Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

TJS-TUKI Koulutustilaisuudet Opintokerhot. TJS-tuki TJS-tuki on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää taloudellista tukea ohjattuun oppimiseen, esim.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "TJS-TUKI Koulutustilaisuudet Opintokerhot. TJS-tuki TJS-tuki on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää taloudellista tukea ohjattuun oppimiseen, esim."— Esityksen transkriptio:

1 TJS-TUKI Koulutustilaisuudet Opintokerhot

2 TJS-tuki TJS-tuki on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää taloudellista tukea ohjattuun oppimiseen, esim. –lähiopetus –verkko-opetus / etäopetus –seminaarit –luennot (myös jäseniltojen infotilaisuudet ja ryhmätyöskentelyt) –ohjatut vierailut ja opintomatkat –opintokerhot Tukea ei myönnetä kokouksiin tai huvitilaisuuksiin.

3 Miksi kannattaa hakea TJS-tukea? Helppo hakea. Helpotusta yhdistyksen talouteen. Resursseja tuottaa jäsenille hyvää: –10 minuutissa voi yhdestä koulutuksesta tienata yhdistykselle 210 €* –viisi hakemusta tuottaa 1 050 €* Hakulomaketta voi käyttää koulutuksen menojen ja tulojen arviointiin eli kokonaiskulujen hallintaan. Kaikille tasapuolista rahanjakoa *koulutus, jossa 7 opetustuntia, menoja väh. 462 €

4 Miksi kannattaa hakea TJS-tukea? Tilastojen (koulutusten määrät ja tunnit) avulla tehdään ay-toimintaan liittyvä koulutus näkyväksi OKM:lle → toiminnan vaikuttavuus Valtio myöntää tukirahaa tuntimäärien perusteella. Mitä enemmän tunteja, sitä enemmän myös jaettavaa rahaa. Valtionavun kautta TJS on olemassa eli TJS-tuki osaltaan vaikuttaa siihen, että TJS pystyy tarjoamaan koulutus-, kehittämis-, tutkimus- ja kulttuuripalvelujaan.

5 Miksi kannattaa järjestää koulutusta? Koulutus tukee edunvalvonnan toteutumista sitouttaa ja motivoi ay-toimintaan mukaan, tuottaa osaavia yhdistystoimijoita lisää ammatillista osaamista ja verkostoitumista virkistää, auttaa jaksamaan

6 Edellytykset tuen saamiselle Tuki määräytyy koulutustilaisuuden keston, osanottajamäärän (väh. 10) ja hyväksyttyjen menojen (=koulutuksesta aiheutuneet) mukaan Ohjelmaan TJS:n logo tai maininta: Toteutetaan yhteistyössä TJS Opintokeskuksen kanssa. Tuen hakijan tulee olla akavalainen tai STTK:lainen liitto tai yhdistys. Samaa tilaisuutta varten ei voi saada muuta valtion tukea.

7 TJS-tuen hakeminen TJS-tuki haetaan verkon kautta kahden kuukauden sisällä koulutuksen pitämisestä. Joulukuun koulutuksesta 31. tammikuun mennessä! Mikäli eri organisaatiot järjestävät yhteistä koulutusta, osapuolet sopivat keskenään kumpi hakee TJS-tuen. Yhdestä tilaisuudesta voi olla vain yksi hakija.

8 Hakemuksen liitteenä tulee olla: ohjelma osanottajaluettelo kopiot laskuista mahdollinen kouluttajan palkkio/matkalaskun kopio. Lähetä hakemus ja kaikki liitteet yhdellä kerralla.

9 Koulutuksen kesto Opetustunti on 45 minuuttia Koulutus voi olla yhden tunnin, päivän tai useita päiviä kestävää. Ruokailuja, majoittumista ja taukoja ei lasketa mukaan. Tukea voi saada kaikista koulutuksen tunneista, myös ohjatuista ryhmäopetustunneista (monta ryhmää, joilla kaikilla oma ohjaaja/kouluttaja).

10 Osallistujien määrä Vähimmäisosanottajamäärä on 10. Määrästä voidaan poiketa, mikäli opetus vaatii pienempää ryhmää. Silloin tuki on vastaavasti prosentuaalisesti pienempi. Hakemukseen osallistujaluettelo paikalla olleista.

11 Hyväksyttäviä menoja Menojen tulee olla koulutuksesta aiheutuneita: –kouluttajien palkkiot –tilavuokrat –ilmoitus-, opetusväline- ja materiaalimenot –kouluttajien ja osanottajien matka-, majoitus- ja ruokailumenot. Ei hyväksyttäviä menoja ovat: –Alkoholi- ja lahjakulut –TJS:n kouluttajan palkkiot –TJS:n tilavuokrat –TJS:n oppimisalustojen vuokrat

12 Koulutuksen ohjelma Ohjelmassa tulee näkyä: päivämäärä(t) tuntien alkamis- ja päättymisajat opetusaiheet kouluttajat ja mahdolliset ryhmäopetustunnit maininta: Toteutetaan yhteistyössä TJS Opintokeskuksen kanssa tai logomme.

13 TJS-tuki Osanottajia osallistujat Tuen edellyttämät menot/tunti Tuki/tunti Yli 7 opetustuntia: Ryhmäop. menot/h Yli menevien tuntien tuki/opetustu nti 10 – 3566 €30 €9 €4 € 36 ▬>80 €36 €9 €4 € Kaikilta hyväksytyiltä opetustunneilta voi saada TJS-tukea. Kun ylittää 7 opetustuntia, niin tuki pienempi per tunti.

14 Opintokerhot Edellytykset tukeen: Hakijoiden tulee olla Akavalaisia tai STTK:laisia rekisteröityjä yhdistyksiä Vähintään viisi jäsentä Vähintään viitenä eri päivänä pidettyä tilaisuutta Vähintään 10 oppituntia TJS-tuki on 4 €/oppitunti. Maksetaan enintään 40 oppitunnilta


Lataa ppt "TJS-TUKI Koulutustilaisuudet Opintokerhot. TJS-tuki TJS-tuki on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää taloudellista tukea ohjattuun oppimiseen, esim."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google