Lataa esitys
Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota
JulkaistuRiitta-Liisa Keskinen Muutettu yli 5 vuotta sitten
1
Laatukriteerit hankinnoissa Esimerkkinä Laatuvastuu
Ammattikeittiöosaajat ry:n Ammattilaisseminaari Laatukriteerit hankinnoissa Esimerkkinä Laatuvastuu – turvallisempi sianlihan tuotantotapa Laatuvastuu-ohjelmapäällikkö Antti Lauslahti
2
Laatuvastuu pähkinänkuoressa
Laatuvastuu-hanke on kolmivuotinen EU:n osarahoitteinen ohjelma, jota koordinoi Lihatiedotus ry. Laatuvastuu pohjautuu Eläinten Terveys ETT ry:n ylläpitämään sikojen terveydenhuolto- ja seurantajärjestelmä Sikavaan. Sikavan avulla tieto kulkee tilan, teollisuuden ja eläinlääkärien välillä. Vuonna 2014 Evira myönsi Sikavalle sertifioidun kansallisen laatujärjestelmän statuksen, jonka on todentanut ja varmentanut Bureau Veritas. Tällä hetkellä Evira on myöntänyt hyväksynnän kolmelle yritykselle: Atria Suomi Oy, HKScan Finland Oy ja Snellmanin Lihanjalostus Oy. Laatuvastuun piiriin kuuluu 95 % suomalaisesta sianlihan tuotannosta.
3
MIKSI LAATUVASTUU-LIHA?
Varmistettu alkutuotannon tuoteturvallisuus Edistää merkittävästi salmonellan nollatoleranssia Kattava eläintautien ennaltaehkäisyohjelma Lääkekäyttötarpeen minimointi ja kontrollointi Lisäinformaatiota jäljitettävyyteen Eläinten terveys on maailman kärkeä Järjestelmässä yli 7000 terveydenhuoltokäyntiä vuodessa Tiloille vähintään kolme terveydenhuoltokäyntiä vuosittain Terveydenhuoltokäynneillä 158 kohdan tarkastuslista
4
Lisätietoja: Lihatiedotus Laatuvastuu-ohjelmapäällikkö Antti Lauslahti p Toiminnanjohtaja Riitta Stirkkinen p
Samankaltaiset esitykset
© 2024 SlidePlayer.fi Inc.
All rights reserved.