Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Havaintoja Liikunnan tasa-arvon näkökulmasta.  6.10. urheilu-uutisia 13, kaksi naisurheilu-uutista: naisten SM-liigassa 14-vuotias pelaaja ja aitajuoksija.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Havaintoja Liikunnan tasa-arvon näkökulmasta.  6.10. urheilu-uutisia 13, kaksi naisurheilu-uutista: naisten SM-liigassa 14-vuotias pelaaja ja aitajuoksija."— Esityksen transkriptio:

1 Havaintoja Liikunnan tasa-arvon näkökulmasta

2  6.10. urheilu-uutisia 13, kaksi naisurheilu-uutista: naisten SM-liigassa 14-vuotias pelaaja ja aitajuoksija Susanna Kallur  5.10. urheilu-uutisia 18, ei yhtään naisten urheilu-uutista  4.10. urheilu-uutisia 11, ei yhtään naisurheilua koskevaa  3.10. urheilu-uutisia 9, joista kolme käsitteli naisurheilua: Lepistö jättää gb-kisat väliin, Suomi järjestää naisten Salibandyn MM-kisat 2015 ja Nyt mennään tytöt –juttu tyttöjääkiekkoilusta.  Tämän jälkeen seurantaa aktiivisesti päivittäin – masentavat tulokset, pääosin ei yhtään uutista naiskilpaurheilusta, joskus, erittäin harvoin 2

3  Vaikuttaako vähäinen satsaus liikunnan käyttömenoihin kunnassa siihen, että kutsuikäisistä nuorista miehistä osa ei pääse armeijaan huonon kunnon vuoksi?  Miten liikunta- ja urheilujohtajien valinnoissa Pohjois-Pohjanmaalla huomioidaan naiset? Pitäisikö tutkia naisten/miesten osuus seurojen, lajijärjestöjen puheenjohtajina, toiminnanjohtajina liikunnassa. Miten nuoret pääsevät vaikuttamaan lajien, seuratyön kehittämiseen?

4  Media tukee sponsorina miesten lajeja, miksei sopimuksia tehdä naisvaltaisten lajien kanssa? Kuka tekee sponsoripäätökset? Sponsoroinnin kautta saa näkyvyyttä. Kuinka paljon naiset harrastavat liikuntaa ja kilpailevat lehden lukija-alueella? Miten naisten liikunta- ja urheiluharrastuneisuus näkyy mediassa? Miten mediassa näkyvät nousevat lajit?

5  PoPlin Hallituksessa on 10 jäsentä, joista kolme on naisia, varajäseniksi on valittu kaksi naista. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja ovat miehiä.

6  Vuoden 2010 hallituksessa oli kymmenen jäsentä, joista 3 naista, puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat ovat miehiä. Varajäseninä kaksi naista.  Työvaliokunnassa on viisi jäsentä, kaikki miehiä.  Seuratoimintavaliokunnassa on viisi jäsentä ja esittelijä. Kaikki valiokunnan jäsenet ovat miehiä.

7  Lapsi- ja nuoris0toiminnan valiokunnassa on yhteensä kahdeksan jäsentä, esittelijä ja sihteeri. Esittelijä on mies, sihteeri on nainen. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja ovat miehiä. Varsinaisista jäsenistä miehiä ja naisia on yhtä paljon.  Aikuisliikunnan valiokunnassa on kolme jäsentä ja esittelijä. Puheenjohtaja on mies, samoin esittelijä. Jäsenet ovat naisia.  Palkitsemisvaliokunnan puheenjohtaja on nainen, esittelijä mies, jäsenistä ei toimintakertomuksessa ole tarkempaa tietoa.

8  Kevätkokouksen valitsemassa ehdollepano- toimikunnassa oli kuusi jäsentä ja esittelijä. Toimikunnan puheenjohtaja oli mies ja jäsenten joukossa oli vain yksi nainen.  Tasa-arvovaliokuntaan kuului neljä naista.

9  Vuoden urheilijaksi valittiin Riitta-Liisa Roponen  Vuoden ansioituneiksi urheilijoiksi saavutusten perusteella nousi yksi nuori nainen Enni Rukajärvi  Vuoden arvokisapalkitut olivat pääosin naisia: 4 naista palkittiin ja yksi mies.  Ansiomerkkien saajia oli 17, joista 10 oli miestä ja 7 naista.


Lataa ppt "Havaintoja Liikunnan tasa-arvon näkökulmasta.  6.10. urheilu-uutisia 13, kaksi naisurheilu-uutista: naisten SM-liigassa 14-vuotias pelaaja ja aitajuoksija."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google