Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

111.1.2005 Kuorma-auton renkaan paineistus Rengasliikkeen asennushallissa koeponnistettiin käytettyä rengasta pinnoituskelpoisuuden selvittämiseksi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "111.1.2005 Kuorma-auton renkaan paineistus Rengasliikkeen asennushallissa koeponnistettiin käytettyä rengasta pinnoituskelpoisuuden selvittämiseksi."— Esityksen transkriptio:

1 www.tvl.fi 111.1.2005 Kuorma-auton renkaan paineistus Rengasliikkeen asennushallissa koeponnistettiin käytettyä rengasta pinnoituskelpoisuuden selvittämiseksi. Rengas oli kiinnitetty vanteestaan asennuskoneeseen. Renkaan pinnoittaja paineisti renkaan työskennellen aivan renkaan vieressä tutkiakseen sitä. 58-vuotiaalla pinnoittajalla oli 40 vuoden työkokemus rengastöissä, mutta yleensä koeponnistuksen oli tehnyt hänen työtoverinsa. Pinnoittaja lisäsi painetta, jolloin rengas räjähti kohtalokkaalla tavalla.

2 www.tvl.fi 211.1.2005 Työtapaturmaan johtaneita tekijöitä Renkaan rakenne oli heikentynyt tyhjänä ajon seurauksena. Rengas ei ollut räjähdyksen seurauksilta suojaavassa turvahäkissä. Pinnoittaja kohotti painetta 7 bariin ja kuunteli renkaasta kuuluvaa ääntä siten, että pää oli n. 20 cm renkaan sivulla. Renkaan rakennekudokset repeytyivät. Paine purkautui renkaan sivuun tulleesta repeämästä erittäin voimakkaasti. Pinnoittajalla ei ollut väistämismahdollisuutta. Paineisku kohdistui suoraan pinnoittajan kasvoihin.

3 www.tvl.fi 311.1.2005 Vastaavien työtapaturmien torjunta Työnantajan on annettava työntekijälle riittävät tiedot työpaikalla tehtävien rengastöiden haitta- ja vaaratekijöistä. Työnantajan tulee hankkia tarvittavat turvavälineet ja suojaimet, ohjeistaa oikeat työtavat ja valvoa ohjeiden noudattamista. Työntekijän velvollisuus on noudattaa ohjeita ja käyttää hänelle määrättyjä suojavälineitä. Renkaan eheys ja pinnoituskelpoisuus tutkitaan ensisijaisesti ilman paineistusta. Koeponnistus tulee tehdä riittävän lujassa turvahäkissä, joka pienentää räjähdysvaaran seurauksia, hajottaa painesuihkun ja estää irtonaisten kappaleiden sinkoutumisen. Renkaan täyttöletkun tulee olla riittävän pitkä niin, että rengas voidaan paineistaa aina kaikissa tilanteissa turvalliselta etäisyydeltä.


Lataa ppt "111.1.2005 Kuorma-auton renkaan paineistus Rengasliikkeen asennushallissa koeponnistettiin käytettyä rengasta pinnoituskelpoisuuden selvittämiseksi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google