Laajennetun työssäoppimisen kokeilut auto ja logistiikka

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus
Advertisements

Topirkka -portaali ja työssäoppimispaikat:  vähentää työssäoppimisen organisoimisesta aiheutuvaa työtä (varausjärjestelmä)  selkiyttää käytäntöjä oppilaitosten.
Anu Kemppainen TOP-valmentaja Verkostotapaaminen Helsinki
Wilma ja työssäoppiminen Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN 2+1 MALLI
Erilaisia kauppapolkuja…. TILDAN POLKU  Tilda asiakaspalvelun ja myynnin merkonomiopiskelija valmistuu kahdessa vuodessa  ensimmäinen lukuvuosi 4 jaksoa.
Työpaikkaohjaajakoulutus
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
Opiskelijan arviointi työpaikalla
Valmis-hanke – Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Varsinais-Suomessa
HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA – HENSU Seija Pajukoski
TYÖPAIKKAOHJAAJIEN KOULUTUSOHJELMAN PERUSTEET 2 OV Aineisto koottu Heli Korkiakosken ( ) materiaalista.
Erityisopiskelijoiden työssäoppimisen kokeilu- ja kehittämishanke OHJAAJAN KANSIO TYÖSSÄOPPIMISEN TUKENA Tuula Rantanen
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN 2+1 MALLI
Työssäoppimisen (TOP) prosessi
Aloitus info • Ryhmänvastaavat pitävät ryhmälleen aloitusinfon laajennetusta työssäoppimisesta • Opiskelijat saavat oppimis- ja työkokemuskansion.
4. Opiskelijan oppimisen arviointi työpaikoilla
Laajennettu työssäoppiminen:
Täydennyskoulutus Yhdessä tekemällä – hanke 2010
Ammattistartti Ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaava ja valmistava koulutus, ammattistartti on  ohjaavaa  joustavaa  yksilöllistä valmistavaa koulutusta.
LÄHIHOITAJAKOULUTUS tutkinnon laajuus 120 ov
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Sirkka Hulkkonen
1 Valtakunnallinen laajennetun työssäoppimisen kokeilu painoviestinnän alalla – Kokeilun, projektin sisältö ja tavoitteet - Kokeiluissa.
MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA. MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä työssäoppimisjärjestelmä kaupan ja hallinnon alalle:
Miten menetellä ongelmatilanteissa
Ammattitaito työssäoppimalla ja verkossa
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Laajennettu työssäoppiminen sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa Itsearviointi Tiivistelmä tuloksista.
© KAINUUN AMMATTIOPISTO Laajennetun työssäoppimisen kokeilut – Kainuun ammattiopisto
TOPO Työssäoppimisen portaat Projekti yleistä Omnia toteuttaa, yhteistyökumppaneina LUKK ja Keuda Projektin kesto – Verkostoyhteistyötä.
Hellevi Tervo Tyrnävän työleiri MITÄ ON TYÖELÄMÄN TUKEMINEN ? Hankkeissa tehtyä ja seminaarissa pohdittua.
Case Omnia, LAHP10SEA : Atto-aineita osittain työssäoppien päiväkodissa, sosiaali ja terveysalan pt.
Ohjaa ja kannusta OK–koulutus 2 op Arvioi ja innosta AI–koulutus 2 op
1 Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskus Työvalta / Kaarnakorpi, Laine, Muotka, Ovaska ”Tekemällä oppii!” - Liiketalouden perustutkinto.
Yritysyhteistyö ja työanalyysit
Toimivia ratkaisuja – monenlaisia ja tuottavia malleja ja onnistuneita urapolkuja on jo olemassa Maahanmuuttajataustaisen opiskelijan ohjaaminen ja tuki.
TOPLaaja Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto Porvoo International College.
TOP-LAAJA Prosessialan pt. Hotelli-, ravintola ja cateringalan pt.
© KAINUUN AMMATTIOPISTO Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Jatkohanke – Kainuun ammattiopisto
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut sähkö ja elektroniikka, kone ja metalli, auto ja logistiikka Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo
SeduCoachin mahdollisuudet laajennetun työssäoppimisen tukena - tavoitteet, toiminnan kehittäminen ja kokeileminen Anne Lepistö, projektikoordinaattori.
Kokkolan ammattiopisto
Laajennettu työssäoppiminen lähihoitajakoulutuksessa
Työvaltainen merkonomiryhmä ammatillisia ja yhteisiä opintoja työssäoppien 1. opiskeluvuotena Tavoitteet Toimintasuunnitelma.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN 2008 – 2011 Laajennettu työssäoppiminen –hankkeen tavoitteet osana valtakunnallista työssäoppimisen kehittämishanketta Vertaisarviointi.
LAAJENNETUN TYÖSSÄOPPIMISEN 2+1-MALLI Sähköala. Laajennetun työssäoppimisen 2+1malli  tarjoaa vaihtoehtoisen tavan ammatillisen perustutkinnon suorittamiseen.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
E N E M M Ä N O S A A M I S T A LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN, La - To OPH:n valtakunnallinen hanke La-To kokeilu ollut Hyvinkäällä
Yksilölliset opintopolut oppisopimuskoulutuksessa
ATATVER Ammattitaito työssäoppimalla ja verkossa.
Verkostoseminaari 13. – Helsinki
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
L AAJENNETUN TYÖSSÄOPPIMISEN KOKEILUT AUTO JA LOGISTIIKKA.
Ammattitaitoa työssäoppimalla ja verkossa
MONIEN MAHDOLLISUUKSIEN OPPISOPIMUS Etelä-Pohjanmaan maakuntaopo-päivä / Tarja Puskala, projektikoordinaattori Puh
TopTen -hanke Erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat ja työvalmentajamalli Tuija Partanen.
Onnistunut työssäoppiminen M.O.T. -hankkeen hyviä käytäntöjä Liisi Mattila ja Anu Parantainen
Perustiedot Valmentavaa koulutusta KAO:lla vuodesta AVA, MAVA, Ammattistartti ja nyt VALMA VALMA:ssa 50 opiskelijapaikkaa Opetustiimi: 3 opettajaa,
Työpaikalla tapahtuvan oppimisen kehittäminen Ammattikoulutuksen johdon seminaari
ETOS-erityisopiskelijan työvaltaiset yksilölliset osaamispolut Pauliina Julkunen, Kanneljärven Opisto Vertaansa vailla –ohjauksen ja erityisopetuksen.
Tavoitteet Toimintasuunnitelma
HUIPPU Elokuu 2017.
Potentiaalisten kumppaneiden kartoittaminen
Opettajien valmentaminen työpaikkaohjaajien kouluttajiksi
Oppijan verkkopalvelu eHOPS
Taina Seppälä-Kolkka / S12!78
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
Oppia niinku töissä Anna-Mari Saarela, Noora Schroderus, Pirkko-Liisa Isoaho, Jussi Hiivala, Jari Niemi.
AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖT KÄYTÄNNÖSSÄ
Esityksen transkriptio:

Laajennetun työssäoppimisen kokeilut auto ja logistiikka KOULUTUKSEN JA TYÖN VUOROTTELU Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo 05.04.2011

Laajennetun työssäoppimisen painopisteet Koulutuskeskus Salpauksessa koulutusaloilla sähkö ja elektroniikka, kone ja metalli, auto ja logistiikka a) Edistää opiskelun etenemistä ja vähentää keskeyttämisiä erityisesti sellaisten opiskelijoiden osalta, joilla on erilaisia vaikeuksia opiskelussa, mutta ovat käytännön toimintoihin orientoituneita. b) Monipuolistaa oppimisen toimintamalleja koulutuksen ja työn vuorottelulla. c) Kehittää ja monipuolistaa työpaikalla tapahtuvan oppimisen valmiuksia ja toimintamalleja edetä opinnoissa yksilöllisesti. Huomioiden opiskelijat jotka pyrkivät yhä haasteellisempiin työelämän tehtäviin sekä toisaalta kehittää erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden työssä oppimista ja ammattiosaamisen näyttömahdollisuuksia d) Edistää opettajien laajempaa osallistumista työpaikalla tapahtuvan opiskelun suunnitteluun, ohjaamiseen ja toteuttamiseen sekä osaamisen arviointiin työpaikkaohjaajien tukena f) Edistää uusien ammatillisten perustutkintojen perusteiden toimeenpanoa yksilöllisten, työvaltaisten oppimispolkujen rakentamisessa Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo 05.04.2011

Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Ajoneuvoasennuksen koulutusohjelma, ajoneuvoasentaja Yksilölliset oppimispolut - Opiskelijat ensimmäisen ja toisen vuoden ryhmistä - opettaja on jatkanut toisen vuoden tämän ryhmän ohjaajana - ryhmässä 5 opiskelijaa joilla aiemmista opinnoista hyväksilukuja - opiskelijoille laaditaan yksilöllinen oppimispolku työssäoppimalla - opiskelijoiden kesätyöt liitetään mahdollisesti mukaan - osalla tavoitteena valmistua 3 kk – 12 kk perusryhmää aiemmin - tavoitteena saada tarkempi tietosisältö työssäoppimispaikoissa tehtävistä töistä jotka liittyvät alan tutkinnon osiin. Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo 05.04.2011

Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Ajoneuvoasennuksen koulutusohjelma, ajoneuvoasentaja 1. Tehty seuranta/palautekyselylomakkeisto - voidaan seurata työssäoppimispaikassa päivittäin tehtäviä tutkinnon osien työtehtäviä - voidaan käyttää työelämäjakson lopussa palautekyselynä Työssäoppimisen palautekyselylomake tehty tutkinnon osiin - auton korjaaminen - auton huoltaminen 2. Tehty opiskelijan laajennetun työssäoppimisjaksojen opiskelijakohtainen palautekysely 3. Tehty työssäoppimisen päiväkirja työtehtävien esille tulemiseksi Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo 05.04.2011

Laajennetun työssäoppimisen toimintamalleja Kuljetus- ja varastopalvelujen koulutusohjelma 1. Malleja opettajan, opiskelijan ja työpaikkaohjaajan laajennetun työssäoppimisen toteuttamissuunnitelmasta Opettaja on tehnyt ennakkoselvityksen useasta yrityksestä minkälaisia työtehtäviä eri vuosiluokkien opiskelijat tulevat tekemään (laajennetun) työssäoppimisjakson aikana. Opettaja ja työpaikkaohjaaja ovat sopineet mitä tutkinnon osan asioita opetetaan koululla ja mitä yrityksessä. 2. Opiskelusuunnitelman etenemisen malleja työssäoppimisen vuorottelusta Pääidea on, että puolet opiskelijaryhmästä on koko ajan työssäoppimassa. Työssäoppimispaikalla on aina työssäoppija. Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo 05.04.2011

Laajennetun työssäoppimisen toimintamalleja Kuljetus- ja varastopalvelujen koulutusohjelma 3. Uudenlaisia toimintamalleja työssäoppimisen toteutuksista Koko lukuvuoden opinnot on purettu sisällöittäin työpaikoille tai oppilaitokselle opiskeltavaksi. Työssäoppiminen aloitetaan ensimmäisenä vuonna 2-periodista alkaen. 4. Malleja opiskelusuunnitelman sisällön osioittamisesta työssäoppimispaikoille ja oppilaitokselle - Ensimmäisen vuoden opiskelijat ovat 3 päivää viikossa opiskelemassa työssäoppimispaikalla ja 2 päivää koululla kahden periodin ajan. Työpaikkaohjaaja vastaa siitä, että opiskelijat pääsevät tekemään niitä etukäteen suunniteltuja tehtäviä. Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo 05.04.2011

Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Kuljetus- ja varastopalvelujen koulutusohjelma - Opiskelijoiden päivittäisten työtehtävien paremman esilletulon takia on kehitetty kuljetus- ja varastopalveluissa ”oppimispäiväkirja”. - Tehty kysely hyvistä ja huonoista asioista Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo 05.04.2011