Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Jos sodan aikana käydään taisteluita kaupunkialueella, ne voivat tuhota kokonaisia asuinalueita tai kaupunkeja. Tällä hetkellä sodan vaurioittamia kaupunkeja.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Jos sodan aikana käydään taisteluita kaupunkialueella, ne voivat tuhota kokonaisia asuinalueita tai kaupunkeja. Tällä hetkellä sodan vaurioittamia kaupunkeja."— Esityksen transkriptio:

1 Jos sodan aikana käydään taisteluita kaupunkialueella, ne voivat tuhota kokonaisia asuinalueita tai kaupunkeja. Tällä hetkellä sodan vaurioittamia kaupunkeja on muun muassa Ukrainassa ja Syyriassa. Kuvassa näkyvä sortunut talo sijaitsee Itä-Ukrainassa. EMIL HELOTIE EMIL HELOTIE

2 Sodassa on säännöt, joiden mukaan viattomia ihmisiä ei saa vahingoittaa. Silti sota-alueet ovat usein tavallisille ihmisille erittäin vaarallisia. Monet joutuvat muuttamaan väliaikaisesti pois kotoaan, jopa ulkomaille. Kuvassa Punaisen Puolikuun avustustyöntekijä auttaa naista turvaan sodan runtelemassa Aleppon kaupungissa Syyriassa.

3 Joskus turvallisia koteja ei ole tai niitä ei riitä kaikille
Joskus turvallisia koteja ei ole tai niitä ei riitä kaikille. Silloin ihmiset joutuvat asumaan väliaikaisesti esimerkiksi teltoissa. Alueita, joilla pakolaisia asuu paljon väliaikaisesti, kutsutaan pakolaisleireiksi. On olemassa leirejä, joilla asutaan vain muutama päivä. Jos sota jatkuu pitkään, voi olla, että leireillä joudutaan asumaan monta vuotta. Kuvassa ihmisiä Kreikan rajalle pystytetyllä pakolaisleirillä.

4 Sota vaikeuttaa ihmisten elämää monella eri tavalla
Sota vaikeuttaa ihmisten elämää monella eri tavalla. Koulut ja työpaikat suljetaan ja tavallisia asioita, kuten ruokaa, lääkkeitä, vaatteita ja muuta tarpeellista on vaikea saada. Silloin näitä asioita tuodaan jopa pitkän matkan päästä. Tätä kutsutaan avustustyöksi.

5 Avustustyötä tekevät monet järjestöt
Avustustyötä tekevät monet järjestöt. Punainen Risti ja Punainen Puolikuu on yksi suurimmista avustusjärjestöistä maailmassa. Punaisella Ristillä on vapaaehtoisia ja työntekijöitä jokaisessa maailman maassa. He auttavat niitä ihmisiä, joilla ei ole mitään sodan tai muun onnettomuuden takia. Kuvassa avustustyöntekijä hoitaa pientä lasta pakolaisille pystytetyssä sairaalassa Jordaniassa.

6 Osallistumalla Nälkäpäivään sinä mahdollistat sen, että sodan keskellä eläviä ihmisiä voidaan auttaa. Sinun keräämilläsi/lahjoittamillasi rahoilla ostetaan heille ruokaa sekä tavaroita kuten huopia, vaatteita, telttoja ja muuta elintärkeää. Punainen Risti vie avun perille. Kiitos, että autat! Kuvassa on Punaisen Ristin vapaaehtoinen auttaja, Nadežhda Soroka. Hän vie avun perille Ukrainassa.

7 Kiitos, että autatte! NÄLKÄPÄIVÄ nälkäpäivä.fi


Lataa ppt "Jos sodan aikana käydään taisteluita kaupunkialueella, ne voivat tuhota kokonaisia asuinalueita tai kaupunkeja. Tällä hetkellä sodan vaurioittamia kaupunkeja."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google