Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KASVIKSET.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KASVIKSET."— Esityksen transkriptio:

1 KASVIKSET

2 KASVIKSET KASVIKSET VIHANNEKSET
Ihmisravinnoksi käytettävät mehevät kasvit ja kasvinosat Vihannekset, juurekset, perunat, hedelmät, sienet, viljat VIHANNEKSET Ihmisravinnoksi käytettävät hyötykasvit tai niiden osat, kuten lehdet, varret tai juuret.

3 KASVIKSET MIKSI KASVIKSIA SYÖDÄÄN? Niissä on runsaasti Vitamiineja
Kivennäisaineita Ravintokuitua Vettä TERVEELLISEN RUOKAVALIOON KUULUU ½ KG KASVIKSIA PÄIVÄSSÄ!

4 KASVISTEN SÄILYTYS KASVIKSET OVAT PARHAIMMILLAAN HETI KORJUUN JÄLKEEN!
KASVIKSET PILAANTUVAT Vesi haihtuu -lehdet nuupahtavat Kellastuvat Muuttuvat puumaiseksi Makeus häviää

5 KASVISTEN SÄILYTYS SÄILYTYKSESSÄ TÄRKEÄ MUISTAA
Oikea säilytyslämpötila Liian korkea lämpötila kiihdyttää kasvisten hengitystä ja pilaantumista. Kasvikset säilytetään pääsääntöisesti kylmässä eli ° C Etyleeni –kaasu Kaasulle herkät kasvikset säilytetään erikseen etyleeniä runsaasti erittävistä kasviksista

6 KASVISTEN SÄILYTYS KYLMÄSSÄ SÄILYTETTÄVIÄ (alle +5 °C) Juurekset
Kaalit Salaatit Sipulit Herneet Pinaatti Selleri Yrtit sienet

7 KASVISTEN SÄILYTYS EI LIIAN KYLMÄSSÄ (+6 - 10° C) Kurkku Kesäkurpitsa
Paprika Tomaatti Munakoiso Vesimeloni

8 Pilaavat muita vihanneksia
KASVISTEN SÄILYTYS PALJON ETYLEENIÄ – SÄILYTÄ ERILLÄÄN MUISTA VIHANNEKSISTA Omena Päärynä Passion Persikka Mango Avocado Tomaatti Banaani Kiivihedelmä Pilaavat muita vihanneksia


Lataa ppt "KASVIKSET."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google