Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Opiskelijavaihto Bangkokissa

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Opiskelijavaihto Bangkokissa"— Esityksen transkriptio:

1 Opiskelijavaihto Bangkokissa 2010-2011
Elina Lehtonen

2 Taustaa… Vaihtoon lähtiessä 5. vuoden opiskelija
Geologian maisteriopinnoista suoritettuna >90 % Erikoistumisala: petrologia ja kallioperägeologia Ennen lähtöä sivuaineena luettu 29 op Kaakkois- ja Itä-Aasian opintoja (Turun yliopisto, verkko-opinnot) Ei aikaisempia reissukokemuksia Bangkokissa/muualla Aasiassa.

3 Asia Exchange Suomalainen yritys joka järjestää opiskelivaihtoja Aasiaan (vaihtokohteet: Indonesian Bali, Kiinan Guangzhou sekä Thaimaan Bangkok ja Phuket). Plussaa lähtemisen helppous: opiskelija on yhteydessä AE:hen joka hoitaa byrokratian vaihto- yliopistoon ennen ja jälkeen vaihdon. Opiskelija maksaa itse lukukausimaksun.

4 Yliopisto: Siam University
AE:n kautta lähteneellä on oikeus opiskella 5 kurssia (= 5 ECTS-opintopistettä). Sekä aasialaisia, että länsimaalaisia opettajia. Opiskelukulttuuri ja yliopiston byrokratia erilainen kuin Suomessa (mukaan kannattaa pakata aimo annos joustavuutta ja kärsivällisyyttä!). Linja englanninkielinen, yliopiston kautta saattaa onnistua Thaimaan kielen alkeiskurssi.

5 (Opiskelija)elämää…

6 ...ehti viettää myös BKK:n ulkopuolella!

7 Yhteenvetona opiskelijavaihto BKK:ssa oli mahtava, monella tavalla kasvattava elämänkokemus, siitäkin huolimatta että se sisälsi ajoittain hermoja raastavia hetkiä, ruisleipäikävää ja unelmointia toimivasta (joukko)liikenteestä. Lisäksi: Mahdollisuus viettää Suomen talvi kaukana rännästä/kinoksista ja joulu rannalla! Mahdollisuus nähdä turismiteollisuuden kiillottaman pinnan alle ja oppia Thaimaan kulttuurista jotain mitä harvat turistit saavat kokea! Kansainvälinen lisä opintoihin, joka on saanut Suomessa hyvin positiivisen vastaanoton (siitäkin huolimatta, että opinnot eivät koostuneet geologiasta)!

8 Top 3 tärkeää asiaa lähdön kannalta:
1) Tutustu Thaimaan (ja myös mahdollisesti muiden Aasian maiden) kulttuuriin. 2) Muista tarkastaa rokotukset ja muut terveydelle tärkeät asiat! 3) Omaksu jo Suomessa paikallinen ”mai pen rai” asenne ja muista että suomalaiset tavat ja asenteet ovat suurelle osalle thaimaalaisista vieraita!

9 elina.lehtonen@helsinki.fi http://www.asiaexchange.org/fi/
Kiitos!


Lataa ppt "Opiskelijavaihto Bangkokissa"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google