Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tietopalvelu verkkoympäristössä Nina Granlund 2006.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tietopalvelu verkkoympäristössä Nina Granlund 2006."— Esityksen transkriptio:

1 Tietopalvelu verkkoympäristössä Nina Granlund 2006

2 Verkossa työskentelyn vaikutus 1. Enemmän aikaa laatia ja muokata vastausta 2. Keskustelu jää pois -> sähköpostikeskustelu 3. Lähteet: painettu ja erityisesti verkkomateriaali

3 1. Vastauksen muoto Kirjoitettu vastaus vaatii jonkin verran viimeistelyä. Vastauksen laatimiseen jää enemmän ”aikaa”, koska asiakas ei ole odottamassa vieressä. Luo mahdollisuuden tarkastaa ja huolitella vastausta. Luo mahdollisuuden järjestää työtehtävät päivään sopivasti.

4 1. Toisaalta Kun vastaus kirjoitetaan, sitä saatetaan tarkastella liiankin kriittisesti. Tämä saattaa lisätä arkuutta julkistaa vastaus. Kynnys madaltuu, kun kokemusta karttuu. On tärkeää muistaa, että hyviä tietopalveluvastauksia on monenlaisia.

5 1. Vastauksen muoto Luo mahdollisuuden arkistoida vastauksia, jolloin niistä on hyötyä tiedonhaussa.

6 2. Keskustelu Tiedontarpeen tunnistaminen saattaa joissain tapauksissa olla monimutkaista, kun keskustelu asiakkaan kanssa jää pois.

7 2. Kysymyksen tulkinta Kysymys voi olla epäselvä tai monitulkintainen. Epäselvään kysymykseen voi pyytää tarkennusta sähköpostitse. Monitulkintaiseen kysymykseen voi myös tarjota useampia vastauksia.

8 2. Esimerkki 1 Kysymys: miksi nhl2003 tulee että tämä joukkue ei voi treidata?

9 2. Esimerkki 1 Vastaus: Valitettavasti NHL 2003 on peli jota ei kirjastoissa ole, joten en pysty vastaamaan kysymykseesi! Mutta oheisena linkki keskustelusivulle aiheena nhl 2003! http://www.peliplaneetta.net/keskustelut/ Kokeilepa saisitko tietoa tätä kautta

10 2. Esimerkki 2 Kysymys: lippu punoutuu nostettaessa

11 2. Esimerkki 2 Vastaus: Mikä olikaan kysymyksesi?

12 2. Esimerkki 3 Mistä saan tietoa netistä 1800- ja 1900- lukujen lapsiperheiden elämästä ns. kirjallisuuden merkeissä? Minun pitäisi tehdä koulutehtävä.

13 2. Esimerkki 3 VastausVastaus: Vastauksessa tulkitaan kysyjän kysyvän lapsiperheiden lukuharrastuksesta, mutta ehkä kysyjä haluaakin tietää kaunokirjallisuudesta, jossa kuvataan lapsiperheiden elämää?

14 3. Lähteet Lähteiden joukossa on luontevaa olla mukana digitaalisia, verkosta löytyviä lähteitä, jotka asiakas saa heti käyttöönsä. Melko usein asiakkaat pyytävätkin tietoa, jonka löytäisi Internetistä. Painetut lähteet on kuitenkin myös muistettava.

15 3. Lähteet Kysy kirjastonhoitajalta –palvelussa vastauksissa on vakiintunut käytäntö tarjota sekä digitaalista että painettua materiaalia.

16 Vastaajilta tulleiden palautteiden mukaan tietopalvelu verkossa on jonkin verran erilaista kuin asiakkaan kanssa kasvotusten. Se koetaan kuitenkin mielenkiintoiseksi ja palkitsevaksi. Erityisesti verkkotietopalvelun katsotaan lisäävän työn haasteellisuutta ja monipuolistavan sitä.

17 Useat verkkotietopalveluun osallistuvat mainitsevat sen hyväksi ammattitaidon ylläpitämisen kannalta.


Lataa ppt "Tietopalvelu verkkoympäristössä Nina Granlund 2006."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google