Vapaaehtoismatkailun maailma

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Johtajien tunnistaminen ja kehittäminen
Advertisements

-23. maailmanjamboree järjestetään Japanissa Yamaguchin maakunnassa Leirille odotetaan noin partiolaista yli 150 maasta. -Maailmanjamboree.
Good Karma = Hyviä Seurauksia
Heikki Saarilampi Kot9sn2 Syksy 2011
By: LadyLine Ritz, Vaasa. Alkaen To 22//13 Lisää infoa & ilmoittautuminen: TAI 55+ KUNTOKURSSI Sinulle, joka haluat:
Minäkö ulkomaille?  Miksi lähden ulkomaille ja mitä sieltä haen?  Lähdenkö pois jostain, pakenenko jotain tilannetta, ihmissuhdetta, ristiriitaa?  Onko.
Tunturialueen taikaa leirikoulussa Taikatunturin leirikoulu.
I T H F. Perustaja Jim Andrews, USA. Fellowshipeista: • Rotary Internationalissa on lähes 100 fellowshipia. • Tarkoitettu joko ammatin tai harrastuksen.
Suomalaisen Urbaanin unelman vaikutteet tulevat Englannin kirkon piirissä alkaneen uudistuksen parista luvulla kristityt totesivat heidän yrityksensä.
Kesän kisat •Kaikkiin kilpailuihin ilmoittaudutaan omatoimisesti kautta (pois lukien viestit ja seuraottelut)
1 Selvitysmiehen raportti Panu Kalmi. 2 Taustaa Työ on jatkoa viime kerralle esitetylle selonteolle. Selvityksen osan 2 muodostaa viime kerralla esitetyt.
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
Urheilutoimitus ja -seurat
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Vaihto-opiskelu Unkarissa syksyllä 2006 Eija Paronen LT41.
HARMAA TALOUS YRITTÄJÄN NÄKÖKULMASTA.  Kun hintahaitari eri tarjoajien välillä on yli 40 % voi kysyä pelaako kaikki samoilla pelisäännöillä ?  Pelisäännöthän.
asukasta ”ulkomaalaista” km² 4 virallista kieltä 17 itsehallintoaluetta.
Lounais-Suomen Partiopiirin piirileiri
Suomalaista puunkorjuupalvelua maailmalle – riittääkö suomalainen osaaminen Euroopassa? Kouvola Anne Härkönen.
1. kysymys  Ikäjakauma vuotta  Teemahaastatteluun vastanneista on:  Miehiä 60%, naisia 40%  Työssäkäyviä 55%, opiskelijoita 45%  Tampereella.
Suomen latu ry Marina Tuura.
| Maailma haltuun Tutkinto-opiskelijaksi ulkomaille.
Tutkimussuunnitelma…
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
Himalajalle Himalajan Vapaakirkko Koillis-Intiassa on voimakkaasti kasvava kirkkokunta. Joka toinen vuosi kirkko järjestää nuorisokonferenssin,
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
1 N-piirin johtajuusvalmennus Vapaaehtoistyön johtaminen.
Koirat…. vastaan ihmiset….
Sosialisaatio Sosialisaation käsitteellä kuvataan prosessia, jossa yksilöstä kasvaa yhteisönsä jäsen. Uusi sukupolvi oppii ja se opetetaan kulttuurinsa.
Yksi rokote, yksi elämä: Lionien tuhkarokko-ohjelma
Kv-info IKATA Ulkomaille työssäoppimaan vuonna 2013? Leonardo da Vinci – projekti nimeltä Co- operation for the Future ensisijaisia kohdemaita.
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
LC Askola-Pukkilan Nuorisovaihto ensi kesänä 2014 ! -”kielikurssi” kotona kesällä 1 – 2 viikoksi! - kohdemaita ympäri maapalloa ! - hanki lisäkokemusta.
TJS-TUKI Koulutustilaisuudet Opintokerhot. TJS-tuki TJS-tuki on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää taloudellista tukea ohjattuun oppimiseen, esim.
Opiskelijavaihto ja työharjoittelu ulkomailla Tutorkoulutus Kansainväliset palvelut
RESCA-verkosto RESCA-seminaari , Tampere.
Nuoren itsetunto ja sen vahvistaminen
- Vanhemmat itsenäistyvän nuoren tukena
SUMUVERHON TUOLLA PUOLEN – tulevaisuusorientoitunut menetelmä opinto- ja uraohjaukseen.
Eugen Herrigel.  Pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaan heräsi 76 sivua/3 kirjapistettä suhteesta, mutta tarkoituksenani oli kuitenkin lukea.
Tänään - Vaihto-info, Jani Haapakoski - Sivuaineista * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta.
Opiskelijavaihto Bangkokissa
KVV-maisteriohjelman HOPS-työskentely Miksi? Miten? Kuinka monelle?
TraiNet-verkosto puhuu nyt kielillä − harjoittelu ulkomailla antaa kilpailuedun Haaga-Helia amk, Helsinki.
PILKKU.
OPISKELIJANA MAAILMALLA
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan.
03/10 CIMO_jaMu CIMO JPO (Junior Professional Officers) UM rahoittaa ja CIMO rekrytoi vuosittain uutta apulaisasiantuntijaa YK-järjestöihin eri puolille.
Miten tapahtumani on uutinen?
Ilves TUNTOMERKIT Ilves on Suomen luonnon ainut kissaeläin.
KUMAMOTO & JAPANI PEKKA ALAVUOTUNKI KOT0SN9. VALMISTELUT Viisumihakemus Rokotukset Japanin aivotulehdusrokotus on suositeltu mutta ei välttämätön 3kk.
2/2009 Kiina. 2/2009 Kiina ja CIMOn yhteistyökumppani: Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? ”Kunnioita kiinalaista kulttuuria, kunnioita.
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Koe ja kansainvälisty Katja Kurasto 2011.
Oseania Lassi Vanhanen 2A.
Globaali monimuotoisuuskeskus
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
ITALIAVAIHTO Syksy Matkan aikataulut: SAAPUMINEN (to ): Italialaiset saapuvat Helsinki-Vantaalle Bussikuljetus Jyväskylään koululle.
Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä Tulijan tukena pikakoulutus.
Opiskelijavaihto ja työharjoittelu ulkomailla Tutoreiden koulutuspäivä Kansainväliset palvelut
Yhdistyshuoltamo Tarvitseeko yhdistyksenne vuosihuoltoa? Nakuttaako vapaaehtoistyön moottori? Onko uuden startin aika? Mietitkö jo romuttamolle vientiä?
Innovaatioseteli INNOVAATIO-OSAAMISTA YRITYKSEESI
HINNAN MAKSAMINEN SOPIMUKSESTA

Jos sodan aikana käydään taisteluita kaupunkialueella, ne voivat tuhota kokonaisia asuinalueita tai kaupunkeja. Tällä hetkellä sodan vaurioittamia kaupunkeja.
YH9, yh1, teht. 19.
Esityksen transkriptio:

Vapaaehtoismatkailun maailma Minne voi lähteä tekemään vapaaehtoistyötä? Millaisia vaihtoehtoja on olemassa? Kenelle vapaaehtoistyö soveltuu? Mitä ja miksi vapaaehtoistyö maksaa? Miten projekteihin haetaan?

Minne voi lähteä tekemään vapaaehtoistyötä? Vapaaehtoistyötä voi tehdä lähes kaikkialla maailmassa. Ekomatkaajien tietokannasta löytyy luonto- ja eläinprojekteja Keski-Amerikasta 31, Etelä-Amerikasta 30, Euroopasta 29, Aasiasta 25, Afrikasta 17, Oseaniasta 6, Karibialta 5, Pohjois-Amerikasta 5 ja Lähi-idästä 2. Monella organisaatiolla on useita projekteja, emmekä ole listanneet niitä kaikkia, joten projekteja on reilusti yli 200. Ekomatkaajien yhteistyöprojekteja on Karibialla, Thaimaassa, Galapagossaarilla ja Italiassa.

Millaisia vaihtoehtoja on olemassa? Eläinprojekteissa voi työskennellä esimerkiksi loukkaantuneiden ja orpojen villieläinten kuntoutuskeskuksissa, uhanalaisten eläinten tutkimusprojekteissa tai hylättyjen eläinten parissa. Ympäristönsuojeluun voi osallistua joko hyvin käytännöllisissä projekteissa esim. kansallispuistoissa, suojelualueilla ja luomutiloilla tai erilaisissa toimistohommissa ja valistusprojekteissa. Projekteja on myös kulttuurin, arkeologian, taiteen, liikunnan, rakentamisen, opetuksen, terveydenhuollon, hoivatyön jne. aloilla

Kenelle vapaaehtoistyö soveltuu? Vapaaehtoistyö sopii lähes kaikille, joilla on siihen kiinnostusta. Kokemusta ei tarvitse olla, innostus ja sitoutuminen työhön riittää Luonto- ja eläinprojektit vaativat kohtalaisen hyvää kuntoa Ikäraja on lähes aina 18 vuotta, mutta muutamissa alempi. Yläikärajaa ei yleensä ole. Monet projektit ovat kylien ja kaupunkien ulkopuolella, joskus hyvinkin kaukana sivistyksestä. Yleensä vapaaehtoisen tulee sopeutua vaatimattomaan eloon ilman luksusta. Paikallisen kielen osaaminen ja kulttuurin tuntemus auttaa, mutta usein perus englannin kielen taito riittää.

Mitä ja miksi vapaaehtoistyö maksaa? Projekteja pyörittävät usein pienet paikalliset organisaatiot, joilla ei ole varaa kattaa vapaaehtoisista aiheutuvia kustannuksia. Vapaaehtoiset kattavat ruuan sekä asumisesta ja koulutuksesta aiheutuvat kustannukset. Vapaaehtoistyön ei ole tarkoitus korvata paikallista työvoimaa vaan päinvastoin. Projektien hinnat vaihtelevat parista kympistä yli tuhanteen euroon per viikko. Mitä pidemmäksi aikaa projektiin sitoutuu, sitä edullisempi se yleensä on. Projektien hinnat eivät sisällä matkoja projektiin ja pois, eikä matkavakuutusta.

Miten projekteihin haetaan? Hakuajat vaihtelevat paljon, mutta kannattaa olla ajoissa liikenteessä. Noin 3 kk ennen on yleensä riittävä aika. Kysy ensin onko projektissa tilaa toivomanasi ajankohtana ja kysy lisätietoja projektista. Sen jälkeen toimita hakemus ja tarvittavat liitteet. Tutustu peruutusehtoihin. Tarvittaessa maksa varausmaksu. Joissakin projekteissa on tietyt hakuajat. Vasta kun olet saanut hyväksynnän, varaa ja osta matkaliput. Hanki matkavakuutus. Jos joudut peruuttamaan osallistumisesi, ilmoita siitä ajoissa projektiin.

Esimerkkejä projekteista Merikilpikonnien suojeluprojekti Thaimaassa Sisältää ruuat, majoituksen omissa huoneissa, hinta 695€/2 viikkoa Apinaprojekti Etelä-Afrikassa Sisältää ruuat, majoitus telttakylässä, hinta 670€/4 viikkoa Eläinten suojelukeskus Costa Ricassa Projektimaksu 20 USD/viikko, ei sisällä asumista eikä ruokia Karhuprojekti Ecuadorissa Sisältää ruuat, majoitus jaetuissa huoneissa, hinta 180 USD/viikko Luonnonsuojelua Nepalissa Sisältää ruuat, majoitus perheissä, hinta alk. 100€/viikko Luonnon ja eläinten suojeluprojekti Walesissa Sisältää ruuat, majoitus jaetuissa huoneissa, hinta 70£/viikko Katulapsiprojekti Perussa Sisältää ruuat, majoitus keskuksessa, hinta 250 USD/1. kuukausi Maailmanperintökohde Englannissa Sisältää lounaan, ei majoitusta, ilmainen Arkeologista tutkimusta Belizessä Sisältää ruuat, majoitus jaetut huoneet, 975 USD/ 2 viikkoa

Kokemusrikas reissu Karibialla Karibian projekti oli kokemusrikas reissu, jossa suuret merinahkakilpikonnat näyttelivät pääosaa. Tämä oli upea mahdollisuus päästä elämään karibialaisen luonnon helmassa ja oppia uusia asioita. Kilpikonnathan olivat se juttu, minkä takia paikalle tultiin, ja ne odotukset täyttyivät ylitsevuotavasti. Myös mangrovemetsän istutus ja niiden merkitys alueen koko ekologialle oli mielenkiintoista kuunneltavaa ja kokeiltavaa. Rannan siivouksessa työn jälki näkyi heti, ja se oli yllättävän paljon hyvää oloa tuovaa puuhaa. Majoitus oli hyvä. Hyttysiä ei voi välttää, mutta herkimpien kannattaa todellakin majoittua ylätaloon. Koirien kanssa on syytä tulla juttuun. Jos niitä kovasti pelkää, voi olla hankala asua Kidolla. Saari oli kaunis ja oli upeaa elellä luonnon keskellä. Sitä ei monikaan turistireissuillaan pääse kokemaan. Niina. Espoo

www.ekomatkaajat.fi Palvelu, joka on keskittynyt erilaisiin vapaaehtoisprojekteihin eläinten ja luonnon parissa. Teemme yhteistyötä sellaisten organisaatioiden kanssa, joiden projektit olemme todenneet hyvin järjestetyiksi ja luotettaviksi. Tarjoamme vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille hakupalvelun, jonka avulla voi nopeasti kartoittaa tarjontaa kiinnostuksensa alueelta. Ekomatkaajien 6 kuukauden jäsenmaksu on 20€. Jäsenet saavat käyttöönsä kokemuksemme projekteista, organisaatioiden yhteystiedot, vinkkejä matkan järjestämiseen sekä uutisia projekteista.

Lisätietoja: info@ekomatkaajat.fi www.ekomatkaajat.fi