Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ilves TUNTOMERKIT Ilves on Suomen luonnon ainut kissaeläin.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ilves TUNTOMERKIT Ilves on Suomen luonnon ainut kissaeläin."— Esityksen transkriptio:

1 Ilves TUNTOMERKIT Ilves on Suomen luonnon ainut kissaeläin.
Sen ruumiin pituus on noin cm ja paino noin kg. Ilveksen tunnistaa lyhyestä hännästä ja tupsuista korvien päissä. Turkin väri on harmaan- tai punertavanruskea. Yleensä turkissa on myös tummia täpliä tai juovia. Ilveksellä on suuret tassut, jonka jäljet voi helposti sekoittaa suden tai ahman jälkiin.

2 LEVINNEISYYS JA ELINYMPÄRISTÖ
Ilveksen levinneisyysalue ulottuu Länsi-Euroopasta Venäjän havumetsien läpi Aasiaan. Yli 90% maailman ilveksistä asuu Venäjällä. Suomessa elää ilveksiä lähes koko maassa, lukuun ottamatta Etelä- ja Keski-Pohjanmaata. Ilves on Suomessa rauhoitettu ja nykyisin täällä elää noin yksilöä. Ilveksen reviiri vaihtelee kooltaan sadasta tuhanteen neliökilometriin. Urosten reviirit ovat usein suurempia kuin naaraiden.

3 RAVINTO Ilves on lihansyöjä, eikä se juurikaan syö raatoja.
Ilveksen ravintoa Suomessa ovat jänikset, valkohäntäpeurat ja Lapissa porot. Sen ravintoon kuuluvat myös pikkujyrsijät ja Alpeilla yksilöt saalistavat gemssejä. Ilves saattaa saalistaa myös kettuja jos ne kilpailevat ravinnosta. Gemssi

4 LISÄÄNTYMINEN Naaras ilves tulee kiimaan useimmiten maaliskuussa.
Naaras synnyttää tavallisesti 1-3 poikasta pesäluolaansa. Emo imettää poikasia noin kaksi kuukautta ja sen jälkeen poikaset alkavat tutustua ympäristöönsä. Poikaset oppivat saalistamaan noin vuoden ikäisenä.


Lataa ppt "Ilves TUNTOMERKIT Ilves on Suomen luonnon ainut kissaeläin."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google