Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Opettajien ruokailu kouluissa keväällä 2008

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Opettajien ruokailu kouluissa keväällä 2008"— Esityksen transkriptio:

1 Opettajien ruokailu kouluissa keväällä 2008
HOAY:n yhteysopettajaristeily 14. – Silja Serenade

2 Opettajien ruokailu kouluissa keväällä 2008
Miten jo saavutettu etu eli verotusarvolla syöminen otetaan joiltakin opettajilta pois? Miten asiassa on erilaisia käytäntöjä?

3 Opettajien ruokailu kouluissa keväällä 2008
Opetusviraston ryhmäkirje 61/2006 (intra etusivu → ryhmäkirjeet → ohjeet toistaiseksi) Henkilöstökeskuksen kirje 41/2007 (Pulpetti.edu.hel.fi → HELI → Ajankohtaista → Henkilöstöhallinnon käsikirja → 13. Henkilöstöetuudet ja merkkipäivälahjat → Henkilöstöruokailu)

4 Rehtori vastaa valvontojen järjestämisestä.
VALVONTA-ATERIAT SUOMEN- JA RUOTSINKIELISISSÄ PERUSKOULUISSA (ryhmäkirje 61/2006) Rehtori vastaa valvontojen järjestämisestä. (opetustoimen johtosääntö 20 §, 2. momentti, kohta 6). ...myös silloin, kun valvontaa vakinaisesti hoitava henkilö on estynyt hoitamaan valvontatehtävää. Valvonta-ateriaan ovat oikeutettuja vain koulussa työskentelevät ja valvontaa rehtorin päätöksellä hoitavat viranhaltijat tai työntekijät.

5 REHTORI VOI MYÖNTÄÄ VALVONTA-ATERIAOIKEUDEN SEURAAVASTI
Vuosiluokkien 0-6 luokanopettajille. Aineenopettajille, joilla on ruokailua edeltävä oppitunti vuosiluokilla 0-6. Erityisluokkien opettajille vuosiluokilla Henkilökohtaisille avustajille vuosiluokilla Nimetyille opettajille tai heidän sijaisilleen, joiden tehtävänä on toimia ruokailuvalvojina vuosiluokilla 7 – 10.

6 Ruokailuvalvojia vartaan vuosiluokilla 7 – 10:
Yleisperiaate on, että ruokavuoroa (30 min) kohden varataan 2 valvojaa. Vain perustelluissa erityissyissä voidaan varata ruokavuoroa kohden useampi ruokailuvalvoja kuin on edellä mainittu.

7 OMA LINJASTO OPETTAJILLE?
Airi Rintamäki, ruokapalvelupäällikkö, opetusvirasto, puh Periaate: opettajat ja oppilaat syövät samaa ruokaa samasta linjastosta kasvatuksellisuus, esimerkkiruokailu valvonta-aterian ohjeet

8 OMA LINJASTO OPETTAJILLE?
suurimmalla osalla kouluista yhteinen linjasto joillakin kouluilla vanhat käytänteet, joita ei ole purettu uusiin ja remontoituihin kouluihin opettajille ei omia linjastoja

9 OMA LINJASTO OPETTAJILLE?
opettajien linjastosta ei määräyksiä omavalvonta pitää olla kunnossa linjastoa varten ei lisälaitehankintoja

10 Ateriahinnat 1.1.2008 lukien Kouluaterian luonteinen ateria 3,90 €
Ruokailun valvonnan yhteydessä saatavan ravintoedun arvo 3,12 €.


Lataa ppt "Opettajien ruokailu kouluissa keväällä 2008"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google