Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Joukko ulkomyyjiä - Kuka on vastuussa?. Yhteishyväksyntä tapahtuman järjestäjältä Jos tilaisuuden järjestäjä hakee ns. yhteishyväksyntää, on hän tuolloin.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Joukko ulkomyyjiä - Kuka on vastuussa?. Yhteishyväksyntä tapahtuman järjestäjältä Jos tilaisuuden järjestäjä hakee ns. yhteishyväksyntää, on hän tuolloin."— Esityksen transkriptio:

1 Joukko ulkomyyjiä - Kuka on vastuussa?

2 Yhteishyväksyntä tapahtuman järjestäjältä Jos tilaisuuden järjestäjä hakee ns. yhteishyväksyntää, on hän tuolloin vastuussa myös elintarviketoimijoiden/ alihankkijoiden toiminnasta. Tämä tarkoittaa mm. että tilaisuuden järjestäjä kokoaa tilaisuudessa olevat elintarvikemyyjien tiedot (hyväksymispäätökset, salmonella- ja hygieniaosaamistodistukset, omavalvontasuunnitelmien kopiot ym.) ja toimittaa ne terveysvalvontaan ja vastaa tietenkin koko tapahtuman ajan heidän toiminnastaan. (Tilaisuuden järjestäjän kohtuuton vastuu…)

3 •Jos tilaisuuden järjestäjä hyväksyttää terveysvalvonnalla ns. hygieeniset olot (vesipisteet, käymälät), jolloin samalla alueella voidaan järjestää tilaisuuksia siten, että erilliset toimijat tekevät oman ilmoituksensa terveysvalvontaan. Jokainen on vastuussa vain omasta toiminnastaan, torivalvoja tms. ei vastaa toimijoiden aiheuttamista hämmingeistä. Toki tuolloin katsotaan tapauskohtaisesti myös järjestäjän hoitamat velvollisuudet. Tähän ilmoitusmuotoon on verrattavissa mm. torit ja siellä pidettävät markkinat.

4 •Kannattaa siis tehdä ilmoitus tapahtuvasta terveysvalvontaan ja tehdä selväksi tilaisuuteen tuleville elintarvikemyyjille, että hoitavat omat ilmoituksen terveysvalvontaan. Toki usein se on helpompaa ja asiakasystävällisempää, kun tilaisuuden järjestäjä kokoaa keskitetysti ilmoitukset eri myyjiltä ja toimittaa ne terveysvalvontaan. Tämä menettely ei eroa ensimmäisestä juurikaan, paitsi että tilaisuuden järjestäjä ei ole vastuussa tietojen kokoamisesta ja oikeellisuudesta eikä siis hae varsinaista hyväksyntää toiminnalle.

5 Tulevaan elintarvikelaki –muutokseen on odotettavissa hyväksymismenettelyn poistuminen. Pelkkä ilmoitus toiminnasta riittää jatkossa. Ja tämä varmaan aiheuttaa lisää hämminkiä myös ulkomyynnille! Sekavaa – eikö totta?!


Lataa ppt "Joukko ulkomyyjiä - Kuka on vastuussa?. Yhteishyväksyntä tapahtuman järjestäjältä Jos tilaisuuden järjestäjä hakee ns. yhteishyväksyntää, on hän tuolloin."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google