OMAVALVONTA Kuvat: Ruokatieto / Tapio Tuomela

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tietojen analysointi Alkuperäinen teksti:
Advertisements

PAKKAUSMERKINNÄT KERTOVAT TUOTTEISTA
Unen määrä ja laatu Tuomas Saarela 3D.
Kaupan omavalvontatietojärjestelmät
Lähetepohjat Tarvitaan useita eri lähetepohjia.
Kuinka hyödynnän Nasevaa Hyvinvointituen ehtojen valvonnassa
Toimitilapalvelujen organisoinnin ja laadunhallinnan kehittäminen
LOUNAFOOD PIENEN ELINTARVIKEYRITTÄJÄN TUKENA
Liiketalouden opiskelijoiden työssäoppiminen
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Elintarvikkeiden vastaanottotarkastukset vähittäismyyntipaikoissa
MITÄ ON TURVALLINEN RUOKA?
Tervetuloa opiskelemaan hygieniaa ja suomen kieltä.
HOTELLI JA RAVINTOLA-ALAN PERUSTUTKINTO NÄYTTÖ
Keskustelutilaisuus hedelmöityshoitotoiminnasta Jussi Holmalahti, FaT Johtaja Valvira.
LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna
Lämpötilahallittavien elintarvikkeiden kuljetukset ja ATP-sopimuksen soveltaminen Lappeenranta Ensisaapumistoiminta Ylitarkastaja Britta Wiander.
Joukko ulkomyyjiä - Kuka on vastuussa?. Yhteishyväksyntä tapahtuman järjestäjältä Jos tilaisuuden järjestäjä hakee ns. yhteishyväksyntää, on hän tuolloin.
KULUTTAJANA VAIKUTAT LÄHELLE JA KAUAS TÄMÄN AINEISTON TUOTTAMISEEN ON KÄYTETTY MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN TUKEA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi.
Jäähdytysturva Jäähdytysturva Oy Koivukummuntie Vantaa puh Kylmäjärjestelmien etävalvonta Jäähdytysturva Oy.
Tietoyhteiskunnan kehittämisen tavoitteet ja edellytykset Turku
VTT:n Y-elimen henkilöstötilaisuus klo 12.00
Toimitilapalvelujen organisoinnin ja laadunhallinnan kehittäminen
Käyttöohje: Kuinka luoda käyttäjätili. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Helsingin käsityö- ja teollisuusyhdistys ry Helsingin Käsityö- ja Teollisuusyhdistys ry on perustettu vuonna Käsityöyrittäjyys on pohjimmiltaan yhä.
Perhevapaiden käyttö ja suorat kustannukset yrityksille Sami Napari (Etla) Perhevapaiden kustannukset –seminaari, Helsinki
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
Vapaa kilpailu hyödyttää kuluttajaa
Työministeri Tarja Cronberg1 MANIFESTIN TOIMENPITEET  TEM julkistaa vuosittain ”Näin tehdään suomalainen hyvä työ nyt” -katsausta  TEM:n johdolla.
TÖISSÄ RUOKA-ALALLA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi
RUUAN TURVALLISUUS SUOMALAISESSA RUOKAKETJUSSA
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
Tietoliikenteen laadun seuraaminen ja parantaminen yritysverkossa Tekijä: Heikki Matikainen Valvoja: Raimo Kantola Yritys: Kemira Oyj.
TYÖSUHTEEN ALUSSA: Työelämän pelisääntöjä
Biologinen turvallisuus elintarvikekuljetuksissa ja varastoinnissa Kuljetus- ja logistiikkaseminaari Veli-Mikko Niemi Maa- ja metsätalousministeriö.
Heuristinen arviointi Antti Nummiaho Johdanto (1/3) Heuristinen arviointi on käytettävyyden arviointia ilman käyttäjää. Se on yksinkertainen,
Lämpötilahallittavien elintarvikkeiden kuljetukset ja ATP-sopimuksen soveltaminen Turku Ensisaapumistoiminta Britta Wiander Tuonti- ja markkinavalvonta.
1 SOSIAALINEN YRITYS. 2 Palkkatuki Palkkatukea voidaan maksaa sosiaaliselle yritykselle pitkäaikaistyöttömän tai vaikeasti työllistyvän palkkauskustannuksiin.
PAIKALLINEN HYVINVOINTI
OMAVALVONTASUUNNITELMA
TALOUDELLINEN VASTUU.
Omavalvontasuunnitelma
Mitä opetan ammatillisessa koulussa? Mariitta Savolainen
Kansalaisten kirkonkylä - paikka, jota sinä voit muuttaa! Pia Mustonen Kyläsuunnittelu sujuvaksi Liperi
Lämpötilahallittavien elintarvikkeiden kuljetukset ja ATP-sopimuksen soveltaminen Lappeenrannan teknillinen yliopisto Ylitarkastaja Mikko Maunu.
Omavalvontasuunnitelma
Mihin kemiaa tarvitaan?
1 Sensor Tasking and Control Jari Hassinen Riikka Asikainen
1 Asiakas ensin EHY-päivät Pääjohtaja Matti Aho Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.
ELINTARVIKELAINSÄÄDÄNTÖ 2012 LIHA-ALAN LAITOS Omavalvonta.
Elintarviketilojen puhtaanapito OMAVALVONTA Päämääränä on laadunvarmistus ja elintarvikelainsäädännön määräysten ja ohjeiden noudattaminen.
RUUAN REITTI: LIHA SUOMALAISIA TUOTANTOELÄIMIÄ LIHAA LAUTASELLE Suomessa käytetään lähinnä lypsylehmistä, nautakarjasta, broilereista, sioista ja lampaista.
Kirjanpidon tilit 1/2 Liiketapahtumat kirjataan tileille
UUSIA TUULIA JA MAKUJA MAAILMALTA
Ruoka ammattina ja harrastuksena
Lasten kivunarviointi kirjaamisen näkökulmasta
Ruuan reitti: kala.
Maidontuotanto Tuotantopanokset Ohjaus ja valvonta Rehun valmistus
Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö
Askel askeleelta ohjeita tulla ammattivalokuvaaja
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Y56 Luku 20 Yrityksen teoria: Kustannusten minimointi
Pankkiunioni: turvalliset ja luotettavat pankit
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Opettajien ruokailu kouluissa keväällä 2008
Laatukriteerit hankinnoissa Esimerkkinä Laatuvastuu
Elintarviketurvallisuusvirasto, Maaseutuvirasto ja osa Maanmittauslaitoksen tietotekniikan palvelukeskusta on nyt Ruokavirasto.
Digitiekartta
Digitiekartta

Esityksen transkriptio:

OMAVALVONTA Kuvat: Ruokatieto / Tapio Tuomela TÄMÄN AINEISTON TUOTTAMISEEN ON KÄYTETTY MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN TUKEA

OMAVALVONTA ON TURVALLISEN RUUAN PERUSTA Omavalvonnalla tarkoitetaan yritysten ja maatilojen itsensä suorittamaa, järjestelmällistä ja jatkuvaa elintarvikkeisiin, niiden tuotantoon ja tuotantotiloihin liittyvää valvontaa. Yritys siis itse valvoo omaa toimintaansa. Tätä varten laaditaan omavalvontasuunnitelma.

OMAVALVONNASSA TARKKAILLAAN mikrobiologista  laatua kuumennus-, jäähdytys- ja säilytyslämpötiloja elintarviketilojen, työvälineiden ja koneiden puhtautta pakkaus- ja hintamerkintöjä Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi

OMAVALVONNAN SEURAAMINEN Omavalvonnassa tärkeää on, että tarkkailtavista asioista tehdään kirjauksia Työntekijät kirjaavat ylös esimerkiksi näytteenotot ja niiden tulokset sekä puhdistuksen aistinvaraisen arvioinnin.

SUOMALAINEN SALMONELLAVALVONTA Suomessa salmonellaa ei juuri esiinny Salmonella on saatu kuriin koko ketjun hyvällä valvonnalla Kananmunatilalla tehdään omavalvontasuunnitelma, johon kirjataan esimerkiksi tautiriskin minimointi ja tilojen puhtaanapitosuunnitelma Eläinlääkäri käy kananmunatilalla kerran vuodessa Tilan täytyy tehdä salmonellatestejä noin neljän kuukauden välein valvontajärjestelmän edellytysten mukaisesti

RUOKATIETO YHDISTYS RY www.ruokatieto.fi www.ruokavisa.fi ruokavisa@ruokatieto.fi