan välittömästi palautetta. Omavalvontasuunnitelmassa on ohjeistus kuvaamaan käsien pesua, suojakäsineiden käyttöä, korujen ja kynsilakan käyttörajoitukset, lävistyksiä koskevat rajoitukset ja menettelyt. Ravintolapäällikön huolehtii, että henkilökunta on perehdytetty omavalvontajärjestelmään. Jokaisen henkilökunnan jäsenen tulee lukea omavalvontajärjestelmän keskeinen sisältö sekä olla perehtynyt tarkasti tehtäviensä kannalta merkittäviin omavalvontasuunnitelman osiin.

7 Puhdistusohjelma ja sen seuranta
Puhdistusohjelmasta on vastuussa ravintolapäällikkö Kahvilassa tulee olla lista, jonka avulla valvotaan siivousta Jokaisen työntekijän täytyy noudattaa siivouslistaa Siivousvälineitä pitää säilyttää siivouskaapissa

8 Elintarvikkeiden säilytystilat
Kylmätilat Pakkasvarastot Seuranta

9 Pakkausmerkintöjen tarkistus


Lataa ppt "Omavalvontasuunnitelma"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google