Median kohtaaminen EuroSkills-kilpailijana edustatte:

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Havaintoja Liikunnan tasa-arvon näkökulmasta.  urheilu-uutisia 13, kaksi naisurheilu-uutista: naisten SM-liigassa 14-vuotias pelaaja ja aitajuoksija.
Advertisements

Korjaa lauseet. Alex on myyjä
Työhönvalmennuksella työelämään
Päivitä työnhakutaitosi
FISH! Parantaa työmoraalia ja saa sinut rakastamaan työntekoa!
Ilon kautta tavoitteisiin Eveliina Pöllänen
Jukka Vehviläinen / DiaLoog Omia polkuja ammatillisessa koulutuksessa Omapolku-hankkeen päätösseminaari
Haastattelukysymysten laatiminen
Tekstilajeja Pääkirjoitus, kolumni, kommentti, pakina, yleisönosastokirjoitus, vastine, arvostelu, haastattelu.
Katso Aitolasta lisää:
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Alustava liiketoimintasuunnitelma
10 vinkkiä voimaantumiseen
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Mä mistä löytäisin sen aiheen?
1. kysymys  Ikäjakauma vuotta  Teemahaastatteluun vastanneista on:  Miehiä 60%, naisia 40%  Työssäkäyviä 55%, opiskelijoita 45%  Tampereella.
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Hannu Keränen & Tiitus Lahti
Meditoitunut yhteiskunta vaikuttajan areenana ja mielikuvien luojana Ulpu Iivari KTOL:n koulutustilaisuudessa
Vinkkejä hankeviestintään
OSAAMISEN TUNNISTAMINEN TYÖNHAUN POHJANA
Tehtävän- annot suomeksi 1. Vårt hemland Mistä Suomi tunnetaan? Mistäpäin maata maailmankuulut brändimme ja tuotteemme tulevat? A. Yhdistä tuote.
TTL Sosiaalisessa mediassa
ITSETUNTEMUS JA OMA OSAAMINEN
KE Teknillisen kemian seminaarikurssi. Seminaariesitykset Ti klo 9-10 Ohjeita esim. –J. W. Niemantsverdriet: How to give successful oral.
2. Terveyteen vaikuttavat tekijät
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
Miten hyvä opetus eroaa huonosta?
Ajatuksia työpaikkaohjaajalle Hotelli-, ravintola- ja catering-alan opiskelijan ohjaamisesta ja motivoinnista työpaikalla.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Vuorovaikutus ja kohtaaminen
Työpaikkaohjaajan rooli. Opeta, näytä, selosta, kysy ja perustele; toimi hyvänä esimerkkinä Selvitä mitä, miksi ja miten työ tehdään; kerro työstäsi Rohkaise.
KESKI-POHJANMAAN OPPISOPIMUSTOIMISTO Pentti Paananen
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
Millaista valistusta vanhemmille? Viisas vanhemmuus -ohjelmasta Matti Piispa
Valmennuskurssi sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelmaan
Ajattelee ja tuntee? Näkee? Sanoo ja tekee? Kuulee? KipupisteetOnnistumiset.
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
Mitä lukijalle tarjotaan? Sisällönanalyysi lehtiuudistusten tukena ja mittarina TOIMI-hanke, päätösseminaari Merja Helle ja Aurora Airaskorpi.
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Loppuyhteenveto. Miltä tuntuu session päätteeksi? Mitä on päällimmäisenä mielessä? –Uupumus? –Onnistumisen olo? –Pettymys?
Tietopalvelu verkkoympäristössä Nina Granlund 2006.
Nuorten osallisuus Varkauden nuorisovaltuusto Wanuva.
Journalistiikan ja mediatutkimuksen perusteet ma 19. ja 26.9.: 12-14, F416; ti 20: 12-14, Kurtén ti 27.9: 12-14, Nissi viikko 38 ma-ti.
Miten yritykset voivat hyötyä avoimesta tiedosta? Jarmo Nieminen Projektipäällikkö CSC – Tieteen tietotekniikan keskus.
Verkkokiusaamisen ehkäiseminen
Kohti yhteistä johtajuusajattelua Sininauhaliitossa. Siniboss 2. 12
Wiki …ja muutamia huomioita sosiaalisesta mediasta [työyhteisöjen näkökulma] Kulttuurituotanto YAMK | | Milla Laasonen.
PuViPe :: Osku Tervonen & Samu Liimatta :: Työhaastattelu
LUOKAN PELISÄÄNNÖT Millainen on luokka, jossa on hyvä opiskella ja missä on hyvä luokkahenki ? Jokainen kirjoittaa paperille aiheesta 4-6 asiaa. Jaetaan.
Kilpailijan starttikurssi
OSAAVA PÄRJÄÄ HSAK:n ja sen jäsenliittojen valtakunnallinen projekti osana Nostetta Htehtävänä –tiedottaa Noste-ohjelmasta –aktivoida työyhteisöjä kouluttautumiseen.
Projektityökurssi KLTITE05SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Motivointi 1: Pohdintapilvi: Oletko sosiaalinen silloin kun olet sosiaalisessa mediassa?
OPAS MEDIAKASVATTAJALLE Mediakasvatus esi- ja alkuopetusikäisten lasten arjessa Hanna Martinviita, Saara Pasanen ja Anna Ristaniemi.
Suomen kirjoituskurssi edistyneille
Kaikki viestintä, toiminta perustuu ihmiseltä ihmiselle.
Sadusta uutiseksi Kirsi Hautamäki.
Puhelinkäyttäytyminen työnhakutilanteessa
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Motivointi 1: Pohdintapilvi: Oletko sosiaalinen silloin kun olet sosiaalisessa mediassa?
Tänään tutkimme mediakriittisyyttä
Kirjallisuus vaikuttajana: draama, proosa ja runous
Uskonto ja kriisit nuoren elämänkulussa
Median ja mainonnan etiikka
Ammatinkuvaus Etunimi Sukunimi.
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Esityksen transkriptio:

Median kohtaaminen EuroSkills-kilpailijana edustatte: Suomea, Suomen joukkuetta ja Suomen nuorisoa Ammattikuntaanne Ammatillista koulutusta Oppilaitostanne Ammattitaitokilpailuita Nuoria huippuosaajia – olette esikuvia! EM-kilpailijalle kuuluu julkisuudelle altistuminen: kilpailutilanne, oppilaitoksen ja yrityksen markkinointi, kaikki haluavat hyötyä menestyksestä Esimerkki Ville Rämö, muurauksen MM-kultamitalisti 2009 Marsa Jurvakainen 17.9.2010

Median toiminta ja tavoitteet Tehdä lukijoita / katselijoita / kuuntelijoita kiinnostavia juttuja ja uutisia. Media valitsee itse julkaistavat aiheensa. Se nostaa mielellään esille uusia, ajankohtaisia, yllättäviä ja vaikuttavia aiheita. Median rooli vaikuttaa haastatteluun: ammattilehti tekee juttua toisesta näkökulmasta kuin esim. MTV3-uutistoimitus. Kilpailu muiden viestimien kanssa. Nuori ammattiosaaja on positiivinen ja hyvä jutunaihe. Toimittajan työ on hektistä, he ovat kriittisiä, itsenäisiä ja riippumattomia. Median toimintaa ei voi hallita. Marsa Jurvakainen 17.9.2010

Valmistaudu vastaamaan seuraaviin kysymyksiin: Nimesi, mitä opiskelet ja missä oppilaitoksessa? Nimesi, työtehtäväsi ja työpaikkasi? Miltä nyt tuntuu? Mikä on tavoitteesi kilpailussa? Miten olet valmentautunut/harjoitellut? Mitä suunnitelmia kilpailun jälkeen? Miksi kilpailet, mitä hyötyä koet olevan kilpailemisesta? Kertomaan kilpailun eri vaiheista, onnistumisista ja epäonnistumisista Opettele kertomaan pääasiat myös englanniksi. Marsa Jurvakainen 17.9.2010

Median kohtaamisessa tärkeää: Myönteinen ja avoin suhtautuminen toimittajiin Kaikkiin kysymyksiin ei ole pakko vastata Fiksu kielenkäyttö mahdollisten pettymystenkin jälkeen Jos mahdollista, selvitä millaisesta haastattelusta on kyse ja mitä toimittaja aikoo kysyä. Lähes aina on mahdollista ottaa 30 min tuumaustauko, jolloin voi miettiä, mitä aikoo ja haluaa sanoa. Haastattelun saa lähes aina tarkistettavaksi: korjaa asiavirheet. Marsa Jurvakainen 17.9.2010

Median kohtaamisessa tärkeää Haastateltavana oleminen jännittää isoja yritysjohtajiakin, se kuuluu asiaan. Toimittajatkin ovat vain ihmisiä, jotka tekevät työtään. Riittää, kun kertoo sen minkä tietää tai miltä itsestä tuntuu. Toimittajan tietotaso voi olla aiheesta vähäinen. Sinä olet asiantuntija. Marsa Jurvakainen 17.9.2010