Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Helsingin käsityö- ja teollisuusyhdistys ry Helsingin Käsityö- ja Teollisuusyhdistys ry on perustettu vuonna 1868. Käsityöyrittäjyys on pohjimmiltaan yhä.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Helsingin käsityö- ja teollisuusyhdistys ry Helsingin Käsityö- ja Teollisuusyhdistys ry on perustettu vuonna 1868. Käsityöyrittäjyys on pohjimmiltaan yhä."— Esityksen transkriptio:

1 Helsingin käsityö- ja teollisuusyhdistys ry Helsingin Käsityö- ja Teollisuusyhdistys ry on perustettu vuonna 1868. Käsityöyrittäjyys on pohjimmiltaan yhä samanlaista kuin vuosisata sitten. Se edellyttää pyrkimystä laatuun ja vaativienkin asiakkaiden toiveiden toteuttamiseen. Yhdistyksemme haluaa, että myös tulevaisuuden Helsingissä olisi tarjolla perinteistä käsityöosaamista, joka tarjoaisi yksilöllisen, laadukkaan vaihtoehdon runsaan teollisen sarjatuotannon keskellä. Sen vuoksi ponnistelu käsityöammattien, ammattilaisten ja käsityönä valmistettujen tuotteiden säilyttämiseksi markkinoilla on entistä tärkeämpää. Yhdistys on saneerannut ja rakennuttanut eri puolille Helsinkiä seitsemän pienteollisuustaloa, joista noin 400 yritystä on saanut työtilat. Olemme yksi Suomen Yrittäjien toimialajärjestöistä. Yhdistyksemme jäsenet ovat myös samalla Suomen Yrittäjien jäseniä.

2 Kartoitus alan tilanteesta Helsingin käsityö- ja teollisuusyhdistys ry tehnyt vuosina 2007 ja 2008 (valtuusto) Työllisyystilanne kohtuullisen hyvä – jopa pulaa työntekijöistä (vaatturi, metalli- ja peltityöt) Monilla aloilla kasvua, jota pula työntekijöistä rajoittaa (puuala, keramiikka, sepänala) Yritykset eivät juuri palkkaa uusia työntekijöitä – harjoittelijoita on – myös työn jatkajia eläköityessä Yritykset pieniä: 1-4 työntekijää Tarvitaan innovatiivisuutta, kausivaihteluiden hallintaa, korkeaa laatua, yksilöllisyyttä, sisäistä yrittäjyyttä Kuva: www.seenat.fiwww.seenat.fi

3 Vaatetusala Vaatetusalalla valmistava tuotanto on maamme rajojen ulkopuolelle siirrettynä vähentänyt ompelevan teollisuuden työpaikkoja. Jäljelle jääneet työtehtävät ovat painottuneet suunnitteluun, kaavoitukseen, työnopastuksen suunnitteluun ja alihankintana teettämiseen. Vaatetusala elää murrosvaiheessa. Uskomme, että kasvunäkymät ovat yksilöllisessä tuotannossa vielä jonkin aikaa. Lähivuosina valmistaminen palaa takaisin lähialueille.

4 Metallialan erikoisosaaminen Kultasepänala/kaiverrus: Töitä tuntuu olevan, ainakin oman kokemuksen perusteella. Silti valmistuneet (alan oppilaitoksista) eivät tunnu saavan työpaikkoja. Monelle ainoa vaihtoehto yrittäjyys, joka ei sovellu kaikille. Peltiala: Yksinomaan kone- ja metallialan ammatillisen tutkinnon suorittaneita ennakoidaan tarvittavan alalle lähivuosina useampia tuhansia vuosittain. Ala kasvaa tai pysyy ennallaan. Kuva: www.suomenluonto.fi

5 Tarvetta osaamisesta Keramiikka: Tietyt osa-alueet tänä vuonna hyvässä vedossa. Keramiikan kurssit ja entisöinti. ”Käsityöammateissa tämän näkee joka kerran kohtaamisessa asiakkaan kanssa, on paneuduttava ajatuksella ko. asiaan. Näihin asioihin toivoisimme kiinnitettävän lisää huomiota, ystävällisyys ja välittäminen ei edes maksa mitään.” Udumbara / Helena Sarvela, www.udumbara.fi www.udumbara.fi


Lataa ppt "Helsingin käsityö- ja teollisuusyhdistys ry Helsingin Käsityö- ja Teollisuusyhdistys ry on perustettu vuonna 1868. Käsityöyrittäjyys on pohjimmiltaan yhä."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google