JUOMASEKOITUKSEN VALMISTUKSEN PERIAATTEITA

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vihreän liiton kesäpäivät 2006 Panu Laturi
Advertisements

Savuhaukimousse 200 grammaa Lämminsavustettua haukea
Mustikkatrio.
Valmistautuminen Alkuverryttely Kilpailusuoritus Loppuverryttely
Tilkkuilijan värit Saana Karlsson.
PUHTAANAPITO Kuva: Tero Takalo-Eskola. PUHTAANAPITO Kuva: Tero Takalo-Eskola.
Arvoituksellinen vihannes
AMMATTITAITOKILPAILUIHIN VALMISTAUTUMINEN Espoo Meripuisto.
Unitutkimus.
MUOTTI- HUOVUTUS Nina Kivimäki 2008.
Suklaa on vihannes.
JUOKSUA HARRASTAVAN RAVITSEMUS
Ravintoaineet ja niiden merkitys ihmiselle
Kappale 16.
S Ruoka ja terveys s
Ravinto ja lepo Daniela Lönnqvist Vivacore
Asioita pohdittavaksi tuotekehitystyötä tehtäessä
KASVIKSET.
SUUNNITELLAAN YHDESSÄ – PAIKALLISIA TUOTTEITA AMMATTIKEITTIÖÖN Marjat, hedelmät ja kasvikset Maija Rissanen Joensuu
HYVÄÄ OLOA SYÖMÄLLÄ HYVÄÄ!
Liikunta ja ravinto Tuomas Sallinen.
Kuohuviinin valmistus
Totuus suklaasta Suklaa ﻙ. Suklaa tuotetaan kookoskasvin pavuista Pavut ovat vihanneksia.
Ruokatavat Ruokatavat ovat todella tärkeitä järjestyksen ja puhtauden ylläpitämiseksi .
Tuotanto ja hoitaminen Anu kopra & Kirsti Laakso hokl 2001
TERVEET ELÄMÄNTAVAT APUNA TYYPIN 2 DIABETEKSEN HOIDOSSA
Miten sinä voit torjua ilmastonmuutosta? EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Ilmastonmuutos.
Urheilevan nuoren ravitsemus
Ruoka-aineallergiat Nathalia Modig.
Omavalvontasuunnitelma
Alkoholin mainonta ravintolassa
ALKOHOLIJUOMIEN MÄÄRITELMÄT JA ANNISKELUANNOKSET
Metalliseoksia.
Kaisa Lahti 2B & Ira Ekholm 3A
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
Ravitsemuskertomus Ravitsemuskertomukset ◦ Vuodesta 1995 alkaen ◦ Uusin vuodelta 2003 (5. järjestyksessä) ◦ Päätulokset Suomessa tehdyistä ravitsemuksen.
Mitä välipalaksi? Tavoitteet: Pohtia omia välipalatottumuksia ja vaihtaa ajatuksia muiden kanssa. Ymmärtää, millainen on hyvä välipala. Oppia itse valmistamaan.
TOSITIETOA Alkoholi. Yleistä alkoholista Valmistetaan luonnontuotteista (mm. viljat ja hedelmät) käyttämällä tai tislaamalla Vaikuttavana aineena kaikissa.
6. RAVINTOAINEET HALTUUN
PELAAJAN KEHITTYMINEN LTV 1. TEHTÄVÄ: Juttele parisi kanssa miten pelaaja kehittyy? Suomen Jääkiekkoliitto / Kalle Väliaho ja Arto Pyykkö.
Copyright © 2007 Wellou.fi 1 Woimapyramidi. Copyright © 2007 Wellou.fi 2 Woimapyramidi  Rasva ja sokeri  Maitovalmisteet  Liha-kala  Kasvikset  Viljavalmisteet.
Hiilivedyt.
Nepalilainen Ruoka- projekti Aino vitikainen. ruokaProjektin Esittely Projektini aloitin tutkimalla Nepalilaista ruokakulttuuria ja tekemällä siitä lyhyen.
Juomat aktiivisen elämäntavan tukena -opetuspaketti asiantuntijat Leena Valta ETyo ja Anna Ojala ETM.
Ihmisen ravinto.
Copyright © 2007 Wellou.fi 1 Woimakello. Copyright © 2007 Wellou.fi 2 Woimakello  Woimakello kertoo millainen on hyvä päivän ateriarytmi  Woimakellon.
Ryhmittele aamiaissanat vihkoosi. Käytä annettuja otsikoita. Getränke (juomia) Süβes (makeaa) Brotsorten (leipälajeja) Aufschnitt (leikkeleitä) Anderes.
porsaiden päivärytmi AAMU Ruoki porsaat rehulla, jota löytyy sivurakennuksesta joka on päärakennuksen vieressä. Sen jälkeen, (jos on helteinen ja kuuma.
Opetuspaketin sisältö
Ravinto-opas Vihjeitä viisaisiin valintoihin
KAPPALE 24 ALKOHOLISTA ASIALLISESTI
Nestetasapaino.
A-vitamiini ja näkeminen
Moottorin kuluttama sähköenergia
Kukkakaali Brassica oleracea var. botrytis
HAMMASSÄRKY Juho ja janne.
Ruokaympyrä Elintarvikkeiden suhteelliset määrät.
Mikä ihmeen objekti?.
Ruokaa hygieenisesti.
Esivalmistusvälineet
Screen Cleaner T y ö h v i n o t a s A j e l
Ruokaa ja välttämättömyystarvikkeita, kun kauppaan ei pääse
Ruokaa ja välttämättömyystarvikkeita, kun kauppaan ei pääse
Tiheyden määrittäminen laskemalla
Ruokailuun sekä painon seurantaan ja laihtumisen ehkäisemiseen tulee kiinnittää huomiota jo sairauden alkuvaiheista lähtien Alussa ruokahalun laskemisen.
JUOMASEKOITUSTEN MAAILMA
NINGXIA RED Koko kehoa ravitseva uute.
Lasi 1 Lasi 2 Lasi 3 Lasi 4 Lasi 5 Lasi 6
Ruokaoppia.
MITÄ ON OHJELMOINTI? Toimintaohjeiden antamista.
Esityksen transkriptio:

JUOMASEKOITUKSEN VALMISTUKSEN PERIAATTEITA

…….VALMISTUKSEN PERIAATTEET JÄÄHDYT/LÄMMITÄ LASI VARMISTA, ETTÄ KAIKKI AINEOSAT OVAT SAATAVILLA TARKISTA, ETTÄ AINEOSAT OVAT TUOREITA TEMPEROITU SEKOITA AINA TUOREMEHUT ENNEN KÄYTTÖÄ

..VALMISTUKSEN PERIAATTEITA SEKOITA AINA TUOREMEHUT ENNEN KÄYTTÖÄ KÄYTÄ TYÖVÄLINEITÄ JÄIDEN NOSTAMISEEN KÄYTÄ KUIVIA JÄITÄ AINEOSIEN JÄRJESTYS: - ALKOHOLITOOMAT ENSIN MAITO JA KERMA NÄIDEN JÄLKEEN LIKÖÖRI ENNEN KIRKASTA

…VALMISTUKSEN PERIAATTEITA - ÄLÄ MUUTA KORISTELUJA/RESEPTIÄ PIDÄ HUOLI ETTEI DRINKISTÄ TULE VETINEN VALITSE OIKEA LASI (VETOISUUS, KÄYTÄNNÖLLISYYS) KÄSITTELE LASEJA OIKEIN TARJOILE JUOMA HETI

…VALMISTUKSEN PERIAATTEITA MITTAA ASTIAN ULKOPUOLELLA PIDÄ TYÖVÄLINEET PUHTAINA JA TOIMINTAKUNNOSSA LAITA PULLOT SAMOILLE PAIKOPILLEEN PIDÄ TYÖTILA JÄRJESTYKSESSÄ JA SIISTINÄ!

Raaka-aineet juomasekoituksessa

JUOMASEKOITUKSEN KORISTEET - TÄYDENTÄVÄT JUOMAA OLTAVA KÄYTÄNNÖLLISIÄ VOI OLLA MYÖS AINEOSA TASAPAINOSSA JUOMAN MAUN JA ULKONÄÖN KANSSA

..KORISTEET HEDELMÄT MARJAT VIHANNEKSET KASVIKSET SATEENVARJOT YM KORISTEET PILLIT

JUOMASEKOITUKSIEN VALMISTUSTAVAT 1. RAKENTAMINEN (build) - kun juomassa on pidentäjä - kuumat juomat - kun aineosat halutaan selvästi erilleen toisistaan

JUOMASEKOITUKSIEN VALMISTUSTAVAT 2. SEKOITTAMINEN eli hämmentäminen (stir) - kun juoma pitää sisällään kahta tai useampaa alkoholia ja ne ovat helposti toisiinsa sekoittuvia - kun halutaan kirkas läpikuultava juoma

JUOMASEKOITUKSIEN VALMISTUSTAVAT 3. RAVISTAMINEN (shake) A. käsin: kun juoma pitää sisällään alkoholittomia aineita, kuten mehuja jne. Kun aineosat ovat huonosti toisiinsa sekoittuvia B.koneravistus: - kun juoma pitää sisällään alkoholittomia aineita, kuten kananmunaa, kermaa, jäätelöä, maitoa jne.

JUOMASEKOITUKSIEN VALMISTUSTAVAT 4. BLENDING - kun juoma sisältää hedelmää - frozen juomat

JUOMASEKOITUKSIEN RYHMITTELY Before dinner drinks - kuivia , kylmiä, vähän sokeria sisältäviä, lyhyitä, ei liian alkoholipitoisia - kuiva sherry, lyhyet grogit, kuohuviinipohjaiset drinkit, kuiva valkoviini, cocktailit

JUOMASEKOITUKSIEN RYHMITTELY After dinner drinkit - ateriaa täydentäviä juomia - makeita, paljon energiaa sisältäviä - esim. kahvi- kaakao- ja teejuomat

JUOMASEKOITUKSIEN RYHMITTELY All day drinks - seurustelujuomia - pitkiä tai lyhyitä Special drinks - sisältää erikoisia aine-osia - tarjoillaan erikoisista juoma-astioista - erikoinen valmistustapa