Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Arvoituksellinen vihannes

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Arvoituksellinen vihannes"— Esityksen transkriptio:

1 Arvoituksellinen vihannes
Latva-artisokka Arvoituksellinen vihannes

2 Latva-artisokka Latva-artisokkaa on kahta lajiketta:
Kookkaita, pyöreitä Pieniä, pitkäsuomuisia Väri on vihreänharmaa Paino g Hyvä yksilö on kiinteä, tuntuu painavalta ja suomut ovat avautumattomat.

3 Tuore vs. säilötty artisokka
Latva-artisokat ovat meillä harvinaista herkkua. Niitä saadaan syksyisin ja ne ovat aina tuontitavaraa. Artisokanpohjia ja -sydämiä saa myös säilöttynä.

4 Syömisen rituaali Latva-artisokka syödään kuin rapu, sormin, osa osalta ja nautiskellen. Artisokan syöminen voi olla rituaali sinänsä, ja se sopiikin mainiosti alkuruoaksi, keitettynä kastikkeen kera.

5 Syöminen - lyhyt oppimäärä
Latva-artisokat syödään sormin lehti kerrallaan. Aloita uloimmista lehdistä: Irrota lehti ja kasta sen tyviosa kastikkeeseen Vedä lehden mehevä osa hampaiden välissä suuhusi Jatka näin lehti lehdeltä Lehtien keskeltä paljastuu parta, joka poistetaan veitsellä ja haarukalla. Parran alla on mehevä pohja, joka syödään kokonaan.

6 Keitetyt latva-artisokat
Valmisteluaika 10 min Poista latva-artisokasta varret ja huuhdo artisokat kylmässä, juoksevassa vedessä. Pyyhi pohjat sitruunan mehulla tummumisen ehkäisemiseksi Pane artisokat kanta alaspäin kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Anna kiehua kunnes uloimmat lehdet irtoavat helposti (n. 30 min).

7 Kastike artisokalle - raaka-aineet
1 tl sinappia 1 tl erilaisia pippureita 6 rkl etikkaa, 1 dl punaviiniä 2 löysäksi keitettyä kananmunaa 2 dl öljyä 1 salottisipuli 1 valkosipulin kynsi 2 rkl hienonnettua rakuunaa ja kirveliä

8 Kastike artisokalle - valmistus
Sekoita sinappi, etikka, punaviini ja hienonnetut pippurit. Lisää hienonnettu muna ja öljy. Sekoita kunnes keltuainen on jakautunut tasaisesti. Lisää kastikkeeseen maun mukaan raastettua sipulia, valkosipulia, mausteyrttejä ja suolaa.

9 Vaihtoehtoisia tarjoiluehdotuksia
Artisokan vieruskumppaniksi käy myös muut kastikkeet tai jopa kirnuvoi sellaisenaan. Ehdottomia suosikkejani: Sitruunalla maustettu, vaahdotettu voi Sienimuhennos


Lataa ppt "Arvoituksellinen vihannes"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google