Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Vastausarkisto Nina Granlund Kirjastot.fi 2007. Tietopankki Julkinen arkisto tuo valmiit tietopalveluvastaukset myös asiakkaiden ulottuville. Arkisto.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Vastausarkisto Nina Granlund Kirjastot.fi 2007. Tietopankki Julkinen arkisto tuo valmiit tietopalveluvastaukset myös asiakkaiden ulottuville. Arkisto."— Esityksen transkriptio:

1 Vastausarkisto Nina Granlund Kirjastot.fi 2007

2 Tietopankki Julkinen arkisto tuo valmiit tietopalveluvastaukset myös asiakkaiden ulottuville. Arkisto on arvokas tietopankki.

3 Julkinen arkisto Kaikkea ei voi/kannata tallentaa julkiseen arkistoon: Kysyjän henkilökohtaisia tietoja ei saa näkyä julkisuudessa. Samoja vastauksia ei välttämättä kannata tallentaa moninkertaisesti.

4 Julkinen arkisto Tietoja, jotka vanhentuvat nopeasti (osoitteet, henkilön nimet, puhelinnumerot) ei aina kannata tallentaa julkiseen arkistoon. Tekijänoikeudet on huomioitava tallennettaessa vastauksia julkiseen arkistoon

5 Suljettu arkisto Yllämainittuja vastauksia varten on Kysy kirjastonhoitajalta –palveluun luotu suljettu arkisto, joka on vain vastaajien käytössä.

6 Julkisen arkiston haasteet Arkiston roolia on syytä pohtia: onko tarkoitus, että arkisto on arkisto vai aiotaanko arkistoa käyttää tietämystietokantana?

7 Julkisen arkiston haasteet Jos arkisto on ajateltu ajantasaiseksi tietämystietokannaksi, on varauduttava ylläpitoon. Vastausten sisältö ei enää välttämättä olekaan ajan tasalla muutaman vuoden kuluttua (esim. muuttuvat Internet-osoitteet, uudet julkaisut aiheesta jne.).

8 Julkisen arkiston käyttö Julkisen arkiston sisältö voidaan tuoda muiden sovellusten käyttöön. Haun voi esimerkiksi toteuttaa semanttisen webin sovelluksella (esim. Opas). Näitä välineitä kehitetään.


Lataa ppt "Vastausarkisto Nina Granlund Kirjastot.fi 2007. Tietopankki Julkinen arkisto tuo valmiit tietopalveluvastaukset myös asiakkaiden ulottuville. Arkisto."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google