Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KUMAMOTO & JAPANI PEKKA ALAVUOTUNKI KOT0SN9. VALMISTELUT Viisumihakemus Rokotukset Japanin aivotulehdusrokotus on suositeltu mutta ei välttämätön 3kk.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KUMAMOTO & JAPANI PEKKA ALAVUOTUNKI KOT0SN9. VALMISTELUT Viisumihakemus Rokotukset Japanin aivotulehdusrokotus on suositeltu mutta ei välttämätön 3kk."— Esityksen transkriptio:

1 KUMAMOTO & JAPANI PEKKA ALAVUOTUNKI KOT0SN9

2 VALMISTELUT Viisumihakemus Rokotukset Japanin aivotulehdusrokotus on suositeltu mutta ei välttämätön 3kk aikana. Matkalaukku Hakemukset Kelalle Japaninkielen opiskelua

3 MAJOITUS Koulun viereinen asuntola Meiwa-ryo Kulut: huone 800 jeniä/kk, huoltokulut(management fee) 2800 jeniä/kk, sähkö kulutuksen mukaan. Normaalisti oli n. 140 jeniä. Ruoka: 3 ateriaa päivässä 1000 jeniä/pv Ei alkoholia eikä saa tupakoida asuntolassa. Lähellä izakaya- baareja ja tupakkapaikka koulualueella.

4 MAJOITUS

5 KOULU Opinnot: projekti Koulualue koostuu useammasta rakennuksesta + liikuntasalit Lisäksi meille järjestettiin 20 tunnin japaninalkeiskurssi

6 ELÄMÄ JAPANISSA Meni muutama viikko tottua asiointiin eri kielellä ja päästä yli kielimuurista. Sain monta uutta kaveria joten oli hiukan hankala lähteä pois 3 kuukauden jälkeen. Monet eivät puhu englantia juuri ollenkaan tai vaan vähän, joten japania on hyvä osata. Ensimmäistä kertaa totesin Skypen puhelut hyödylliseksi.

7 VAPAA-AIKA Nähtävää oli, joten kierreltiin paljon paikkoja Kumamotossakin. Matka Osakaan ja Kiotoon. Tokiossa olisin halunnut käydä mutta elokuussa matkustaminen 2-4 kertaa kalliimpaa kuin normaalisti, koska elokuu on ”lomakuukausi”. Paljon kivoja paikkoja joita tulee ikävä kuten japanilaiset pelihallit tai ”viihdekeskukset”(amusement space). Japanilaiset tabehoodai ja nomihoodai paikat olivat yksi parhaista asioista. Suomeksi ”syö tai juo niin paljon kuin jaksat”. Yhdistettyjä tabenomihoodai paikkoja oli myös paljon. Hinta yleensä miehiltä 3000 yen/2h ja naisilta 2500 yen/2h.

8

9

10 PALUU SUOMEEN Paluun jälkeiset raportit. Suomi tuntuu kylmältä ja pieneltä. Haluan takaisin Japaniin. Vaikka aluksi epäilin että kannattaako minulla lähteä vaihtoon, niin voin sanoa että kannatti.


Lataa ppt "KUMAMOTO & JAPANI PEKKA ALAVUOTUNKI KOT0SN9. VALMISTELUT Viisumihakemus Rokotukset Japanin aivotulehdusrokotus on suositeltu mutta ei välttämätön 3kk."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google