Mistä kannellaan eniten

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
URATAKOMON TOP-valmennus. Minkälaisia ongelmia TOP-jakson aikana voisi ilmetä? Opiskelijoiden vastauksia: • Teen virheen • En tule toimeen muiden työntekijöiden.
Advertisements

Kypsyysnäyte Kypsyysnäyte on oppimiskokemus ja työnäyte sekä väline opinnäytetyön esilletuontiin.
Risto Uimonen Sananvapauden päivä Helsingin yliopistomuseo Uudet journalistin ohjeet - mitä toimitusten pitää tietää?
Hyvää työpäivää!.
Laatija / käsittelijä 1 Itämeri-viestijöiden yhteistyöverkosto Aira Saloniemi Verkkopäätoimittaja, Suomen ympäristökeskus SYKE, viestijäverkoston.
Tekstilajeja Pääkirjoitus, kolumni, kommentti, pakina, yleisönosastokirjoitus, vastine, arvostelu, haastattelu.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Miten vältän virheet?.
Työkaluja ajokyvyn arviointiin
PILOTTI VIE PARHAILLE OSTOPAIKOILLE. Uusi tapa tavoittaa asiakkaat • Kaakkois-Suomen sähköinen palveluhakemisto • Palvelu, jossa myyjät ja ostajat kohtaavat.
Toimijoiden roolit väitteiden hyväksymisessä ja käyttämisessä Ravitsemus- ja terveysväiteseminaari , Evira, Helsinki Neuvotteleva virkamies Anne.
Rakkaussuhteen tuhoojat
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
SUOMEN PANKKI | FINLANDS BANK | BANK OF FINLAND Yritysrahoituskysely 2012.
Perusopetuksen huoltajat 2014 Generated on :04.
Ohjaustarvearvio ja ohjaustarve kartta/ Ryhmänohjaajan näkökulma
Liisa Laakso, Projektihakemusten arviointi Euroopan komissiossa tutkimuksen puiteohjelma.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Pelkosenniemi 1.
1 Senioreiden säästäminen ja maksutavat 2014 SENIOREIDEN SÄÄSTÄMINEN JA MAKSUTAVAT
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri Hallintosääntö 16 § luonnokset/ Hallintosääntö 16 § Henkilöstön valinta Valtuusto Sairaanhoitopiirin johtaja,
Kuntalaki uudistuu -seminaarisarja: Miten kunnallisen päätöksenteon läpinäkyvyyttä ja luotettavuutta parannetaan? Puoluerahoituksen kehittämistä.
OTANTATUTKIMUS OY Raporttia tai osia siitä ei saa edelleen toimittaa tai julkaista missään muodossa ilman Otantatutkimus Oy:n nimen mainitsemista. RAY:
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Valvontaviranomaiset 15 § Kunnan määräämä valvontaviranomainen valvoo, että kunta ja tontinomistaja täyttävät laissa säädetyt velvollisuutensa.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014
Kommentteja Åbo Akademin vilppiprosessista uudistustyön pohjalta Ole Karlsson
Valittu kansa – Israel vai me?
S Sosiaalitekniikka 1999 S Sosiaalitekniikka.
Anna tutki: Naisen asema työelämässä.
Opetussuunnitelma, koulun kehittäminen ja arviointi 5op
Tietoturvallisuus osa 6
UMF I Luento 1. Aika Luennot, Klo 14–16 to 4.9 – ke 10.9 ke 24.9 – ke 1.10 ke – pe Demot, Klo 10–12/12–14/14–16 Pe 12.9, Ti 16.9, Pe 19.9.
Tiia Hämäläinen Emmi Kankaanpää Sanna-Mari Pulkkinen
Liikunta-alan tutkintonimikekysely – Yhteenveto tuloksista –
1 Raha-asioiden suunnitteleminen ja nykyinen rahatilanne Senioritutkimus 2011.
Työsuhteen solmiminen ja päättäminen
Klubin arvojen määrittelyprosessi. Arvoprosessi Klubin tulee selvittää itselleen miksi arvot ovat tärkeitä. Arvoja ei kannata pohtia vain siksi, että.
POHJANMAA ”Uuden energian Pohjanmaa - Energiaa huippuosaamisesta, monikulttuurisuudesta ja vahvasta yhteisöllisyydestä”.
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
Hallintolainsäädäntö kalastuksenvalvonnassa
Etelä-Suomen metsäpäivät Emilia Ylinen.
Mediaan sitoutuminen Aikakauslehdet, KMT Kuluttaja 2007.
Arkisto Nina Granlund Julkinen arkisto tuo valmiit tietopalveluvastaukset myös asiakkaiden ulottuville. Arkisto on arvokas tietopankki.
VIII Etiikka ja esitystapa
Nuorten osallisuus Varkauden nuorisovaltuusto Wanuva.
Heuristinen arviointi Käyttöliittymäseminaari Jere Salonen.
Journalistiikan ja mediatutkimuksen perusteet ma 19. ja 26.9.: 12-14, F416; ti 20: 12-14, Kurtén ti 27.9: 12-14, Nissi viikko 38 ma-ti.
© Dagmar 2006 Mediasidonnaisuustutkimus 2007 Tomi Härmä Dagmar Market Intelligence
YHTEINEN IDEOINTI. Mitä yhteisiä työpäivään liikettä lisääviä asioita jo teemme? Kirjatkaa keskeisimmät asiat ylös. Voisiko joitain näistä asioista.
Vastausarkisto Nina Granlund Kirjastot.fi Tietopankki Julkinen arkisto tuo valmiit tietopalveluvastaukset myös asiakkaiden ulottuville. Arkisto.
Lähdekritiikki Luento 3 (12.11.)
Tilastollisesti merkitsevä nousu Tilastollisesti merkitsevä lasku Edelliseen aineistoon KMT 2005 verrattuna* KMT Kevät06 puolivuosiaineisto KMT SYKSY05/KEVÄT06.
Palautteen antaminen ja saaminen
Opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon viitearkkitehtuuri Pekka Linna, CSC.
Prosessin pää-/ongelmakohdat  Ilmoittaja – Opettaja, ohjaaja, tentinvalvoja, toinen opiskelija, ulkopuolinen henkilö, epäilty opiskelija itse – Nimetön.
Tuotanto TV-reportaasit, tilaajana Voimaa- hanke Valmiit
Tekijänoikeudet Terhi Kairala Myhipk14A. Mitä se tarkoittaa? Tekijällä on oikeus kirjalliseen tai taiteelliseen teokseensa jota säädetään kansalaisissa.
Tiedonhaku ”Tiedon käsitteen kannalta ongelmallista on se, että verkkoihin syötetään ”tietona” mielipiteitä, joiden esittäjistä ja heidän luotettavuudestaan.
Wiion lait Viestintä yleensä epäonnistuu - paitsi sattumalta.
ASIAKKAAN JA POTILAAN OIKEUDET JA VELVOLLISUUDET
Oppimisen tuki, pedagogiset asiakirjat ja muuta ajankohtaista
STM:n hallinnonalan uutissovellus
Median ja mainonnan etiikka
Julkisen sanan neuvosto:
Suomen Ekonomien jäsenlähettilyys
Kokeeseen vastaaminen
Neuvottelun vuorovaikutustaidot
KOKONAISARKKITEHTUURIN ARVIOINTI
Vaikuta vallanpitäjiin Lobbaamisen ABC toiminnanjohtaja Anne Porthén
Wiion lait Viestintä yleensä epäonnistuu - paitsi sattumalta.
Esityksen transkriptio:

Mistä kannellaan eniten Neuvoston sihteeri Nina Porra

Ratkaisut välineryhmittäin 2011   Langettavat Vapauttavat Yhteensä Sanoma- ja paikallislehdet 12 37 49 Yleisradio 3 6 9 Aikakauslehdet 2 8 MTV-konserni 4 Nelonen Media 1 Kaupalliset radiot Perussopimuksen itsenäisesti allekirjoittaneet välineet Langettavia 28% päätöksistä

KANTELUIDEN PERUSTEET TOP 5 Totuudenmukainen tiedonvälitys, virheen korjaaminen Erittäin kielteiseen julkisuuteen joutuneen samanaikainen kuuleminen Ihmisarvon loukkaaminen Piilomainonta Otsikolle ei löydy katetta jutusta

RATKAISUJEN PERUSTEET TOP 6 1)Totuudenmukainen tiedonvälitys, virheen korjaaminen 2) Yksityiselämän suoja 3) Samanaikainen kuuleminen 4) Piilomainonta 5) Nettikeskustelut, ihmisarvo

Totuudenmukaisuus ja korjaus JO 8: Journalistin velvollisuus on pyrkiä totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen. JO 20: Olennainen virhe on korjattava heti tiedotusvälineen toimituksellisilla verkkosivuilla ja lisäksi julkaisussa, jossa virhe on alun perin ollut.

4552A-D/TV/11

4311/SL/10

Samanaikainen kuuleminen 21. Jos selvästi tunnistettavissa olevan henkilön tai tahon toiminnasta aiotaan esittää tietoja, jotka asettavat tämän erittäin kielteiseen julkisuuteen, kritiikin kohteelle tulee varata tilaisuus esittää oma näkemyksensä jo samassa yhteydessä. 22. Ellei samanaikainen kuuleminen ole mahdollista, voi erittäin kielteisen julkisuuden kohteeksi joutunutta olla tarpeen kuulla jälkeen päin. Jos näin ei tehdä, hyvään tapaan kuuluu julkaista hänen oma kannanottonsa. 23. Kannanotto on puheenvuoro, joka on syytä julkaista mahdollisimman nopeasti ilman sen yhteyteen liitettyjä asiattomia lisäyksiä. 24. Tavanomainen kulttuurikritiikki, poliittinen, taloudellinen tai yhteiskunnallinen arviointi sekä vastaavan muun mielipiteen esittäminen ei kuitenkaan synnytä oikeutta kannanottoon. 25. Ellei kannanotto ole julkaisukelpoinen, sen korjaamisesta on syytä neuvotella laatijan kanssa. Vaikka yksimielisyyteen ei päästäisi, olennainen sisältö on suositeltavaa julkaista asiallisessa muodossa.

4494/SL/11

Piilomainonta 16. Ilmoitusten ja toimituksellisen aineiston raja on pidettävä selvänä. Piilomainonta on torjuttava. ”Prinssi Harry on nähty taas tupakoimassa mielisavukkeitaan Marlboro Goldseja” ”Angry Birds -pelin voi pian maksaa puhelinlaskulla”. ”Danone Activia -testiryhmän arvio: Turvotus hävisi!”

4637/SL/11

Otsikko 15. Otsikoille, ingresseille, kansi- ja kuvateksteille, myyntijulisteille ja muille esittelyille on löydyttävä sisällöstä kate. ”Tutkimus: Vanhat norsumammat parhaita johtajia” ”HIFK:n Petrell nauroi maalaisille - ”Miten Lukko voi olla noin tyhmä?” "Jessica Simpson haluaa naimisiin verkkareissa”

Ihmisarvo 26. Jokaisen ihmisarvoa on kunnioitettava. Etnistä alkuperää, kansallisuutta, sukupuolta, seksuaalista suuntautumista, vakaumusta tai näihin verrattavaa ominaisuutta ei pidä tuoda esiin asiaankuulumattomasti tai halventavasti. Henkilöt: Johanna Tukiainen (ei kannellut itse eikä kanteluille ollut hänen suostumustaan) Ryhmät: Perussuomalaiset Vanhoillislestadiolaiset

Ennätysmäärä kanteluita 2011 Kantelut välineistä, joihin neuvostolla mahdollisuus ottaa kantaa 324 kpl Neuvoston käsittelyyn hyväksyttiin 105 kantelua Karsintaperusteita: Kantelu on vanhentunut Asianomistaja ei ole antanut suostumusta käsittelylle Journalistin ohjeet eivät sovi käsittelyn perustaksi (erilaisia näkemyksiä huumorista, voimasanoista, tekijänoikeuksista ym.) Laiminlyönti on jo korjattu Kantelija on eri mieltä toimittajan kanssa Neuvosto teki 72 ratkaisua