Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

SUMUVERHON TUOLLA PUOLEN – tulevaisuusorientoitunut menetelmä opinto- ja uraohjaukseen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "SUMUVERHON TUOLLA PUOLEN – tulevaisuusorientoitunut menetelmä opinto- ja uraohjaukseen."— Esityksen transkriptio:

1 SUMUVERHON TUOLLA PUOLEN – tulevaisuusorientoitunut menetelmä opinto- ja uraohjaukseen

2 Työpajan kulku Tänään pelataan pienryhmissä! Yhteinen alustus. Jakaantuminen pienryhmiin. Lopuksi jokaiselle oma pelikassi allekirjoitusta vastaan!

3 HYVÄNTAHTOINEN SUMUVERHO

4 HANKKEEN TYÖKALUT HUPS – Henkilökohtainen urapolkusuunnitelma, ohjaustyökalu Suuret pienet valinnat – korttipeli Seikkailu sumussa - simulaatiopeli

5 SEIKKAILU SUMUSSA MITÄ? Seikkailu sumussa on rastirata, jonka aikana pohditaan mitä erilaisten taitojen hallitseminen voisi tarkoittaa työelämän kannalta.

6 SEIKKAILU SUMUSSA MIKSI? Seikkailu sumussa osoittaa työelämän kannalta hyödyllisten taitojen monimuotoisen kirjon ja sen, mistä kaikkialta hyödyllisiä taitoja on mahdollista hankkia tai saada.

7 MITEN?

8 SEIKKAILU SUMUSSA – MITEN? Tarvitset pelaamiseen pelilomakkeen ja kynän

9 SEIKKAILU SUMUSSA – MITEN? Kierrä rastilta toiselle haluamassasi järjestyksessä

10 SEIKKAILU SUMUSSA – MITEN? valitse rasteilla olevista korteista itsellesi yhteensä kolme eri taitoa ja merkitse ne pelivihossa olevaan taulukkoon

11 TYÖELÄMÄ Valittavana on yhteensä 15 erilaista projektia, joiden toteuttaminen vaatii erilaisen yhdistelmän taitoja Valitse projekti, jonka vaatimista taidoista sinulla on vähintään yksi

12 TYÖELÄMÄ Kysele muilta osallistujilta, kenellä olisi puuttuvat taidot. Esim. projekti vaatii taidot yhteisöviestintä, ympäristötiede ja myynti- ja markkinointi. Sinulla on taito myynti- ja markkinointi, kysy kenellä olisi taidot ympäristötiede ja yhteisöviestintä

13 TYÖELÄMÄ Kun sopiva taitojen yhdistelmä on löytynyt, pohtikaa yhdessä, miten kustakin taidoista on hyötyä projektille asetetun tavoitteen saavuttamisessa.

14 TYÖELÄMÄ Pohtikaa myös ”Miltä maailma näyttää”- kortin avulla millaisia yleisempiä vaikutuksia projektilla on. kortin saat rastilta työelämä.

15 TYÖELÄMÄ Kun projekti pohdinta on valmis, pyydetään pelin vetäjää pieneen loppukeskusteluun, jossa käydään pohdintanne vielä yhteisesti läpi. Tämän jälkeen saat valita itsellesi yhden uuden taidon ja palata uusien projektien pariin.

16 SEIKKAILU SUMUSSA – MITEN? Valitsemasi taidot vaikuttavat siihen, millaisia projekteja voit suorittaa työelämä-rastilla Vinkki: tutustu työelämän projekteihin ennen taitojen valitsemista

17 LUSMUUMO Jos rasteilla kiertely uuvuttaa tai tänään ei muuten vain jaksa kiinnostaa, niin mene rastille LUSMUUMO tutustumaan erilaisiin uratarinoihin.

18 Nyt jakaannutaan neljään ryhmään, ONNEA SEIKKAILUUSI!

19 KIITOS!


Lataa ppt "SUMUVERHON TUOLLA PUOLEN – tulevaisuusorientoitunut menetelmä opinto- ja uraohjaukseen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google