Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Yksi rokote, yksi elämä: Lionien tuhkarokko-ohjelma

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Yksi rokote, yksi elämä: Lionien tuhkarokko-ohjelma"— Esityksen transkriptio:

1 Yksi rokote, yksi elämä: Lionien tuhkarokko-ohjelma
LIONS CLUBS INTERNATIONAL FOUNDATION Yksi rokote, yksi elämä: Lionien tuhkarokko-ohjelma

2 Lionit toiminnassa Lionit ovat olleet aktiivisesti mukana taistelussa tuhkarokkoa vastaan jo vuodesta 2010 jolloin lionsjäsenet ja LCIF aloittivat yhteistyön Tuhkarokko- ja vihurirokkoaloitteen (Measles & Rubella Initiative) ja Bill & Melinda Gates Foundation -säätiön kanssa. Yhteistyöllä rokotettiin ohjelman pilottivaiheessa yli 41 miljoona lasta Afrikan eri maissa. Viime vuosina Lioneilla on ollut myös keskeinen rooli sosiaalisessa mobilisoinnissa, yhteistyön käynnistämisessä paikallisjohtajien kanssa, paikallistason koordinointitehtävissä, tiedotuksessa ja vapaaehtoistyössä rokotuskeskuksissa. Miljoonat lapset ovat saaneet rokotteen Lionien tekemän työn ansiosta. Miksi tuhkarokon torjunta on sniin tärkeää?

3 Tuhkarokko: Haastee lionille ja koko maailmalle
Tuhkarokkoon kuolee päivittäin 335 lasta eripuolilla maailmaa - yli vuodessa. Ja tämä tuho on estettävissä. Me lionit olemme lupautuneet taistelemaan tämän asian puolesta. Lapset ympäri maailmaa odottavat apuamme voidakseen suojautua kuolettavalta tuhkarokkovirukselta. Tuhkarokko vie päivittäin noin 335 lapsen hengen. Tämä tarkoittaa yli 122 000 menehtynyttä lasta vuosittain, Ja tämä tuho on estettävissä. Tuhkarokko saattaa olla tuttu myös monille teille tässä huoneessa. Mutta ette ehkä ole tietoisia siitä, miten suurta tuhoa tuhkarokko edelleen aiheuttaa maailmassa, ja että lionit ovat nyt päättäneet ryhtyä toimiin sen voittamiseksi. Tänään kerron teille näistä asioista -- ja toivon, että päätätte liittyä joukkoomme tässä tasitelussa. Voimme voittaa ainoastaan sinun ja lionsystäviesi avulla.

4 Tuhkarokko on... Mikä tuhkarokko on?
Yksi maailman viidestä kuolettavimmista taudeista joihin on olemassa rokote Helposti torjuttavissa -- Rokote maksaa alle 1 dollarin Sitä esiintyy kaikkialla maailmassa Yksi helpoimmin tarttuvista viruksista Aloitan kertomalla teille vähän tarkemmin tuhkarokosta. Tuhkarokko on yksi maailman viidestä kuolettavimmasta taudista johon on olemassa rokote. Tuhkarokolta suojautuminen on helppoa -- Rokote maksaa alle dollarin kappale ja antaa suojan loppuelämäksi. Sitä esiintyy joka puolella maailmaa -- tartuntoja on tavattu jokaisella mantereella ja kaikissa ilmastossa Yksi herkimmin tarttuvista taudeista -- n. 90 prosenttia tuhkarokkovirukselle altistuneesta sairastuu, ellei ole ole saanut rokotetta

5 $60milj. Uusi haaste Uusi yhteistyösuhde GAVI Alliancen kanssa
30 miljoonaa dollaria vuoteen 2017 mennessä 1:1 haastevastaus GAVI Matching Fund keräyksessä Lionien työn jatkuminen tuhkarokon eliminoimiseksi Uusi yhteistyösuhde GAVI Alliancen kanssa käynnistyi heinäkuussa Tämä yhteistyö mahdollistaa vuonna 2010 alkaneen LCIF:n ja Lionien varainkeruun ja kenttätyön jatkumisen tuhkarokkorokotteiden viemiseksi maailman köyhimpiin yhteisöihin, kymmenien miljoonien lasteb pelastamiseksi. Lionit ovat sitoutuneet keräämään 30 miljoonaa dollaria järjestön 100-vuotisjuhlaan mennessä vuonna Lionien keräämään summaa vastaavan määrän tulee lahjoittamaan GAVI Matching Fund -rahasto, jota tukee taloudellisesti Iso-Britannian kehitysministeriö (DFID) ja the Bill & Melinda Gates Foundation -säätiö, jolloin keräyssumma on yhteensä US$60 miljoonaa. Yhteistyöllä GAVI:n ja muiden kumppaneiden kanssa pystymme parantamaan laadukkaiden rokotuspalvelujen saatavuutta joka tasolla – maailmanlaajuisesti, kansallisesti ja paikallisesti – kehitysmaiden lasten hyväksi. Viime vuosina Lioneilla on ollut myös keskeinen rooli sosiaalisessa mobilisoinnissa, yhteistyön käynnistämisessä paikallisjohtajien kanssa, paikallistason koordinointitehtävissä, tiedotuksessa ja vapaaehtoistyössä rokotuskeskuksissa. Varainkeruun ja tiedotuksen kautta Lionit auttavat 114 miljoonan lapsen rokottamisessa. $60milj. GAVI Matching Fund -yhteistyökumppanit

6 GAVI Alliance Global Alliance for Vaccines and Immunisation (GAVI)
Tehtävä: GAVI:n tavoite on pelastaa lapsia ja suojella ihmisten terveyttä parantamalla rokotusten saatavuutta maailman köyhimmissä maissa. 440 miljoonaa lasta rokotettu GAVI Alliance perustettiin vuonna 2000 maailmanlaajuisena liittoutumana (Global Alliance for Vaccines and Immunisations), jonka kautta rahoitetaan lasten rokotuksia yli 70 maailman köyhimmissä maissa. GAVI:n tavoite on pelastaa lapsia ja suojella ihmisten terveyttä parantamalla rokotusten saatavuutta maailman köyhimmissä maissa. Vuodesta 2000 GAVIn toiminnalla on saatu rokotettua yli 440 miljoonaa lasta eri taudinaiheuttajia (ml. tuhkarokko) vastaan, mikä on estänyt noin 6 miljoonan lapsen menehtymisen. Me välitämme. Me palvelemme. Me saamme aikaan.

7 Miksi kohteena juuri tuhkarokko?
Millä alueilla tuhkarokkoa esiintyy? Kehitysmaat Afrikka Afrikka, Aasia ja Eurooppa Tuhkarokkoa esiintyy jokaisella mantereella Nyt seuraa tietovisa koskien tuhkarokkoa. Huudelkaa vastauksia jos tiedätte ne! Millä alueilla tuhkarokkoa esiintyy? Kehitysmaissa Afrikka Afrikka, Aasia ja Eurooppa Tuhkarokkoa esiintyy jokaisella mantereella Me välitämme. Me palvelemme. Me saamme aikaan.

8 Tämänhetkinen haaste D. Tuhkarokkoa esiintyy kaikkialla maailmassa
Pisteet kartalla osoittavat missä alueilla tuhkarokkoepidemioita esiintyi viime vuonna. Kuten huomaat, tuhkarokkoa esiintyy jokaisella mantereella Jopa alueilla (kuten Pohjois-Amerikka ja Eurooppa) joilla tuhkarokon on ajateltu olevan hallinnassa. Näilläkin mantereilla on väestöjä joilla ei ole tarpeeksi korkeaa suojaa tuhkarokkoa vastaan. Tuhkarokko on monissa maissa julistettu hävitetyksi, mutta uusia tapauksia tulee edelleen esiin rokottamattomien lasten joukossa, sekä matkustajien mukana kulkeutuneiden virusten seurauksena. Rokotteet saanut ulkomaille matkustava perhe on suojassa tuhkarokkovirukselta, vaikka joutuisikin tekemisiin tartunnan saaneen henkilön kanssa. Mutta entä jos lapsesi tai lapsenlapsesi, joka on vielä liian nuori saamaan rokotteen, joutuu kosketuksiin tartunnan saaneen henkilön kanssa? Seuraukset voivat olla kuolettavat. Siksi Lionit ovat ryhtyneet taisteluun tuhkarokon eliminoimiseksi kokonaan. 2013 epidemiat

9 Miksi kohteena juuri tuhkarokko?
Mitkä seuraavista komplikaatioista voivat seurata tuhkarokkotartuntaa aiheuttaen lapsen vakavan sairastumisen tai kuolemaan? Sarveiskalvon arpeutumisesta johtuva sokeutuminen Aivokuume, -tulehdus Keuhkokuume Hengenvaarallinen ripuli Kaikki edellä mainitut Tuhkarokko on vaarallinen tauti joka voi aiheuttaa monia komplikaatioita, erityisesti kehitysmaissa. Mitkä näistä vakavista ja hengenvaarallisista jälkitiloista voivat johtua tuhkarokkotulehduksesta? Sarveiskalvon arpeutumisesta johtuva sokeutuminen Aivokuume, -tulehdus Keuhkokuume Hengenvaarallinen ripuli Kaikki edellä mainitut Me välitämme. Me palvelemme. Me saamme aikaan.

10 Miksi kohteena juuri tuhkarokko?
E: Kaikki edellä mainitut! Noin 1/3 tuhkarokkotapauksista johtaa jälkisairauksiin, kuten: Sarveiskalvon arpeutuminen ja näön menetys Aivokuume, -tulehdus Keuhkokuume Hengenvaarallinen ripuli Jos vastasitte E, olette oikeassa. Noin kolmannes tuhkarokkotapauksista johtaa komplikaatioihin, kuten sokeutuminen, aivokuume, keuhkokuume ja henkeä uhkaava ripuli. Nämä komplikaatioit uhkaavat erityisesti lapsia maissa joissa ei ole pääsyä kunnolliseen hoitoon, tai alueilla joilla lapset jo valmiiksi kärsivät puhtaan juomaveden puutteen tai aliravitsemuksen takia huonosta terveydestä. Me välitämme. Me palvelemme. Me saamme aikaan.

11 Miksi kohteena juuri tuhkarokko?
Kuinka monta kuolemantapausta on voitu välttää tuhkarokko-ohjelman avulla vuodesta 2001? 2,3 miljoonaa 5,8 miljoonaa 7,1 miljoonaa 13,8 miljoonaa 20,2 miljoonaa Kuinka monta kuolemantapausta on voitu välttää tuhkarokko-ohjelman avulla vuodesta 2001? Me välitämme. Me palvelemme. Me saamme aikaan.

12 Miksi kohteena juuri tuhkarokko?
D. 13,8 miljoonaa kuolemantapausta on estetty! Vastaus on ällistyttävät 13,8 miljoonaa! Rokotteet eivät vain pelasta ihmishenkiä, ne voivat myös muuttaa ihmisten elämän suojelemalla tautia vastaan - antamalla lapsille mahdollisuuden kasvaaa terveinä, käydä koulua ja parantaa heidän elinolojaan. Yhdellä Yhdysvaltain dollarilla voidaan rokottaa yksi lapsi tuhkarokkoa vastaan, mikä tekee siitä yhden edullisimmista tavoista parantaa terveydenhuoltoa. Me välitämme. Me palvelemme. Me saamme aikaan.

13 Miksi kohteena juuri tuhkarokko?
Tuhkarokkokuolleisuus laskenut 78 prosentilla vuodesta 2000 Tulokset ovat erinomaisia! Lionien ja heidän yhteistyökumppaneiden työn tuloksena on pelastettu miljoonia lapsia. Mutta työtä on vielä jäljellä. Edelleen 335 lasta kuolee päivittäin tuhkarokon seurauksena. Tämä tarkoittaa 14 lapsen kuolemaa jokainen tunti. Me välitämme. Me palvelemme. Me saamme aikaan.

14 Lionien avokätisyyden tulos
Lionien lahjoitukset LCIF GAVI Alliance Rokotteet eri maihin Kuten huomaat, Lionien tuella tuhkarokon aiheuttamia kuolemia on estetty ympäri maailmaa. Mutta miten sinun lahjoituksesi löytää perille aiottuun kohteeseen? Näpäytä hiirellä kerran Lionit ja klubit tekevät lahjoituksia Yksi rokotus, yksi elämä -keräykseen LCIF:lle. Näpäytä hiirellä kahdesti LCIF tukee GAVIa GAVI hankkii rokotteita suurissa erissä edulliseen hintaan lääketehtailta ja jakelee ne köyhimpiin maihin joissa tarve on suurin ja joissa perheillä ei ole mahdollisuuttaa rokotuttaa lapsiaan. Erilaiset tekijät, kuten köyhyys, heikot terveydenhoitojärjestelmät ja tiedon puute hankaloittavat rokotusten hankkimista. Terveydenhuollon työntekijöitä koulutetaan erilaisissa tilaisuuksissa ympäri maata. Lionit tekevät työtä paikallistasolla tiedottaen väestölle rokotteen saamisen mahdollisuudesta. Lionit tekevät paljon työtä saadakseen mahdollisimman suuren määrän lapsia rokotuspaikoille. Lionit kiertävät ovelta ovelle, järjestävät kyytejä rokotuspaikoille ja toimivat vapaaehtoisina rokotustilaisuuksissa. Lionit ovat mukana suurella työpanoksella prosessin jokaisessa vaiheessa: he työskentelevät GAVIn ja terveysviranomaisten kanssa rokotekampanjoiden järjestämiseksi ja toimivat paikallisella tasolla tiedotus ja organisointitehtävissä. Lionien työn tulokset ovat huikeat, ja heidän avokätisyytensä ennennäkemätöntä. Miljoonia lapsia on pelastettu tartunnalta! Terveydenhuol-tokoulutus Lionien paikkakunta-aloitteet Lapsia rokotettu - henkiä pelastettu! Me välitämme. Me palvelemme. Me saamme aikaan.

15 Lionit tekevät tuhkarokosta historiaa - Esimerkkinä Botswana
Kansallisen tason rokotekampanja Liki lasta rokotettu Lionit keskeisessä asemassa tiedotustyössä Lionit järjestivät tempauksia Kulkivat ovelta ovelle Järjestivät kuljetuksia perheille Järjestivät tiedotuskulkueita Tämä on vain yksi esimerkki Lionien työstä paikallisella tasolla, tuhkarokon eliminoimiseksi. Marraskuun alussa Botswanan Lionit auttoivat maan terveysministeriötä käynnistämään viiden päivän mittaisen kampanjan, jolla pyrittiin tavoittamaan ja rokottamaan ja lääkitsemään (A-vitamiini ja loislääkkeet) vähintään 95 prosenttia maan alle 5-vuotiaasta väestöstä. Liki lasta saivat rokotteen kampanjan aikana. Lionit olivat keskeisessä roolissa tiedottaen perheille rokotusmahdollisuudesta. Lionit kiersivät ympäri maata järjestäen tiedotustilaisuuksia, hankkien media-aikaa, järjestäen mainosrekkoja ja autokulkueita joista tiedotettiin paikallisille rokotekampanjan saapumisesta paikkakunnalle. Yhdellä alueella Lionit kulkivat ovelta ovelle varmistaen, että jokainen perhe oli tietoinen tilaisuudesta saada lapsensa rokotettua. Tonota nimisellä paikkakunnalla Lionit osallistuivat linja-auton vuokraamiseen perheiden kuljettamiseksi rokotepaikalle syrjäseuduilta. Me välitämme. Me palvelemme. Me saamme aikaan.

16 Miten sinä voit auttaa? Yksi rokote, Yksi elämä
Nyt kun tiedät miten suuri ongelma tuhkarokko on edelleen maailmassa, kysyt ehkä itseltäsi miten sinä ja lionsystäväsi voitte auttaa. On monia tapoja auttaa ja ne kaikki ovat tärkeitä. Voitte tiedottaa muille lioneille tuhkarokko-ohjelmasta ja rokotteiden tärkeydestä. Mutta parasta olisi jos voisitte osallistua varainkeruuseen Yksi rokote, yksi elämä kampanjan hyväksi. Yksi rokote, Yksi elämä

17 Tee lahjoitus, jolla voit vaikuttaa!
Jos klubinne lahjoittaa 1000 dollaria Yksi rokote, yksi elämä -aloitteelle, millä summalla siihen vastataan? Ei millään 200 USD 500 USD 1000 USD Harkitse seuraavaa: Jos klubinne lahjoittaa 1000 dollaria Yksi rokote, yksi elämä aloitteelle, millä summalla siihen vastataan? Vastaus on 1000 dollarilla. Eli klubinne lahjoitus kaksinkertaistuu ja auttaa kaksinkertaisen rokotemäärän hankinnassa. Me välitämme. Me palvelemme. Me saamme aikaan.

18 Lahjoittaminen Tunnustusohjelmat: Maksutapa: Lähetä MJF-lomake
Melvin Jones -jäsenyydet Suuret lahjoitukset (sitoumukset hyväksytään) Maksutapa: Luottokorttiveloitus verkossa Shekki(vain US dollareissa) Pankkisiirto Siirto LCI:n paikalliselle tilille Lähetä MJF-lomake Merkitse "Tuhkarokko" kohdassa 1. Apurahan käyttötarkoitus" Lahjoituksen tekeminen on helppoa. Voit mennä verkkosivuillemme ja tehdä lahjoituksen luottokortilla, tai voit lähettää meille shekin. Voit myös tehdä tilisiirron lionien paikalliselle tilille. Miten tahansa päätättekin toimia, varmistakaa, että merkitsette lahjoitukseen viitteeksi "Measles" (Tuhkarokko englanniksi). Jos haluatte merkitä lahjoituksenne MJF-jäsenyyttä varten, muistakaa merkitä MJF-lomakkeessa kohta "Tuhkarokko" kohtaan "Lahjoituksen tarkoitus".

19 Kysyttävää? Yksi rokote, yksi elämä
Toivon, että olette tänään oppineet jotain uutta tuhkarokosta ja lionien Yksi rokote, yksi elämä aloitteesta Vastaan mielelläni kysymyksiinne. Yksi rokote, yksi elämä


Lataa ppt "Yksi rokote, yksi elämä: Lionien tuhkarokko-ohjelma"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google