Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä: VerkkoSote Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä 17.4.2002 ITK-konferenssi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
OPETUSSUUNNITELMATYÖN ETENEMINEN AMMATTIKORKEAKOULUISSA Kysely 09-10/2005.
Advertisements

Hajautettu kurssien toteutus ja kehitys OSCu-hankkeessa ITK’03 Kirsti Ala-Mutka, Sanna Räisänen TTY/Ohjelmistotekniikka.
Sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstö 2008 Reijo Ailasmaa.
1 Ristiinarviointi Ristiinarviointi Hämeenlinna, Verkkosote
Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä, 5 ov Itä-Suomen koordinaattoreiden kokous Joensuun Tiedepuistolla /tk.
Paneeli – Tehokkuutta ja toimivuutta laadulla ja kilpailulla?
ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella Projektin ajoitus 2003–2005.
Virtuaaliammattikorkeakoulu Tuottamisen malli
Hyvinvointi Kannus Sosiaali ja terveys Liikunta Kulttuuri
Etelä-Kymenlaakson kuntien turvallisuussuunnitelma
Projektipäällikkö Raija Hirvonen ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella.
SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN JA YHDISTYSTEN KUMPPANUUSFOORUMI Tervetuloa.
RHi ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella Projektin ajoitus 2003–2005.
Virtuaaliammattikorkeakoulu Liiketoiminnan kehittäminen tuotantorengas
@Virtuaaliammattikorkeakoulu VirtuaaliAMK - opiskelijan uusi mahdollisuus VirtuaaliAMK - opiskelijan uusi mahdollisuus Suomen Virtuaaliammattikorkeakoulu.
NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1.
Kotipalvelut Eija Bouras Ky
Kv-strategian jalkautus Vahvuutena kansainvälisyys Osa CIMO Lauri Tuomi Lauri Tuomi 2011.
W w w. a m k. f i Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen verkko-opinnot, 15 op Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen opinnoissa hankitaan tietoperustaa.
KATHY KANSALAINEN-TIETOYHTEISKUNTA- HYVINVOINTI –KEHITTÄMISPROJEKTI
TIETO- JA VIESTINTÄ- TEKNIIKKA OPETUKSESSA -opettajien täydennyskoulutus Johanna Karppinen Info
PAKOLLINEN KANSAINVÄLISTYMISJAKSO TUTKINTOVAATIMUKSISSA TAVOITE: Opiskelijalla oltava valmiudet työskennellä kansainvälisessä toimintaympäristössä. LÄHTÖKOHTA:
AMK tutkimuksen tulevaisuus Tulevaisuustyöpaja 2/Aluekehitys
RajatOn Kehitys Jukka Vilen & Heli Korte TTKK/DMI/Hypermedialaboratorio.
Skills-laivaseminaari Yrittäjyyskasvatus ammatillisen koulutuksen näkökulmasta Paula Kyrö Yrittäjyyskasvatuksen professori Aalto Yliopisto, Kauppakorkeakoulu.
Kirjastojen muuttuva toimintaympäristö Kirjasto 10 ja Lasipalatsin Kohtaamispaikka: uudet yhteistyömallit.
Mika Väyrynen tuottaja
Stadia-Dehko. Taustaa Vuonna 2001 aloitettiin diabeetikoiden hoidonohjaukseen keskittyvä moniammatillinen valinnainen opintojakso Opintojakson tavoitteena.
Virtuaaliammattikorkeakoulu 1 Virtuaaliammattikorkeakoulu Johtaja Marja Rautajoki VirtuaaliAMK kehittämisyksikkö.
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke / Marko Palmgren 1 Järjestöjen rooli strategioissa Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen.
@Virtuaaliammattikorkeakoulu 5 VirtuaaliAMK - opiskelijan uusi mahdollisuus VirtuaaliAMK - opiskelijan uusi mahdollisuus Annina Korpela, tiedottaja Kehittämisyksikkö.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN 2008 – 2011 Laajennettu työssäoppiminen –hankkeen tavoitteet osana valtakunnallista työssäoppimisen kehittämishanketta Vertaisarviointi.
Tytöt teknologian taitajiksi
Yrittäjyys maaseudulla Kevät Maaseudun merkitys Maaseudun merkityksen uskotaan kasvavan tulevaisuudessa Maaseudun kehittämistä kannatetaan vahvasti.
Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö 2009 Tietoja sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöstä ja koulutuksesta vuoden 2009 lopussa (julkinen ja yksityinen.
Esittäytyminen Vastaa esitettyihin kysymyksiin omalta kohdaltasi lyhyesti. Korvaa kysymykset omilla vastauksillasi. Kiitos!
Hyvinvointifoorumi II Ennakointitiedosta toimintaan Turussa Varsinais-Suomen ELY-keskus, Petri Pihlavisto.
Päiväkeskus osana kuntien päihdetyötä Matti Mäkelä Pikassos Oy
Hyvinvointi- ja teknologiaseminaari Hyvinvointiteknologian jatkotutkinto ov Informaatioteknologian erikoistumisopinnot 20 ov Hyvinvointiteknologian.
Sidosryhmäseminaari Koulutussuunnittelija Kaarina Närhi - Avoin ammattikorkeakouluopetus ( - Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot.
@Virtuaaliammattikorkeakoulu 1 Virtuaaliammattikorkeakoulu Yhteyshenkilöpäivät Outi Vahtila
Verkko-opetuksen laatukäsikirja Kristiina Karjalainen, Ulla Ritvanen Erika Löfström Laadun teoriasta käytäntöön työpajat
Verkko-opetuksen laadunhallinta- ja laatupalveluhanke (Vopla) Helsingin yliopisto, Kuopion yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto Verkko-opetuksen.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
Verkko-opetuksen laatukäsikirja ja verkostotoiminnan laatu Annika Evälä, Kristiina Karjalainen SVY-yhdyshenkilöpäivä
Sosiaali- ja terveydenhuollon toimintajärjestelmä
Terveyspalvelujen tulevaisuus kunnissa Yhteenveto kuntapäättäjien ja kuntalaisten parissa toteutettujen tutkimusten tuloksista.
Palveluntuottajajärjestöjen rooli tulevaisuudessa SOSTE
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Työryhmä Pirjo Näkki, Sirppa Kinos, Eva Juslin, Raija Lundahl, Marjut Arola
Yhteistyö ylempi amk –koulutuksissa Case SaKaRa Yliopettaja, YTT Kaarina Kantele RAMK.
HealthHUB Mika Vuori Tampereen kaupunki
Avoin tulevaisuus? Kaikille avoimia korkeakouluopintoja
Terveisiä kentältä erikoissairaanhoidon näkökulmasta
Toimialajohtaja Marita Lehikoinen
Toimintamallien kuvaamisen ja esittämisen haaste Innokylässä
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Kehityskulkuja Työelämä muuttuu entistä nopeammin
465104A Metallien lämpökäsittely ja hitsaus 5op
YRITTÄJYYDEN OPETTAMINEN
Savonia-ammattikorkeakoulu
Kulttuurienvälinen viestintä
Anne-Maria Karjalainen, diakoniajohtaja
Suuhygienisti (AMK), 210 op
Kehittämismatriisi Resurssit (miten resursoidaan?)
Tampereen ammattikorkeakoulu
HAAGA-HELIA amk Liiketalouden koulutusyksikkö, Helsinki
Innopalkinnon arviointikriteerit Innokylän johtoryhmä 23.5.
Esityksen transkriptio:

Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä: VerkkoSote Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä ITK-konferenssi /TK&MS

Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä: Visio Tulevaisuusorientoitunut verkko- opiskelukokonaisuus, jossa on toimiva tuutorointi. Tarjoaa autenttiset työelämälähtöiset ongelmat ja vuorotoiminnan käytännön toimijoiden kanssa. Soveltuu sekä sosiaali- että terveysalan perusopintoihin.

Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä: Mikä VerkkoSote on? •5 ov:n opiskelupaketti Sosiaali- ja terveysalan perusopintoihin •Tavoitteena on saada opintojakso soveltumaan osittain myös aikuiskoulutuksen monimuoto- opetuksen tarpeisiin

Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä: Tuotantorengas •P-K amk (koordinoi) •Turun amk •Lahden Amk •Jyväskylän AMK •Hämeenlinnan amk •Seinäjoen AMK

Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä: Pääsisällöt/julkinen sektori: •Asiakkaan omat odotukset sosiaali- ja terveyspalveluissa –Saumattoman palveluketjun ideaa opiskellaan case-asiakkaan avulla –Opintojakson sisältö (ja suurin osa osatehtävistä) integroidaan tiimin tuottamaan case-asiakkaaseen •Moniammatillinen yhteistyö palvelujen tuottamisen toiminnallisena periaatteena •Sosiaali- ja terveysalan tulevaisuus –Voimavarojen kohdentaminen ja päätöksentekojärjestelmät –Informaatioteknologia ja tietoverkot terveyspalvelujen toimintaympäristönä –Kumppanuus kolmannen sektorin järjestöjen kanssa

Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä: Pääsisällöt/yksityinen sektori: •Yksityisen sektorin ominaispiirteet sosiaali- ja terveysalalla •Tulevaisuuden haasteet •Yrittäjyys sosiaali- ja terveysalalla –Yrittäjyyden näkökulman mukaan saaminen

Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä: Pääsisällöt/kolmas sektori: •Kolmas sektori toimintaympäristönä –Tarkoituksena saada aikaan vuorotoimintaan kolmannen sektorin toimijoiden kanssa •Kansainvälisen yhteistyön aikaan saaminen •Kolmannen sektorin mahdollisuudet tulevaisuudessa

Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä: VerkkoSoten oppimistavoitteet: Keskeiset sisällöt on johdettu neljästä ydintavoitteesta. Tavoitteet on saavutettu kun opiskelija: •osaa kuvata sosiaali- ja terveyspalveluja sekä asiakkaan että palveluiden tuottajan näkökulmista •on sisäistänyt yhteistoiminnallisuuden sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamisen periaatteena •kykenee pohtimaan sosiaali- ja terveydenhuollon tulevaisuuden haasteita ja mahdollisuuksia •näkee yrittäjyyden yhtenä ammatillisen toiminnan vaihtoehtona

Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä: Miten VerkkoSotessa opiskellaan? •Tiimiytyminen 4-5 opiskelijan muodostamiin tiimeihin on VerkkoSoten keskeisin pedagoginen toimintamalli. •Tietoverkkoa hyödyntävää vuorovaikutusta harjoitellaan koko opintojakson ajan. Koko ryhmälle (~20 opiskelijaa) tarkoitettua vuorovaikutusaluetta käytetään mm. osatehtävien vertaisarviointiin.

Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä: Miten VerkkoSotessa opiskellaan? •Hyväksyttävä suoritus koostuu n. kymmenestä pienimuotoisesta osatehtävästä ja aktiivisesta osallistumisesta. Osa tehtävistä on yksilötehtäviä, osa tiimitehtäviä. •Tuutorointi voi toteutua ’face to face’ kontakteissa, mutta pääosin se tapahtuu sähköpostin tai tiimin oman ryhmätyöalueen kautta.

Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä: Lisätietoja • • virtamk/is/ • •Kiitos mielenkiinnosta!