Lataa esitys
Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota
1
KASVIKSET
2
KASVIKSET KASVIKSET VIHANNEKSET
Ihmisravinnoksi käytettävät mehevät kasvit ja kasvinosat Vihannekset, juurekset, perunat, hedelmät, sienet, viljat VIHANNEKSET Ihmisravinnoksi käytettävät hyötykasvit tai niiden osat, kuten lehdet, varret tai juuret.
3
KASVIKSET MIKSI KASVIKSIA SYÖDÄÄN? Niissä on runsaasti Vitamiineja
Kivennäisaineita Ravintokuitua Vettä TERVEELLISEN RUOKAVALIOON KUULUU ½ KG KASVIKSIA PÄIVÄSSÄ!
4
KASVISTEN SÄILYTYS KASVIKSET OVAT PARHAIMMILLAAN HETI KORJUUN JÄLKEEN!
KASVIKSET PILAANTUVAT Vesi haihtuu -lehdet nuupahtavat Kellastuvat Muuttuvat puumaiseksi Makeus häviää
5
KASVISTEN SÄILYTYS SÄILYTYKSESSÄ TÄRKEÄ MUISTAA
Oikea säilytyslämpötila Liian korkea lämpötila kiihdyttää kasvisten hengitystä ja pilaantumista. Kasvikset säilytetään pääsääntöisesti kylmässä eli ° C Etyleeni –kaasu Kaasulle herkät kasvikset säilytetään erikseen etyleeniä runsaasti erittävistä kasviksista
6
KASVISTEN SÄILYTYS KYLMÄSSÄ SÄILYTETTÄVIÄ (alle +5 °C) Juurekset
Kaalit Salaatit Sipulit Herneet Pinaatti Selleri Yrtit sienet
7
KASVISTEN SÄILYTYS EI LIIAN KYLMÄSSÄ (+6 - 10° C) Kurkku Kesäkurpitsa
Paprika Tomaatti Munakoiso Vesimeloni
8
Pilaavat muita vihanneksia
KASVISTEN SÄILYTYS PALJON ETYLEENIÄ – SÄILYTÄ ERILLÄÄN MUISTA VIHANNEKSISTA Omena Päärynä Passion Persikka Mango Avocado Tomaatti Banaani Kiivihedelmä Pilaavat muita vihanneksia
Samankaltaiset esitykset
© 2024 SlidePlayer.fi Inc.
All rights reserved.