Palkkatuki.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lakiehdotus sosiaalisista yrityksistä
Advertisements

Yhdessä työkyvyn tukena – TELAn koulutuskiertue
Uraohjaus Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskuksessa
TYÖAIKAKIRJANPITO JA SEN VALVONTA
Työnantajan velvollisuudet käytännössä
Avustajatoiminnan Lapin aluetilaisuus
YHDISTYS TYÖNANTAJANA
Rahoitus- ja tukiklinikka 2012 Työharjoittelu ja palkkatuki rekrytoinnin apuna Hämeenlinnan seudun TE-toimisto Raatihuoneenkatu 11.
Palkkatuki (ent. työllistämistuki)
Avustajatoiminnan Lapin aluetilaisuus
Yhdistys ja palkkatuki
Sanssi-kortti Nuorten työllistymistä edistetään ottamalla käyttöön työnantajalle kohdistettu palkkatukeen pohjautuva Sanssi-kortti. Sanssi-kortti.
TJS-TUKI Koulutustilaisuudet Opintokerhot. TJS-tuki TJS-tuki on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää taloudellista tukea ohjattuun oppimiseen, esim.
Palkat kirjanpidossa.
Bruttopalkasta nettopalkkaan
KUNTOUTTAVA TYÖTOIMINTA
Tiedätkö, mitä aloittavan yrittäjän tulee tietää?
JTYPL:n VAIKUTUKSET TE-PALVELUIHIN
Työmarkkinatoimenpiteet, palkkatuki
Perhepäivähoitajia koskeva neuvottelutulos
Seinättömän pajan toimintamalli 1. Asiakkuuden edellytykset: alle 25-vuotias, ammattikoulutettu, pitkäaikaistyötön/vaikeasti työllistyvä/vajaakuntoinen.
Linnaseutu ry •Hämeenlinnan seudun maaseudun kehittämisyhdistys •Leader -rahoitus.
Aikuissosiaalityön kehittämishanke – SOS – hanke
KESÄTYÖSETELI 2011 HML kaupungin maksama tuki työnantajalle, joka palkkaa vuosina syntyneen hämeenlinnalaisen nuoren kesätyöhön kesätyösetelillä.
62-vuotiaana vanhuuseläkkeelle Työttömyysturvalain mukaisilla lisäpäivillä olevalla henkilöllä on oikeus työeläkelakien mukaiseen vanhuuseläkkeeseen.
Sotainvalidien avustajatoiminta Lapin aluehanke 2011– Maija Saarenpää.
90 päivän sääntö – sairauspäivärahan maksaminen työkyvyttömyyden pitkittyessä - sairausvakuutuslain ja työterveyshuoltolain muutokset Voimaan
KUNTOUTUSKESKUS MENTAL OY SOSIAALINEN YRITYS. SOSIAALINEN YRITYS VAI YRITYS ? MENTAL OY ON PIRKANMAAN ENSIMMÄINEN REKISTERÖITY SOSIAALINEN YRITYS. TARKOITUKSENA.
Oppisopimuskoulutuksen osapuolet
Psykoterapia ja avohoito on edullista
TYÖAIKAAN LIITTYVIÄ SÄÄDÖKSIÄ JA SÄÄNNÖKSIÄ
TJS-TUKI Koulutustilaisuudet Opintokerhot. TJS-tuki TJS-tuki on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää taloudellista tukea ohjattuun oppimiseen, esim.
KVTES luku IV vuosilomalaista johtuvat muutokset 2013
Kelan mahdollisuudet tukea vammaisen tai osatyökykyisen työllistymistä
TYÖTTÖMYYSTURVA LOMAUTETUILLE 2011
Työsuhteen ehtojen muuttaminen Itellan ylemmät toimihenkilöt
Työolosuhteiden järjestelytuki
Kelan kuntoutusmahdollisuudet työttömille ammatillinen kuntoutus 21. 9
Seura työllistäjänä? Hannu Kiminkinen: Suomen Palloliiton Itä-Suomen piirin vuosikokous Seura työllistäjänä?
SK Hämeen TE-keskus Työllisyyspoliittinen avustus Sinikka Kauranen Hämeen TE-keskus
OPPISOPIMUSKOULUTUS Ammatillisen koulutuksen järjestämismuoto Määräaikainen työsopimus Koulutuksesta yli puolet työpaikalla työtehtävien yhteydessä, täydennetään.
LÄHELLÄ AVOIMIA TYÖMARKKINOITA – Palkkatukityöllistämiseen ja työkokeiluihin liittyvät vastuut Punaisen Ristin Tampereen Kontti-kierrätystavaratalon näkökulmasta.
Sosiaalinen kuntoutus
Työsuhteen solmiminen ja päättäminen
Psykologian koulutuksen abi-info 2012
Tampereen työllistämistuki
Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin ja opintokerhoihin TJS-tuki.
Työkokeilu ja palkkatuki
1 SOSIAALINEN YRITYS. 2 Palkkatuki Palkkatukea voidaan maksaa sosiaaliselle yritykselle pitkäaikaistyöttömän tai vaikeasti työllistyvän palkkauskustannuksiin.
Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin ja opintokerhoihin TJS-tuki.
Tiedosta hyvinvointia Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus 1 Sosiaalisten yritysten toimintaedellytykset – ajankohtaista lainsäädännöstä.
Virkavapaudet Yhteysopekoulutus Kirsi Contursi plm.
Sairausajan palkka Työsopimuslaki
Palkkatuen muutokset Ohjauspäivä Heikki Skyttä.
Koulutusrahaston vuosi Koulutusrahasto Perustettu lailla vuonna 1970 Eroraharahastona o Hoitaa lakisääteisiä tehtäviä, jotka valmisteltu.
1 Koulutusrahaston etuudet. 2 Koulutusrahasto lyhyesti Työmarkkinajärjestöjen hallinnoima rahasto Tukee omaehtoista ammatillista aikuiskoulutusta Etuudet.
Työolosuhteiden järjestelytuki Laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta 10 luku 3 § VnA JTYPL, 9: Ohje JTYPL, sivut 275, , ja.
Potkuri ja Starttiraha Pirkka Hyssälä. STARTTIRAHA.
UUDENMAAN TE-TOIMISTO Palkkatuki
Mobiilin sosiaaliturvan kärkihanke työpaja
Bruttopalkasta nettopalkkaan
TE-palvelut Marianne Selin-Mynttinen, Palvelupäällikkö Uudenmaan TE-toimisto, Tuetun työllistymisen palvelut.
Palkkatuki Työllisyyspoliittista avustusta saaneiden hankkeiden ja välityömarkkinatoimijoiden ja sekä työkokoukset.
Koskee tiedotetun Reshape –ohjelman vaikutuksia Suomessa
Infotilaisuus välityömarkkinatoimijoille Muutoksia 2018 työttömyysturva, liikkuvuusavustus, aktiivimalli.
Liikunta- ja nuorisopalvelut
Lakon vaikutukset työsuhteen ehtoihin
Sairausajan palkka Työsopimuslaki
Työllisyyspoliittisen avustuksen käyttö ja rajoitukset
Palkkatuki ja starttiraha
Esityksen transkriptio:

Palkkatuki

Palkkatuki Palkkatuen määrä määräytyy ensisijaisesti työllistettävän työttömyysjakson pituuden mukaan Pitkäaikaistyötön; 12 kuukautta yhtäjaksoisesti työttömänä Vaikeasti työllistyvä; vähintään 500 päivää ollut työtön Vajaakuntoinen; lääkärin B-lausunnolla todettu vajaakuntoisuus vamma, sairaus tai muu vajaavuus

Palkkatuki II Suomessa rekisteröidylle yhteisölle tarkoitettu valtion maksama tuki palkkauskustannuksiin Palkkauskustannukset; palkka ennen lain määräämiä veroja, vakuutusmaksuja, sosiaaliturva-, työeläkevakuutus- ja työttömyysvakuutusmaksuja

Palkkatuki III Perustuki 25,63€/pv Korotusosa voi olla suuruudeltaan 1-90% Korotusosa myönnetään kaikille työnantajille, kun henkilö on Vaikeasti työllistettävä (yli 500 pv) Vajaakuntoinen

Palkkatuki IV Palkkatukea EI myönnetä Työsuhde on alkanut ennen päätöstä Työnantaja on viimeisen 12 kuukauden aikana irtisanonut, lomauttanut tai lyhentänyt työaikaa vastaavissa tehtävissä Työpaikka täyttyisi ilman tukeakin Saa muuta valtion tukea

Palkkatuki V Oppisopimuskoulutus + palkkatuki Ensisijaisesti perustutkintoon johtava koulutus Oikeus kuitenkin myös koulutustukeen Korotusosa myönnetään ainoastaan jos tuottavuuden alentuma on kiistaton

Palkkatuki VI Perustukea maksetaan kun henkilö oikeutettu työmarkkinatukeen min. 130 pv ajalta Korkein korotettu palkkatuki, kun henkilö ollut työttömänä 500 pv ja luokitellaan vaikeasti työllistyväksi (jos ns. lisäpäiväoikeus niin korkeinta palkkatukea ei myönnetä) Vajaakuntoiselle 60% korotettuna

Palkkatuki VII Kunnalle maksetaan perustuki +50% kun kyseessä on pitkäaikaistyötön Palkkatuki maksimissaan 50% palkkauskustannuksista ja vajaakuntoisen kohdalla maksimissaan 75% Enintään 1300 €

Palkkatuki VIII Työajan tulee olla vähintään 85% normaalista työajasta, jotta yhteisö saa täysimääräisenä palkkatukea Palkkatuen kesto riippuu työnhakijan ja työnantajan tilanteesta Vaikeasti työllistyvä ja vajaakuntoinen maksimissaan 24 kuukautta 1.vuosi korotusosalla (n. 800 – 1050€) 2. vuosi perusosalla (n. 550€) Vajaakuntoinen voi saada palkkatukea myös pysyvästi kun tuottavuus on heikentynyt huomattavasti

Palkkatuki IX Sosiaalinen yritys 12 kk pitkäaikaistyötön 24 kk vaikeasti työllistyvä 36 kk vajaakuntoinen Kun asiakas on käyttänyt palkkatukioikeuden yhden tai useamman työnantajan palveluksessa seuraa ”jäähyjakso” viimeisen kuuden kuukauden aikana ollut 5 kuukautta työttömänä

Palkkatuki X Palkkauksen tulee olla tehtävämukainen Työnantajan tulee toimittaa kopio voimassaolevasta työehtosopimuksesta TE-toimistoon Työnhakijalla on mahdollisuus saada palkkatukiseteli, joka on voimassa maksimissaan 3 kuukautta. Tänä aikana TE-toimisto on velvollinen varaamaan määrärahoja ko. henkilön palkkatukeen

Palkkatuki XI Kunnalla mahdollisuus palkkatukeen henkilön kohdalla 6 kuukauden ajan Palkkatuki päätös tehdään kahden viikon aikana hakijan oman kunnan TE-toimistossa Hakemuksen liitteeksi liitettävä (ei koske kuntaa, kuntayhtymää tai valtiota) Kauppa- tai yhdistysrekisteriote (3kk) Verovelkatodistus (3kk)

Palkkatuki XII Palkkatuki maksetaan yritykselle jälkikäteen ja hänen on toimitettava maksatushakemuksen lisäksi tiedot maksetuista Ennakkopidätyksistä Työnantajan lakisääteisistä sosiaaliturvamaksuista Tiedot vakuutuksista (yhdistys tai säätiö)