VAAKA-hanke 23.8.2012. OPH:n terveiset • Koulutuksen järjestäjän tulee varmistaa, että työnantaja on tehnyt työturvallisuuslain mukaisen työn vaarojen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus
Advertisements

Nivelvaiheen tiedonsiirtokäytänteet ammatillisessa koulutuksessa
Yhdessä työkyvyn tukena – TELAn koulutuskiertue
Ammattiosaamista ja arvopohjaa
Minäkö ulkomaille?  Miksi lähden ulkomaille ja mitä sieltä haen?  Lähdenkö pois jostain, pakenenko jotain tilannetta, ihmissuhdetta, ristiriitaa?  Onko.
Topirkka -portaali ja työssäoppimispaikat:  vähentää työssäoppimisen organisoimisesta aiheutuvaa työtä (varausjärjestelmä)  selkiyttää käytäntöjä oppilaitosten.
TJTP110 Tietojärjestelmätieteen opinto- ja urapolkuja, 3 op Oppimistehtävä s 2013 Yyyyy Xxxx Aku Ankka.
Asiantuntija Minna Taivassalo-Salkosuo Opetushallitus
Työpaikkaohjaajien koulutus-projekti / MT1 TYÖSSÄOPPIMINEN JA TYÖSUOJELU  Ammatillisesta koulutuksesta annetun lain (630/1998) mukaan opiskelijalla on.
6. Työssäoppimisen työturvallisuus
Työturvallisuus ja henkinen hyvinvointi työssäoppimisjaksolla
Pertti Koskinen Talotekniikan opettaja Ammattiopisto
Uuden työntekijän perehdyttäminen
Työsuojelu Henkilökohtaisen avun miniseminaari
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
5.1 Näyttöjen tuloon voi varautua Tarkastelemalla  vastaako opetussuunnitelma työelämän tarpeita opetussisällön, -menetelmien tarpeita opetussisällön,
Opiskelijan arviointi työpaikalla
Seinättömän pajan toimintamalli 1. Asiakkuuden edellytykset: alle 25-vuotias, ammattikoulutettu, pitkäaikaistyötön/vaikeasti työllistyvä/vajaakuntoinen.
TOPO-opettajien ohjatut työelämäjaksot Nina Aula.
Mohammed Kertoo itsestään:
Työturvallisuus ja sairastuminen
Vertaisarvioinnin arviointia Suomen oppisopimuskoulutuksen järjestäjät ry:n kevätseminaari Krista Hanski Koulutussuunnittelija, projektipäällikkö.
HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA VASTUUALUE 1VASTUUALUE 3 VASTUUALUE 4 VASTUUALUE 2 SIHTEERI MALLISEURA RY / HALLITUS - dynaamisen organisaatiokaavion esittely.
Työsuojeluvastuut.
Vaarojen tunnistaminen ja arviointi
YHDISTYSTYÖNANTAJAN JÄRJESTÄMÄ TYÖTERVEYSHUOLTO KÄYTÄNNÖSSÄ
Työolosuhteiden järjestelytuki
Tietoturvallisuus osa 6
Ohjeistus työntekijätiedoista
TUTTI - TietotUrvallisuuden iTsearvioinTivälIne v 1.0 ©2012 Kimmo Rousku sivu 1(8) TietotUrvallisuuden iTsearvioinTivälIne Pisteytysapuvälineet.
KESKI-POHJANMAAN KOULUTUSYHTYMÄ Laajennetun työssäoppimisen kokeilu  MINÄ LOPETAN. Oppilas ei ennakolta ilmoita mitään motivaatio-ongelmista,
Työsuhteen solmiminen ja päättäminen
Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma Anki Sundqvist, projektijohtaja.
Hellevi Tervo Tyrnävän työleiri MITÄ ON TYÖELÄMÄN TUKEMINEN ? Hankkeissa tehtyä ja seminaarissa pohdittua.
Turvallisuus
KEHITTÄMISTEHTÄVÄN SUUNNITELMA
Yritysyhteistyö ja työanalyysit
TULE-vaarojen tunnistaminen ja hallinta työssä
Toimivia ratkaisuja – monenlaisia ja tuottavia malleja ja onnistuneita urapolkuja on jo olemassa Maahanmuuttajataustaisen opiskelijan ohjaaminen ja tuki.
OSTU-prosessi OK-opintokeskuksessa Lotta Pakanen 2014.
TYÖSUHTEEN ALUSSA: Työelämän pelisääntöjä
Jaakko Lainio Turun Ammattiopistosäätiö Paasitorni, Helsinki
Työssä selviytymisen malli Itella konsernissa
Väkivaltatilanteissa toimiminen ja tilanteiden käsittely
Ammattistartti ja seuranta Seminaari Ahlmanin ammattiopistolla Tampere Ulla Aunola.
TYÖTURVALLISUUDEN AVAINASIOITA
TYÖPAIKKAOHJAAJAKOU LUTUS - OULUN MALLI Tekijöinä tekniikkaryhmä: J. Piltonen, B. Pousi, P. Saarinen ja T. Tyni.
Näyttöprosessi Ennen näyttöä Tutkinnon tavoitteisiin ja näyttöohjeistukseen tutustuminen Tutkinnon tavoitteisiin ja näyttöohjeistukseen tutustuminen Opiskelija.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Verotuksen perusteet – Matkat
Opiskelijan perehdyttämisen tarkoitus  Luoda opiskelijalle kokonaiskuva työpaikasta, työympäristöstä ja työyhteisöstä  Auttaa opiskelijaa tutustumaan.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Työturvallisuus.
Työturvallisuus on työpaikan oma- aloitteista turvallisuuden hallintaa. Työturvallisuus on osa yritysturvallisuutta. Turvallinen työskentely on suunnitelmallista.
TURVALLISUUDEN JOHTAMISEN VASTUUT JA TEHTÄVÄT Pertti Salo SK Protect Oy toimitusjohtaja Protect yhteistyökumppaneiden miniturvallisuusseminaari
AMMATILLINEN KOULUTUS UUDISTUU – AJANKOHTAISTA KOULUTUKSESTA Koulutuspolitiikan asiantuntija Soile Koriseva Metsäteollisuus ry.
Kuorma-auton renkaan paineistus Rengasliikkeen asennushallissa koeponnistettiin käytettyä rengasta pinnoituskelpoisuuden selvittämiseksi.
1. ORIENTAATIOTUNTI valmius jaksolle, ei kesken olevia opintoja perusasioiden osaaminen tavoite, ops top-moodle työssäoppimispaikan valinta hakumenettely.
”TOP 5 työsuhdeongelmat” YTN Summit Anna Lavikkala Lakiryhmän puheenjohtaja, YTN ry Lakiyksikön johtaja, SEFE ry.
Työturvallisuuskortti
Työturvallisuuden vastuunjako
Erityisopiskelijan työssäoppimisen ohjauksen malli SATAEDUSSA
talotekniikka- ja rakennusalalla
Työhyvinvointi JOULUKUU.
Kotiväenfoorumi Hellevi Lassila Koulutusjohtaja, vararehtori
Teema 1: Henkilökohtaiset vahvuudet ja lasten parissa työskennellessä tarvittavat vahvuudet Tavoitteet: Opiskelija osaa tunnistaa omia ammatillisia.
Tarja Arkio asiantuntija, työelämäasiat Akava ry
TUOTANTOINSINÖÖRIKOULUTUS 2018
Verotuksen perusteet – Matkat
Verotuksen perusteet – Matkat
Esityksen transkriptio:

VAAKA-hanke

OPH:n terveiset • Koulutuksen järjestäjän tulee varmistaa, että työnantaja on tehnyt työturvallisuuslain mukaisen työn vaarojen selvittämisen ja arvioinnin työssäoppimispaikalla... Työnantaja vastaa ilman muuta työssäoppimispaikan turvallisuudesta ja ammatillisen koulutuksen lainsäädännöstä tulee vaatimus turvallisesta oppimisympäristöstä. Työturvallisuuslain mukaan työpaikan tulee tehdä vaarojen selvitys ja arviointi. Jos työpaikka ei ole noudattanut työturvallisuuslakia eli ei ole tehnyt vaarojen selvitystä ja arviointia, niin voidaanko työssäoppimispaikka pitää turvallisena oppimisympäristönä? • Uuden AVIn lomakkeen täyttäminen riittää jatkossa. Onhan siellä kohta C2 Vaarojen selvittäminen ja arviointi. Entäs tapaukset kun ko. lomaketta ei täytetä? Lähtisikö asia purkautumaan siitä, että kun työantajien velvollisuus on ilmoittaa työhön sisältyvistä riskeistä, niin silloinhan työnantajan on ensin täytynyt selvittää ja arvioida riskit. • Opettajalta ei ohjeissamme edellytetä työssäoppimispaikkojen riskien arviointia. Mutta koulutuksen järjestäjän pitää tehdä omissa oppimisympäristöissään (työsalit, harjoitustyömaat jne) vaarojen selvittäminen ja arviointi.

Malleja • Täytetty malli ilmoituksesta, nuoret työntekijät (hyväksytty AVI:ssa) • Malli työn turvallisuussuunnitelmasta, nuoret työntekijät

AVI:n terveiset • Käyty läpi työturvallisuuden osalta lakimies Jouni Kallioluoman kanssa ja todettu, että ne vaikuttivat edelleenkin hyviltä • Pari huomiota: – Ylä-Savon puitesopimuskaavakkeeseen tulee ilmoittamisesta puhuttaessa ”työsuojelupiiri” korvata ”työsuojeluviranomainen”. – YLEISET SOPIMUSEHDOT kohta: ”Työturvallisuus” ”Työpaikan tehtäviin kuuluu myös viimekädessä valvoa, että opiskelijalla on työssä tarvittavat henkilökohtaiset suojaimet………..” – ”Työvaatetus, suojavälineet ja työvälineet” Miksi tässä enää puhutaan henkilökohtaisista suojavälineistä, kun se käsitykseni mukaan on jo edellisessä sovittu. Jättäisin tästä sen pois kokonaan. Jos henkilökohtaisten suojavälineiden hankinnasta halutaan puhua, niin se voisi olla oma kohtansa. En sekoittaisi halusta lain määräämiä henkilökohtaisia suojavarusteita, yleisiin työvaatteisiin ja työvälineisiin.

Miran vinkkejä • • • • a.pdf a.pdf • pdf pdf • makkeet.pdf makkeet.pdf • •