Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KAPPALE 24 ALKOHOLISTA ASIALLISESTI

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KAPPALE 24 ALKOHOLISTA ASIALLISESTI"— Esityksen transkriptio:

1 KAPPALE 24 ALKOHOLISTA ASIALLISESTI
PÄIHDERYHMÄTYÖ KAPPALE 24 ALKOHOLISTA ASIALLISESTI

2 A L K O H O L I Alkoholijuoma on etanolia sisältävä juoma, joka kulkeutuu eripuolille elimistöä ja aiheuttaa humaltumisen. Alkoholi on myös eniten käytetty päihde, joka aiheuttaa terveyshaittoja, mutta tuo myös mielihyvää.

3 KRAPULA Krapua on vastenmielisetä ja ikävältä tuntuva humalan jälkitila. Krapulan voimakkuuteen vaikuttaa alkoholin määrä. Krapulaan sisältyy päänsärky, oksentelu ja mahakipu, jano ja jopa vapina. Aivot ärsyyntyvät kun alkoholin vaikutus poistuu elimistöstä.

4 ALKOHOLIN IKÄRAJA Suomessa alkoholille on suojaikärajaksi asetettu 18 vuotta. Alkoholilaki ja ikärajalaki Mietoja alkoholijuomia ei saa myydä alle 18-vuotiaille. Väkeviä alkoholijuomia ei saa myydä alle 20-vuotiaille. Alle 18-vuotias ei saa pitää hallussaan alkoholijuomia. Alkoholin välitys ja luovutus on kielletty alaikäisille.

5 SAMMUMINEN / ALKOHOLIMYRKYTYS
Alkoholimyrkytys on suuren alkoholimäärän nopean nauttimisen aiheuttama myrkytystila. Alkoholimyrytyskuolema johtuu liiallisen alkoholin nauttimisesta, jossa alkoholi lamaannuttaa hengityslihasten toiminnan, pysäyttää sydämmen tai aiheuttaa oksennukseen tukehtumisen, kun ihminen sammuu juomisen vaikutuksesta.

6 SAMMUNEEN ENSIAPU Älä koskaan jätä sammunutta yksin. Tarkista hengittääkö sammunut henkilö. Jos hän hengittää käännä kylkiasentoon ja varmista ettei se palellu. Soita 112: jos sammunut ei hengitä jos hän on juonut suuren määrän alkoholia. Jos hän on kylmässä. Jos hän on saanut kaatuessa vammoja

7 PÄIHTEETTÖMYYS Suomalaiset nuoret käyttävät alkoholia harvemmin kuin muiden maiden nuoret. Nykyään monet nuoret ei juo lainkaan alkoholia. Seitsemäsluokkalaisten keskuudessa alkoholi kokeilut oli harvinaisia. Monet ikäisesi nuoret kuvittelevat että muut ovat jo kokeilleet alkoholia. Tämä väärä luulo voi lisätä paineita kokeiluihin

8 PÄIHDE Päihteet ovat farmakologisen määritelmän mukaan ilman hoidollista tavoitetta käytetyt, psyykkisiin toimintoihin vaikuttavat aineet Päihde on kemiallinen aine, joka vaikuttaa aivoihin ja keskushermostoon sekoittaen niiden toimintaa. Esimerkkejä päihteistä: tupakka, alkoholi, nuuska ja huumeet.

9 Jos vastaus on Kyllä nosta käsi ylös. Jos vastaus on ei, mene kyykkyyn
Ohjeet Jos vastaus on Kyllä nosta käsi ylös. Jos vastaus on ei, mene kyykkyyn

10 VÄITTÄMIÄ Käyttääkö moni Suomalainen nuori päihteitä? Onko alkoholilla kaksi ikä rajaa? Vaikuttaako päihde aivoihin? Saako sammunutta jättää yksin? Onko alkoholissa etanolia? Onko krapula miellyttävä tila?


Lataa ppt "KAPPALE 24 ALKOHOLISTA ASIALLISESTI"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google