Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

JUOMASEKOITUSTEN MAAILMA

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "JUOMASEKOITUSTEN MAAILMA"— Esityksen transkriptio:

1 JUOMASEKOITUSTEN MAAILMA
Classic Cocktails

2 Sazerac 4 cl ruisviskiä tilkka absinttia 3 dash Peychaud’s Bitter
1cl sokerilientä sitruunan peel Hämmennys, on the rocks-lasi lähtöisin New Orleansista 1830-l, apteekkari Antoine Amedie Peychaud alunperin valmistettiin konjakista --> Sazerac-de-Forge at Fils --> Sazerac Coffee House --> Sazerac 1860-l viinikirva phylloxera Euroopassa, konjakki vaihtui ruisviskiin 1890-l valittiin New Orleansin viralliseksi cocktailiksi v. 2008

3 Old Fashioned 4 cl bourbonviskiä 2 dash Angostura Aromatic Bitter
1 sokeripala appelsiini peel Hämmennys, old fashioned-lasi kaksi eri syntytarinaa Colonel James E. Pepper, Old viskimerkin omistaja, Pendennis Club, Louisville, yläluokan hevoskilpailuissa ja puutarhajuhlissa, vanhanaikainen valmistustapa v USA:n presidentti F.D. Roosevelt valmisti juomaa Ison-Britannian kuninkaalle Yrjö VI:lle ja tämän vaimolle Lady Elizabetille puutarhajuhlissaan juoma nousi valtavaan suosioon 2000-l, Mad Men-tv-sarja ja speakeasy-cocktailtrendit

4 Dirty Martini 4 cl giniä 0,5 cl kuivaa vermuttia 1 cl oliivilientä
Hämmennetään, cocktail-lasi Tunnetaan myös nimellä F.D.R’s Martini, USA:n presidentti Franklin D. Rooseveltin mukaan, joka sekoitti martineja harrastuksenaan. Hänellä oli aina matkoillaan ollessaan martiniin tarvittavat ainekset mukanaan. Tehranin rauhanneuvottuluissa Roosevelt valmisti martinit itselleen ja Neuvostoliiton päämiehelle Josef Stalinille, lisäsi juomiin oliivilientä. Stalin ihastui juoman, myöhemmin juoma sai nimen Dirty Martini

5 Manhattan 3 cl bourbonviskiä 2 cl makeaa vermuttia
dash Angostura Aromatic Bitter kirsikka Hämmennys, cocktail-lasi Useita syntytarinoita 1800-l lopulla New Yorkissa, Democrat-lehden mukaan v kaikki kaupungin baarimestarit tunsivat reseptin Dr. Iain Marshall v.1874 Manhattan Club, New York, kuvernööri Samuel J. Tildenin juhliin Manhattan Clubin baarimestari kehitti juoman tuomari Charles Henry Truax’lle, jonka lääkäri oli kieltänyt tältä martinien nauttimisen ”Juovan miehen cocktaili- vahva, urbaani, yksinkertainen” ”Cocktailien kuningas”

6 Negroni 2 cl giniä 2 cl Camparia 2 cl makeaa vermuttia jäitä
appelsiini viipale, peel Hämmennetään, on the rocks-lasi Tunnettiin ennen nimellä Camparinete 1920-l kreivi Camillo Negroni nautti tätä silloin vielä nimetöntä drinkkiä usein Casoni-baarissa Firenzessä Myöhemmin Casonin baarimestarit nimesivät drinkin kreivin mukaan

7 Margarita 3 cl tequilaa 1 cl Cointreauta 2 cl limemehua suolareunus
Ravistetaan, cocktail-lasi Useita syntytarinoita, lukuisia eri reseptejä Dona Bertha v. 1930, Berha’s Bar Taxco, Meksiko, omistaja Danny Herrera v. 1948, La Gloria Ranch, Tijuana, Meksiko näyttelijätär Marjorie Kingille, tilanomistaja Daniel Negrete v. 1936, Garci Crespo Hotel, hotellinjohtaja Margarita Sames v. 1948, Acapulco, Meksiko Francisco ”Pancho” Morales v. 1942, Ciudad Juárez, Meksiko

8 Daiquiri 4 cl vaalea rommia 2 cl limemehua 1 cl sokerilientä
Ravistetaan, cocktail-lasi Rommisour, monia eri versioita, Frozen, hedelmät ja marjat Jennings Cox v. 1896, Daiquiri, Kuuba. Kuparikaivosten johtaja, sekoitti paikalliseen rommiin limeä ja sokeria pehmentämään rommin makua, jota tarjosi esimiehilleen. Aikaisemmin hän oli tutustunut juomaan paikallisten plantaasiomistajien tarjoamana. Coxin tuttava, amiraali Lucius Johnson toi juoman USA:han, esitteli juoman armeijan ja laivaston klubilla Washingtonissa, Daiquiri Lounge John F. Kennedy suosima aperitiividrinkki, nosti juoman suosioita Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa

9 Side Car 3 cl konjakkia 1 cl Cointreuta 1 cl sitruunamehua
sitruuna peel Ravistetaan, cocktail-lasi Kehitetty ensimmäisen maailmansodan aikana, Harry’s New York Barissa, Pariisissa Tarina kertoo, että juoma olisi nimetty moottoripyörän sivuvaunun mukaan. Monet baarimestarit ovat yrittäneet saada kunnian tämän drinkin kehittämisestä ja 1930-luvuilla, resepti on julkaistu mm. Harry Craddockin v ilmestyneessä Savoy Cocktail Book-teoksessa. Alkuperäisessä reseptissä, Harry’s New York Bar, Pariisi, kaikkia ainesosia on juomassa yhtä paljon.

10 White Lady 2 cl giniä 2 cl Cointreauta 2 cl sitruunamehua
puolikas sokerireunus, kirsikka -ravistetaan, cocktail-lasi Pariisin Harry´s Bar New Yorkin perustajan Harry MC Elhornen kehittämä drinkki vuodelta 1929

11 Tom Collins 4 cl giniä 2 cl sitrunamehua 1 cl sokerilientä soodavettä
sitruunasiivu ja kirskka -ravistetaan, collinslasi Juoman alkuperästä on useita tarinoita, mutta joka tapauksessa se on syntynyt jo 1800-luvulla.

12 Mint Julep 4cl bourbonviskiä 8-12 mintunlehteä 2 tl sokeria
tilkka vettä jäämurskaa Rakennetaan, of-lasi tai julep-muki tarkkaa aikaa syntymiselle ei ole pystytty määrittämään, USA:n etelävaltiossa 1700-l britti matkailija John Davis 1800-l alussa, maininta Julepista kirjassa v. 1803 Cool Cups and Dainty Drinks- kirjan mukaan englantilaisen kapteenin Frederick Marryantin muistiinpanoissa maininta juomasta v. 1815, Eurooppaan v. 1836 Kentucky Derbyn perinnejuoma, vuosittain Mint Julep, 600 kg minttua ja kg jäätä Prestige-versio v Kentucky Derby, minttu Irlannista, sokeri Australiasta, jäät Alpeilta, Woodford Reserve-bourbonviski, 1000 USD


Lataa ppt "JUOMASEKOITUSTEN MAAILMA"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google