Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Millaista valistusta vanhemmille? Viisas vanhemmuus -ohjelmasta Matti Piispa 18.3.2010.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Millaista valistusta vanhemmille? Viisas vanhemmuus -ohjelmasta Matti Piispa 18.3.2010."— Esityksen transkriptio:

1 Millaista valistusta vanhemmille? Viisas vanhemmuus -ohjelmasta Matti Piispa 18.3.2010

2 ” Viisas vanhemmuus – Millaisen mallin annat lapselle?”

3 Vastuullisuusohjelman yhteisty ö kumppanit

4 Esimerkkejä lehtimainoksista

5 www.lastenseurassa.fiwww.lastenseurassa.fi - ohjelmasivusto

6 VAIKUTTAAKO VALISTUS? EI, jos odotetaan nopeita väestötason muutoksia ihmisten asenteissa ja toiminnassa, väestötason muutokset edellyttävät vuosikausien valistustyötä ja sitä tukevia yhteiskunnallisia prosesseja, ensimmäinen vaihe näissä muutoksissa voi alkaa siitä, että valistus nostaa esiin ongelmia, problematisoi itsestäänselvyyksiä ja virittää keskustelua.

7 Viisas vanhemmuus -ohjelma valistuksena haastaa ja virittää aikuisia ja perheitä pohtimaan alkoholinkäyttöä lasten näkökulmasta, problematisoi myös kohtuullisen käytön, ei esitä alkoholinkäytön tai raittiuden normeja, vaan esittää kysymyksiä ja tarjoaa tutkimustietoa.

8 TULOKSIA Väestökysely: 39% vastaajista ilmoitti havainneensa ohjelman, kolmasosa havainneista ilmoitti ohjelman saaneen pohtimaan omaa alkoholinkäyttöä lasten seurassa, verkkosivujen kävijämäärä enimmillään 22 500 kuukaudessa.

9 MEDIAJULKISUUS Lapset, nuoret ja lastensuojelu herkästi huomiota ja vastakaikua herättäviä aiheita. Viisas vanhemmuus -ohjelmaa kommentoitu valtaosin myönteisesti; ei juuri kritiikkiä esimerkiksi Alkon kaksinaismoraalista. Julkisuus kuitenkin kaikkiaan niukkaa. Julkisuuden laajentaminen tärkeää ja mahdollista.

10 OHJELMAN KOHDERYHMÄ Suunnattu kaikille vanhemmille ja muille aikuisille - myös raittiille ja kohtuukäyttäjille. Vaihtoehto: suuntaaminen vain riskikäyttäjä-vanhemmille. Miksi kiusata kohtuullisesti juovien suurta enemmistöä?

11 JOHTOPÄÄTÖKSET Valistuksella ei kannata lyhyellä aikavälillä tavoitella väestötason muutoksia, vaan ”vain” huomion ja keskustelun virittämistä. Valistuksessa ei pidä tarjota valmiita käyttäytymissääntöjä, vaan ”vain” aineksia ihmisten omiin ratkaisuihin. Mediajulkisuus on huomion ja keskustelun virittämisen kannalta tärkeässä asemassa. On päätettävä, suunnataanko valistus kaikille vai vain riskiryhmiin kuuluville.


Lataa ppt "Millaista valistusta vanhemmille? Viisas vanhemmuus -ohjelmasta Matti Piispa 18.3.2010."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google