Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Liiketalouden opiskelijoiden työssäoppiminen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Liiketalouden opiskelijoiden työssäoppiminen"— Esityksen transkriptio:

1 Liiketalouden opiskelijoiden työssäoppiminen
Savon ammatti- ja aikuisopiston opiskelijat etsivät työssäoppimispaikkoja sekä mahdollisia ilta-viikonloppu- tai kesätöitä. Olemme opastaneet oppilaita hyödyntämään aktiivisemmin Kuopion yrittäjien ja Kuopion Kauppakamarin kehittämiä Opiskelija Kuopio.fi sivustoja. Osa opiskelijoista on jo rekisteröitynyt Pohjois-Savon alueen työnhakupalveluun sekä heidät on ohjeistettu seuraamaan yrityksien ilmoituksia avoimista työpaikoista. Kevään 2014 työssäoppimisjaksojen toteutukset ovat:  Asiakaspalvelu syksy 2014 Kirjanpito Kaupanpalvelu ja myynti Toimistopalvelut Visuaalinen myyntityö Talouspalvelut Seuraavilla sivuilla lyhyitä kuvauksia kevään työssäoppimisjaksoista. Mikäli teillä on kysyttävää voitte olla yhteydessä työssäoppimisen koordinaattoriin

2 Kirjanpito Työssäoppimispaikkana ja näyttöympäristönä voi olla yritys tai yhteisö, jossa on mahdollista hoitaa kuukauden kirjanpitoa, sisältäen alv-laskelman laatimisen ja saamis-, velka- ja rahatilien täsmäyttämisen. Tällainen yritys tai yhteisö voi olla esimerkiksi tilitoimisto tai pienen yrityksen tai muun yhteisön (yhdistys, julkinen sektori) toimisto. Esimerkkejä kuukauden kirjanpidon hoitamisen työtehtävistä tositteiden järjestäminen tai käsittely kirjaamista varten tavanomaisten kirjanpitotapahtumien tiliöinti joko sähköisesti tai käsin kassakirjan ja pankkitilin täsmäyttäminen kirjanpitoon myynti- ja/tai ostoreskontran hoitaminen ja täsmäyttäminen kirjanpitoon alv-laskelman ja kausiveroilmoituksen laatiminen tai tarkistaminen kuukauden kirjanpidon perusteella kuukauden kirjanpitoraporttien kuten päiväkirja, pääkirja, tuloslaskelma ja tase tulostaminen organisaation ohjeiden mukaisesti joko sähköiseen tai paperiseen muotoon.

3 Talouspalvelut Työssäoppimispaikkana ja näyttöympäristönä voi olla yritys tai yhteisö, jossa on mahdollista palvella sisäistä tai ulkoista asiakasta hoitaen taloushallinnon perustehtäviä kuten kirjata tavanomaiset kirjaukset kirjanpitoon, hoitaa laskutusta ja/tai myyntireskontraa sekä maksukehotuksia, hoitaa ostoreskontraa tai laskea tavanomaisia palkkoja. Esimerkkejä taloushallinnon yhden osa-alueen hoitamisesta: Kirjanpito valmistelee kirjanpidon tositteet oikeaan järjestykseen ja tarkistaa niiden oikeellisuuden sekä laskee ja kirjaa tavanomaiset kirjaukset käyttäen kirjanpito-ohjelmaa tai muut työkaluohjelmaa. Palkanlaskenta valmistelee tavanomaiset palkat palkkojen laskentaa varten ja laskee palkkojen brutto- ja nettosumman käyttäen palkanlaskentaohjelmaa tai muuta työkaluohjelmaa. Laskutus laskuttaa ulkoista asiakasta tai tekee esimerkiksi yrityksen sisäisiä laskuja joko sähköisesti tai käsin käyttäen apuna taloushallinnon ohjelmaa tai muita työkaluohjelmia esim. excel. Myyntireskontran hoitaminen ja maksukehotukset seuraa myyntireskontran ja tiliotteiden avulla yritykseen tulleita suorituksia ja lähettää viivästyneistä laskuista maksukehotuksen. Ostoreskontran hoitaminen käsittelee ja/tai valmistelee sekä kirjaa yritykseen tulevat tavanomaiset sähköiset tai paperiset laskut yrityksen käyttämään ostoreskontraan.

4 Asiakaspalvelu Työssäoppimispaikkana ja näyttöympäristönä voi olla yritys tai yhteisö, jossa on mahdollista tehdä asiakaspalvelun ja myynnin perustehtäviä. Se voi olla esimerkiksi myymälä, toimisto, infopiste, varasto, kirjasto tai virasto. Esimerkkejä palvelutilanteen työtehtävistä Palvelutilanteeseen valmistautuminen tuotteiden vastaanotto ja hyllyttäminen ( myynti- tai palvelutilanne kauppaliikkeessä) palvelutilan siisteydestä ja työturvallisuudesta huolehtiminen tietolähteisiin, asiakkaan aineistoihin, työpaikan organisaatioon ja palvelutarjontaan tutustuminen (muu ympäristö esim. toimisto, julkishallinto) Asiakaspalvelu myynti- tai palvelutilanne kauppaliikkeessä tai muussa ympäristössä asiakkaan vastaanottaminen, tarvekartoitus, tuotteiden tai palvelujen esitteleminen, tuotteen myyminen tai palvelun tuottaminen, tarvittavien asiakirjojen/toimistotehtävien hoitaminen.

5 Kaupan palvelu ja myynti Työssäoppimispaikkana ja näyttöympäristönä täytyy olla kauppa/myymälä, jossa on mahdollista hoitaa tuotevastuualuetta sekä tehdä asiakaspalvelun ja myynnin työtehtäviä. Esimerkkejä kaupan palvelun ja myynnin työtehtävistä Kaupan palvelu ja myyntitilanteisiin valmistautuminen kaupan liikeideaan ja palvelukonseptin noudattaminen Myyntitilanteessa tarvittavien tietojen hakeminen ja päivittäminen (tuotetietous, kampanjat, kilpailijat, asiakasryhmät) Tuotevastuualueen hoitaminen tavaroiden vastaanottaminen ja tuotteiden kunnostaminen myyntiin hintamerkintöjen teko, tilauksiin ja palautuksiin osallistuminen hävikin estäminen, esillepanojen ja kampanjoiden toteuttaminen myymälän siisteydestä huolehtiminen Asiakaspalvelu ja myynti asiakkaiden tarpeiden kartoittaminen ja ratkaisujen tarjoaminen myyntitilanteeseen vaikuttavien säädösten ja sopimusten noudattaminen kaupan päättäminen, jälkitoimien hoitaminen, asiakaspalautteen hoitaminen kassalla työskentely ja maksutapojen esittely myynnin kehityksen seuraaminen


Lataa ppt "Liiketalouden opiskelijoiden työssäoppiminen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google