Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Nepalilainen Ruoka- projekti Aino vitikainen. ruokaProjektin Esittely Projektini aloitin tutkimalla Nepalilaista ruokakulttuuria ja tekemällä siitä lyhyen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Nepalilainen Ruoka- projekti Aino vitikainen. ruokaProjektin Esittely Projektini aloitin tutkimalla Nepalilaista ruokakulttuuria ja tekemällä siitä lyhyen."— Esityksen transkriptio:

1 Nepalilainen Ruoka- projekti Aino vitikainen

2 ruokaProjektin Esittely Projektini aloitin tutkimalla Nepalilaista ruokakulttuuria ja tekemällä siitä lyhyen esitelmän. Seuraava osa projektiani oli nepalilaisten reseptien etsiminen ja nepalilaisen menun suunnitteleminen. Projektini kolmas osa oli ruokatarvikkeiden ostaminen ja itse ruoan valmistaminen. Neljäs osa projektiani oli herkullisen ruoan syöminen ja palautteen hankkiminen. Viimeinen projektini osa oli nepalilaisen ruokakulttuurin vertaaminen turkkilaiseen. Niin kuin minä ja perheeni nautimme Nepalilaisesta ruoasta, nauti sinä lukija projektini seuraamisesta!

3 Nepalilainen ruoka tutkielma Nepalilaiset rakastavat ruoan maustamista tekemällä tavallisista ainesosista ja mausteista ainutlaatuisen yhdistelmän. (Yleisimpiä mausteita ovat valkosipuli, inkivääri, kumina, korianteri, kurkuma, muskotti, laakerinlehdet, mustapippuri, chili ja sipulit.) Nepalilainen keittiö koostuu pääosin riisistä, vehnästä, maissista, linssistä, ja tuoreista vihanneksista sekä lihalajikkeista. Tyypilliseen nepalilaiseen ateriaan kuuluu alkupala; Dal (linssikeitto) ja pääruoka; Bhat (höyrystetty riisi), maustetut liharuoat ja kasvikset, jotka paistetaan öljyssä, grillataan tai marinoidaan. Lisäksi tarjotaan rotia (vehnästä tehtyä litteää leipää). Ateria päättyy yleensä jälkiruokaan ja tee- tai kahvihetkeen.

4 Nepalilainen menu Alkupala: Linssikeitto Pääruoka: Maustetut kasvikset, riisi ja nepalilainen broilerikastike Jälkiruoka: kanelilla maustettu banaanirahka ja kahvi

5 Nepalilaisen ruoan valmistaminen Linssikeitto (4 annosta) Tarvikkeet: -1 sipuli -3 tl currya -2 valkosipulinkynttä -1 tlk tomaattimurskaa -1 dl vettä -5 dl linssejä -4 tl suolaa ja mustapippuria Silppua sipuli ja valkosipuli. Lisää kuuman kattilan pohjalle öljy, curry ja sipulisilppu. Lisää perään tomaattimurska, vesi ja linssit. Keitä, kunnes linssit ovat kypsiä ja lisää vettä tarvittaessa. Lisää keiton joukkoon suola ja pippuri. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

6 Maustetut kasvikset Tarvikkeet: -Peruna pilkottuna ja kuorittuna -Puolikas sipuli pilkottuna (pieni) -porkkanaa, paprikaa ja kukkakaalia pilkottuna -currya -inkivääriä -suolaa ja pippuria -öljyä -liraus vettä Laita pannuun öljy ja lisää siihen mausteet. Paista vihannekset mausteseoksessa ja lisää lopuksi liraus vettä. (Tarjoile kasvikset lämpiminä.) Riisi (6 annosta) Tarvikkeet: -iso lasi riisiä -voita -iso lasi vettä -suolaa Paista riisinjyvät sulaneessa voissa. Lisää vesi ja suola. Hämmentele ja tarjoile lämpimänä.

7 Nepalilainen broilerikastike (6 annosta) Tarvikkeet: -1 Kg broilerin fileepihviä -2 rkl paprikajauhetta -3 tl suolaa -2 dl jogurttia -2 rkl öljyä -1 paprika -1 rkl inkivääriä -4 kpl valkosipulinkynttä -2kpl sipulia -5 rkl linssejä

8 Kanelilla maustettu banaanirahka lasissa Ainekset: -Kerma -rahka -banaani -Manteleita -kanelia -sokeria Vatkaa rahka ja kerma, lisää joukkoon sokeria maun mukaan. Pilko banaanit ja hienonna mantelit. Sirottele mantelinpalaset lasin pohjalle, lusikoi rahka päälle ja koristele banaanilla ja kanelilla jälleen maun mukaan.

9 Mielipiteet ja palaute Kari (isä): ”erityisen herkullista. Ainutlaatuista, paljon mielenkiintoisia makuja. Inkiväärin käyttö oli erityistä ja hyvin uniikkia. Jälkiruoka oli herkullista.” Enni (sisko, 7 vuotta): ”Tosi hyvää!” Anne (Äiti): ”Ruoka oli hyvää. Mausteita oli oikein sopivasti ja niistä tuli joku itämainen tunne. Uusi ja hauska idea oli myös linssien käyttö lihan seassa. Esillepano oli kaunis ja näin ollen ruoka oli kaikin puolin onnistunut. ”

10 Turkkilainen vs. Nepalilainen ruoka Turkkilainen ruokakulttuuri eroaa nepalilaisesta monella tapaa, mutta niissä on samanlaisiakin asioita. Turkkilaisessa ruoassa ei käytetä paljoa mausteseoksia lihoissa, kun taas nepalilaiseen tapaan valmistetussa lihassa käytetään paljon mausteseoksia. Turkkilaiset ja nepalilaiset syövät paljon keittoja, erityisesti linssikeittoa. Oli hauska huomata miten molemmissa ruokakulttuureissa keitto on suuressa suosiossa. Turkkilaiset ja nepalilaiset tykkäävät molemmat myös rotista (vehnästä tehdystä litteästä leivästä).


Lataa ppt "Nepalilainen Ruoka- projekti Aino vitikainen. ruokaProjektin Esittely Projektini aloitin tutkimalla Nepalilaista ruokakulttuuria ja tekemällä siitä lyhyen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google