Matkustusstrategia – miten tästä eteenpäin

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TULOSOHJAUS VARASTOKIRJASTON NÄKÖKULMASTA VARASTOKIRJASTON KOKOELMAYHDYSHENKILÖIDEN SEMINAARI
Advertisements

Kuntauudistuksen muutostuki Muutosviestintä kunta- ja sote-uudistuksessa – iltapäiväseminaari Neuvotteleva virkamies Ville-Veikko Ahonen, VM
LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULUN LAADUNVARMISTUS
YM valtakunnalliset suuntaviivat alueiden käytölle MRL§ TEM ja VM ohjaus alueiden kehittämisestä LAK§ Toteuttaminen hallinnonaloittain: työ- ja elinkeinoministeriö,
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
Hallinnon kehittämisen uudet tuulet
Alueelliset Paras - seminaarit Asko Peltola PARAS-uudistus – uhka vai mahdollisuus Etelä-Pohjanmaalle?
Valtioneuvoston periaatepäätös valtionhallinnon IT- toiminnan kehittämisestä Valtionhallinnon IT-strategia Tyytyväiset asiakkaat, tehokas.
Kuntien ja kuntayhtymien ja valtakunnalliset tuottavuustavoitteet neuvotteleva virkamies Hannele Savioja Kuntamarkkinat
Maanmittauspäivät 2011 Porissa Torstai Luentolinja 1 Kartastotehtävien strategia Antti Vertanen Maa- ja metsätalousministeriö.
Ministeriöverkoston kokous Kohti kestävää tuottavuutta - työelämän laatu, innovaatiot ja tuottavuus -hankkeen käynnistäminen.
Korkeakoulujen arviointineuvosto — Rådet för utvärdering av högskolorna — The Finnish Higher Education Evaluation Council (FINHEEC) Tutkinnonuudistuksen.
Rahoitusmallin esittely Finanssineuvos Teemu Eriksson
Taiken asiantuntija- ja verkostoitumispäivä Valkoinen Sali Valtionhallinnon vaikuttavuus- ja tuloksellisuusohjelma (VATU) Ylijohtaja Riitta Kaivosoja.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2007 Hallituksen iltakoulu YLIOPISTOJEN TALOUDELLISEN JA HALLINNOLLISEN ASEMAN UUDISTAMINEN JA INNOVAATIOYLIOPISTON PERUSTAMINEN.
Kansallinen digitaalinen kirjasto. 2 Kansallinen digitaalinen kirjasto –hankkeen tausta Kansalliset linjaukset velvoittavat kirjastojen, arkistojen ja.
Laatutyön ajankohtaiskatsaus
Anu Portti Laatupäällikkö
TULOSOHJAUKSEN JA TILIVELVOLLISUUDEN TILA Ylijohtaja Marjatta Kimmonen VTV
TIETOHALLINTOSTRATEGIA
Espoo-strategia, toimeenpano ja toteutuminen vuonna tarkastuslautakunta kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.
Helsingin yliopiston tietohallinto Tietotekniikkapalveluita tuotetaan Helsingin yliopistossa keskitetysti tietotekniikkakeskuksessa sekä hajautetusti tiedekunnissa.
ICT muutos kunta- ja palvelurakenne- muutoksessa ICT-vaikutusarvio eri muutosskenaarioissa.
Koulutuskeskus Salpaus Kevät 2014
Hallinnonalan VATU-hankkeen tavoitteet  2015  2020 Valtion toimintaan/Hankkeen kohdealueeseen kohdistuvat vaikuttavuustavoitteet: Valtion.
Länsi-Suomen Liittojen maapäivät Työministeri Tarja Cronberg.
Joensuun seudun aluekeskusohjelma Ohjelmajohtaja Jarmo Kauppinen JOSEK Oy.
Matkahallinnon osaajaohjelma (HAUS) - Virastojen matkahallinnon vastuuhenkilöille.
Itämeri –strategia ja toimenpideohjelmat - mitä uutta odotettavissa Itä-Suomen EAKR – toimenpideohjelman seurantakomitean kokous Kajaani, Neuvotteleva.
S:\NYkalvot\2006\suomi\Tulospalkkioseminaari TW Hallitusneuvos Tuija Wilska Valtiovarainministeriö Tulospalkkioseminaari Tulospalkkaustarkastelut:
Viestintäsuunnitelma
VAIKUTTAVUUS Kriittinen menestystekijä Arviointikriteerit
Valtionhallinnon IT- strategia
Tampereen yliopiston auditointi kirjaston näkökulmasta Mirja Iivonen.
1 Opetusministeriön hallinnonalan talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskushanke OPM-PAKE: Työsuojelupäivät Projektipäällikkö Ulla Kauppi.
Oulaskankaan yhteistoiminta alue Alustava toimintasuunnitelma 02/2007 – Vaihe 1 esiselvitys Vaihe 2 yhteistoiminta- alueen suunnittelu Vaihe.
Näin luon digitaalisen ekosysteemin
Oodi-päivät Oodin käyttöönotto tiedekunnan näkökulmasta Tuija Komssi Eläinlääketieteellinen tiedekunta.
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Palvelukeskushanke ja tukipalvelujen kehittäminen Tiedotustilaisuus henkilöstölle
Uudistettu tulosohjaus: kohti yhteisiä tavoitteita Tulosohjauksen verkostotapaaminen Markus Siltanen.
Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Jukka Lindberg, tilaajajohtaja.
Ministeriöiden kirjastoista Valtioneuvoston yhteiseen tietotukeen Yksikön päällikkö Outi Örn, VNK
Kansallinen palveluväylä JUHTA JHKA Pauli Kartano.
Kiekun käyttöönoton mahdollistama tuottavuuden parannus talouspäällikkö Jukka Nummikoski.
Hankkeen hallinta Muistilista muutoshanketta toteutettaessa Valtion henkilöstöpalvelut.
Eduskunnalle aluehallintouudistuksesta annettu selonteko, jatkotoimenpiteet
Menestyvä johtamisjärjestelmä valtioneuvostossa - periaatteet
Henkilökierto valtionhallinnossa
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020
Tutkimus- ja kehittämistoiminta 2015, Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus (aluejako ), tutkimus- ja kehittämistoiminta.
Henkilöstön tukeminen ja muutosturva
VHKA arkkitehtiryhmä järjestäytyminen 14.3.
JHKA Toimialojen ja yhteisten palvelujen tilannekatsaus
Asiakastietojen sähköistä käsittelyä koskevan lainsäädäntötyöryhmän tavoitteet Maritta Korhonen Kehittämispäällikkö.
Kuntatieto –ohjelman Muutosseminaari
”Valtioneuvoston controllerit” – Roolikuvaus
Henkilöstöhallinnon käsikirja
Finnish Enterprise Architecture Research
1. Strategiasta toiminnan kehittämiseen ja arvioimiseen
Matkustusstrategian seurantaselvitys
AVIen asiakaslähtöinen toiminnan kehittäminen
Sote-ratkaisu ja terveydenhuollon palveluvalikoima
Maakunnan digipalvelut järjestämistehtävässä
SOTE tietojen toissijaisen käytön KA
Talous- ja henkilöstöhallinnon ja ICT-palvelukeskusten perustaminen
JHKA-jaoston kokous Jari Kallela
Ohjaus ja yhteistyö: toimeenpanosuunnitelman tilanneraportti Maritta Korhonen (puheenjohtaja) Minna Saario (sihteeri)
Kehittämisen toimijat – systeeminen taso
Toiminnallinen ohjaus
Esityksen transkriptio:

Matkustusstrategia – miten tästä eteenpäin Matkahallinnon teemapäivä 17.4.2012 Neuvotteleva virkamies Joanna Autiovuori

Matkustusstrategia, tavoitteet Ohjauksen terävöittäminen: virastojen huomio matkahallinnon kehittämistä tukeviin toimenpiteisiin sekä matkahallinnon organisointiin, viraston matkustuksen ohjaukseen ja toimintaprosessien kehittämistarpeisiin Konsernipalveluiden käyttäminen: keskitettyjen ratkaisujen käytön tukeminen ja valtion matkustuspalveluiden hankinnan toteutusperiaatteiden selkiyttäminen Kustannusten / matkustusmäärien alentaminen: valtion matkustusmäärien ja matkustuksesta aiheutuvien kustannusten alentaminen vuoden 2005 tasolle vuoteen 2011 mennessä 17.4.2012

Matkustuskustannukset Tavoitetaso vuonna 2011 4 % alle v. 2007 tason 181,3 M € (ilman yliopistoja) Toteutuma vuonna 2011 183,1 M € 3,1 % alle v. 2007 tason Päivärahat + 0,04 % Km-korvaukset - 21,88 % Matkustuspalvelut - 0,11 % 17.4.2012

Htv- ja tuottavuuskysely VK tehnyt ensimmäisten 7 hallinnonalan osalta v. 2011, loput keväällä 2012 Vertailu vuoden 2008 selvitykseen Matka- ja kululaskujen määrän muutos vaihtelee, kokonaismäärä kasvanut Prosessiin sidottu htv-määrä hieman vähentynyt Matkustusprosessin tuottavuus kasvanut 5 % Palvelukeskusten rooli pääosalla virastoja marginaalinen 17.4.2012

Taloudellinen toimintaympäristö Kehyspäätöksessä tiukka talouskuri jatkuu Toimintamenoihinkin kohdistuu paineita, toistaiseksi ei kuitenkaan ”juustohöylää” Henkilöstömäärä ei voi kasvaa Matkustusmenojen osuus toimintamenoista vain n. 2,6 %, merkittävämpää kuitenkin hallintoon ja matkustamiseen käytetty työaika ja sen kustannus 17.4.2012

Hallitusohjelmasta Vaikuttavuus- ja tuloksellisuusohjelma ICT-strategia Keskushallintohanke Tulosohjauksen uudistaminen Työurien pidentäminen, ml työhyvinvointi Ympäristö- ja ilmastopolitiikka Lukuisat hallinnonalakohtaiset hankkeet ja toimenpiteet 17.4.2012

Mitä strategian jälkeen? Selvitys syksyllä 2012 V. 2008 asetettujen tavoitteiden toteutumisen arviointi Mahdollisista jatkotoimenpiteistä päättäminen 17.4.2012

Matkahallinnon tavoitetila Valtionhallinnossa on tehokas matkahallinto. Matkahallinnon tehtävänä on tukea ydintoimintaa ja mahdollistaa kokonaistaloudellinen, turvallinen ja ympäristövastuullinen matkustaminen. Matkahallinto on virastojohdon vastuulla oleva tuottavasti organisoitu palvelutoiminto. Virastojohdon vastuulla on huolehtia tuottavan ja tehokkaan matkahallinnon organisoinnista ja matkustamisen ohjauksesta virastossa. Valtionhallinnossa on käytössä ajanmukaiset ja yhtenäiset, keskitetysti kilpailutetut matkustus- ja tietojärjestelmäpalvelut. Matkustuspalveluiden ja muiden matkahallinnon ratkaisujen hankinnassa käytetään mahdollisimman laajasti valtiolle keskitetysti kilpailutettuja sopimuksia. 17.4.2012

Matkahallinnon tavoitetila, jatkuu Matkahallinto tarjoaa sujuvia ja läpinäkyviä palveluja käyttäjille. Lisäarvo perustuu kustannustehokkuuteen prosesseissa ja palvelujen hankinnassa, palvelun asiantuntemukseen sekä informaation tuottamiseen ja analysointiin päätöksentekoa varten. Valtiovarainministeriö vastaa valtion matkahallinnon yleisestä ohjauksesta, sääntelystä sekä konsernipalveluita tuottavien toimijoiden ohjauksesta. Matkahallinnon roolia ja tehtävää täsmennetään ministeriöissä, virastoissa ja laitoksissa niin, että toiminnolle nimetään operatiivinen vastuuhenkilö ja matkustuksen ohjauksen tueksi laaditaan matkustusohje. Toiminto huolehtii käytännön ohjauksesta ja järjestää viraston tarvitsemat matkustuspalvelut konsernipalveluita käyttäen. 17.4.2012