Lataa esitys
Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota
JulkaistuArmas Mäkinen Muutettu yli 9 vuotta sitten
1
ALKOHOLIJUOMIEN MÄÄRITELMÄT JA ANNISKELUANNOKSET
ANKI, HABEN, EMMA
2
Yleistä Alkoholijuomalla tarkoitetaan enintään 80% ja vähintään 2,8% etyylialkoholipitoista nestettä. Anniskelupaikassa pitää olla riittävä valikoima mietoja alkoholijuomia ja niille vastineeksi alkoholittomat vaihtoehdot Alkoholijuomia ei saa myydä ”tuplana” Alkoholia saa anniskella kerralla vaan yhden annoksen/asiakas. Poikkeuksena tästä ateriayhteydessä tilatut juomat. Seurueena on mahdollista ja sallittua tilata pulloittain alkoholia. Valvirasta voi hakea erikoislupaa perusannosten muunteluun Alkoholisäädöksillä pyritään ehkäisemään alkoholin liika-annostelua ja asiakkaiden päihtymistä
3
Mieto alkoholi Sisältää korkeintaan 22% etyylialkoholia
Mm. siideri, olut, lonkerojuomat, viinit ja osa likööreistä Enintään 4,7% voivat olla keskioluita, siidereitä, longdrinkkejä tai kevytviinejä. Perusannos ravintolassa/baarissa 8cl tai 4cl Viinejä saa annostella sekä laseittain että pulloittain, kuitenkin vaan alle 5,5
4
Väkevä alkoholi Yli 22% etyylialkoholi juomaa
Siihen lukeutuvat erilaiset viinat, viskit, rommit ja vahvat liköörit Perusannos ravintolassa/baarissa on 4cl tai vaihtoehtoisesti 2cl Hotellin minibaarissa poikkeuksena perusannos on 5cl Alkoholisekoituksissa drinkin vahvuus saa olla enintään yhtä suuri kuin yhden väkevän 4cl perusannoksen vahvuus
5
Lähteet
Samankaltaiset esitykset
© 2024 SlidePlayer.fi Inc.
All rights reserved.