Kymenlaakson pelastuslaitos

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kaivosten valvonta käytännössä Anna-Leena Pitsinki Lapin ELY-keskus
Advertisements

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, lääninelintarviketarkastaja Raisa Romppanen1 Kokemuksia yleisötilaisuuksien turvallisuuden tarkastamisesta.
112-päivän hyväksi havaittu formaatti. Kaikkien 112 •Vietämme 112-päivää, koska haluamme vähentää onnettomuuksien ja tapaturmien määrää. •Tapahtumissa.
Suuronnettomuuden vaaratilanteen tutkinta ja Vihtavuoren opit
Yritysjohdon koulutuskeskus
Turvallisuusasiakirja - Tarvitaanko sitä?. Turvallisuusasiakirja edellytetään olevan mm. uimahalleissa ja kylpylöissä, laskettelukeskuksissa, erilaisissa.
MAVA – järjestöjen tehtävät maahantulovarautumisessa
onnettomuuksia ennaltaehkäisevä
turvallisuusviestintäpäällikkö
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
palomestari Jukka Taskinen
LÖYDÄ OMA TAPASI AUTTAA Sydäntalvi – Suomen sydämellisin valmiusharjoitus Lauantaina klo
Finnan kehittämisideoiden hallinta LUONNOS Heli Kautonen ja Aki Lassila Konsortioryhmän kokous
Kauppakeskusturvallisuus - käyttäjät
Johtokunnat Hallinto- ja johtosäännön 8 §:n mukaan koulutuslautakunnan erityiseen ratkaisuvaltaan kuuluu nimetä johtokuntien jäsenet vanhempainkokousten.
Diskurssi Oy VUOROVAIKUTUS YVA:SSA MÄÄRITELMÄ (YVAL 2 §)  Tavoite:... lisätä kansalaisten osallistumista ja tiedonsaantia  Osallistumisella vuorovaikutusta.
Aluehallinnon uudistus ja sisäisen turvallisuuden kehitysnäkymät Kouvola Leena Gunnar Johtaja Kaakkois-Suomen ympäristökeskus.
Projekti käsitteenä Projekti on selkeästi asetettuihin tavoitteisiin pyrkivä ja ajallisesti rajattu kertaluonteinen tehtäväkokonaisuus, jonka toteuttamisesta.
Valtion aluehallintouudistus - Onko palapeli valmis?
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut UKJ business-malli ja korkeakoulujen sisäinen viestintä AMKIT-Linnea yhteiskokous Kristiina Hormia-Poutanen.
Ajankohtaista toimeenpanon näkökulmasta Toimintaryhmien puheenjohtajien tapaaminen Tampere Kirsi Murtomäki ylitarkastaja Varainhoito-osasto.
TUPAKOINTI KOULUAIKANA
KANUUNA+ - vaihtoehtoja Kanuunan laajentumiseen alle asukkaan kuntiin. Kanuunan nuorisopoliittinen arvostus ei ole kehittynyt sen kansallisen ja.
TURVALLISUUDEN JOHTAMISEN VASTUUT JA TEHTÄVÄT Pertti Salo SK Protect Oy toimitusjohtaja Protect yhteistyökumppaneiden miniturvallisuusseminaari
Yhteistyö ensihoidossa Lapin ja Länsi-Pohjan sote-seminaari, pohtimolampi Vesa Kauppinen, vastaava sh, operatiiviset toiminnot.
Jopox Viestintäkanavien roolit & Aloitusopas Tom Hedman.
ÄKKILÄHTÖ MINKÄ YHDEN TAVARAN SINÄ OTTAISIT MUKAASI?
RAJAVARTIOLAITOS – TURVANASI MERELLÄ RVL:n päällikkö vara-amiraali Jaakko Smolander
1. Kasva urheilijaksi Oulussa URHEILIJAN / LIIKKUJAN POLKU.
ÄKKILÄHTÖ 2016 Oulun malli. Punaisen Ristin valtakunnallinen valmiusharjoitus lauantaina Harjoitellaan ja kehitetään osastojen auttamisvalmiutta.
TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Hallituksen ehdotus
Ulkoiset pelastussuunnitelmat / harjoitukset
Jaakko Valtonen, Neste Oyj
PELASTUSTOIMINNAN JÄRJESTELYT SISÄVESIALUEILLA
Tutkija Heikki Harri Onnettomuustutkintakeskus
SUURONNETTOMUUSHARJOITUS Harjoituksista oppiminen
Koulutuksen tavoite Tavoitteena on, kehittää sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön valmiuksia havaita ja arvioida kotonaan asuvien asiakkaidensa palo-
Valviran ja sairaaloiden lääkintälaitehuollon yhteistyön kehittäminen
Pelastuslaitoksen ja toiminnanharjoittajan yhteistyö
15 Turvallisuus ja varautuminen
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Kuntatieto –ohjelman Muutosseminaari
Yhteistoiminnallinen kokous
Oppimisen ja koulunkäynnin tuki Oppilashuolto
Valmentaja/ohjaajapassi
Suomen Ekonomien jäsenlähettilyys
Ohje on seuraavassa diassa
Kotimaanliikenteen matkustaja-alusyrittäjien turvallisuuspäivä
Ulkoisen pelastussuunnitelman laadintaa koskevasta lainsäädännöstä
Siviilivalmiusyksikön päällikkö Jussi Korhonen, SM/PEO
INTRO HOPEPOWERIIN Tämä on Powerpoint esityksen etusivu. Tälle sivulle tulee esityksesi nimi. Alalaidassa on HOPE-hankkeeseen liittyviä logoja. IKATAn.
YLEISINFO RISKIKARTOITUKSET JA RISKINARVIOINTI PELASTUSLAITOKSISSA
Johtamiseen liittyvät huomiot UPS-harjoituksessa
LUKIO-TET Viherlaakson lukion ensimmäisen ja toisen vuositason opiskelijoiden työelämään tutustuminen keväällä 2015.
Erityistä vaaraa aiheuttavien kohteiden ulkoiset pelastussuunnitelmat ja harjoitukset Vantaa Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos Pasi Kääriäinen.
Ulkoinen pelastussuunnitelma päivystävän palomestarin työkaluna
Ulkoiset pelastussuunnitelmat ja harjoitukset seminaari
Asevelvollisuuden tulevaisuus Toiminnanjohtaja Janne Kosonen
Konsensussopimuksen tiekartta: Mistä kokoustetaan?
Koulutusiltapäivä lk. 7-9 opettajille
Pelastustoimen toinen sisältötyöpaja
VAK-turvallisuusselvitykset
ELY:n toiminta Raahen öljyonnettomuudessa
Pelastustoimen uudistaminen jatkuu - maakuntauudistus etenee
Pelastustoimen kehittämishankkeen työryhmien vaihe I Lakihanke
Esityksen Nimi Esittäjän nimi.
Opettajalla huoli Ilmoitus- velvollisuus poliisille
SEVESO SUURONNETTOMUUSHARJOITUSTEN JÄRJESTÄMINEN JA VALVONTA
Tommi Mattila Valmiuspäällikkö Suomen Punainen Risti Hämeen piiri
Esityksen transkriptio:

Kymenlaakson pelastuslaitos Tämä on perussivu mikä esim on alustuspuheen ajan tai jos vain still-kuvana jossain taustalla tarvitaan sekä tarvittaessa esityksen viimeinen sivu. 2 dia on esityksen virallinen etusivu. www.kympe.fi

ULKOISEN PELASTUSSUUNNITELMAN MUKAINEN HARJOITTELU -SUUNNITTELU Käytä Trebuchet MS fonttia, otsikoissa lihavoituna. Vaihtoehtona Verdana. Punaiset tehostekehykset ovat toisistaan irrallisia ja siirrettävissä tekstin korkeuden mukaan. Teksti asettuu keskitetysti punaiseen kehykseen.

TARKOITUS Ulkoisen pelastussuunnitelman ja kohteen sisäisen pelastussuunnitelman toimivuuden varmistaminen Harjoitus ei ole vain pelastustoimen ja kohteen keskinäinen harjoitus Viranomaistahojen ja toiminnanharjoittajien yhteistyö suuronnettomuuden hallintaan saamiseksi. Tärkeää ei ole, voiko turvallisuusselvityksessä tai vaaran arvioinneissa pohdittu tapahtua tai mikä voisi olla tarkka syy onnettomuuden tapahtumiseen -> On keskityttävä onnettomuuden seurauksien hallintaan ja lisävahinkojen estämiseen .

SÄÄDÖKSIÄ JA OHJEISTUKSIA Pelastuslaki (379/2011) 35§ Johtaminen yhteistoimintatilanteessa > jos pelastustoimintaan osallistuu useamman toimialan viranomaisia, tilanteen yleisjohtajana toimii pelastustoiminnan johtaja 46§ Yhteistyö pelastustoiminnassa > osallistumisvelvoite viranomaisille suunnitteluun ja toimimiseen onnettomuus- ja vaaratilanteissa niin, että pelastustoiminta voidaan toteuttaa tehokkaasti > em pykälää täydentää 49§. Velvollisuus antaa virka-apua ja asiantuntija-apua viranomaiselle

SÄÄDÖKSIÄ JA OHJEISTUKSIA Tukesin nimeämät dominokohteet 18.8.2015 Seuraavilla teollisuusalueilla voi vaarallisten kemikaalien käsittelystä ja varastoinnista seurata suuronnettomuus, joka voi levitä laitokselta toiselle (ns. dominovaikutus.) Paikkakunnat ja teollisuusalue (Tukeskohteet, ei ratap) Hamina, Hilloniemi. Harjavalta, suurteollisuuspuisto Kokkola, Ykspihlaja. Kotka, Mussalo Laukaa, Vihtavuori. Oulu, Nuottasaari Oulu, Vihreäsaari. Oulu, Laanila Pori, Kuparipuisto. Pori, Tahkoluoto Porvoo, Kilpilahti. Raahe, terästehtaan alue Rauma, satama. Tornio, Röyttä

SÄÄDÖKSIÄ JA OHJEISTUKSIA Sisäministeriön ja Tukesin yhteinen kirje 13.6.2014 koskien SUURONNETTOMUUSHARJOITUSTEN TOTEUTTAMISTA TEOLLISUUSALUEELLA Tukes ohje 2014; Kemikaalilaitosten yhteistoiminta onnettomuuksien ehkäisemiseksi Pelastuslaki (379/2011) 48§ Erityistä vaaraa aiheuttavien kohteiden ulkoinen pelastussuunnitelma - > ”ydinlaitos” - > ” Sevesolaitos” - > ” kaivannaisjätteen alue” - > ” kemikaaliratapiha” - > ” IMO-kenttä satamassa”

VIRANOMAISTEN RESURSSIT RAJOITTAVAT… Monilla pelastustoimen alueilla useita pelastuslain 48§:n tarkoittamia kohteita: - > Sairaanhoitopiiri, poliisi, puolustusvoimat, rajavartiolaitos, hätäkeskus, Trafi, (AVI) voivat usein osallistua täysipainoisesti vain yhteen harjoitukseen vuodessa - VUODEN PÄÄHARJOITUS - > Muut kuluvan vuoden harjoitukset voidaan toteuttaa kevyempinä; kenttäharjoituksena, virtuaaliharjoituksena tai karttaharjoituksena (SM/Tukes kirje 13.6.2014)

HARJOITUKSEN SUUNNITTELU Harjoituksen suunnitteluun on syytä varata vähintään puoli vuotta Aloituskokoukseen kutsutaan - toiminnanharjoittajan edustaja - sairaanhoitopiiri - poliisi - raja-alueilla merivartiosto/rajavartiolaitos - Trafi - puolustusvoimat - ympäristöviranomainen - hätäkeskus - tarvittaessa kunta AVI (pelastuslain 48§ mukaisesti AVI valvoo harjoitusten toteutumista ja pelastusasetuksen 5§ mukaisesti osallistuu pelastuslaitosten ja pelastustoimeen osallistuvien muiden tahojen yhteistoimintaa edistävien suuronnettomuusharjoitusten suunnitteluun ja järjestämiseen)

HARJOITUKSEN SUUNNITTELU Harjoituksen suunnittelun aloituskokouksessa - ilmoitetaan harjoituksen johtaja, varajohtaja, harjoituksen sihteeri - päätetään harjoitukseen osallistuvat tahot ja harjoituksen tavoite - esitetään mahdollinen alustava harjoituskuvaus, joka perustuu turvallisuusselvityksiin/vaaranarviointeihin - sovitaan harjoituksen laajuus (kohteessa jokainen toiminnanharjoittaja osallistuu harjoitukseen + alueen ulkopuoliset vaikutusalueella olevat koulut ,päiväkodit ym) - sovitaan harjoituspäivämäärä - päätetään seuraavat kokoukset ja harjoituksen jälkeinen yhteenvetopalaveri – harjoitusraportin esittely

HARJOITUKSEN SUUNNITTELU Harjoituksen suunnittelun aloituskokouksessa eri tahot ilmoittavat millä resursseilla osallistuvat harjoitukseen. Suunnittelukokouksessa kuullaan muiden viranomaisten harjoitustarpeet ja mahdollisesti muutetaan harjoituskuvausta em tarpeiden mukaisesti. Monille pelastustoimintaan osallistuville viranomaisille riittää osallistuminen vuodessa yhteen pelastustoimen suuronnettomuusharjoitukseen päivittääkseen omat valmiussuunnitelmansa. Kohteen toiminnanharjoittajan johtoryhmän osallistuminen harjoitukseen

HARJOITUKSEN SUUNNITTELU Harjoituksen suunnittelun kokonaistilanteen hallinta on haastavaa Suunnittelukokousten pituus syytä pitää kahdessa – kolmessa tunnissa Perustettava alatyöryhmiä Suunnittelukokouksissa - päätetään tehtäväkokonaisuudet - niiden ”hoitajat” - mihin kokoukseen mennessä tehtävä esitellään Suunnittelun hallitsemiseksi voidaan pitää tehtäväluetteloa tai vastaavaa

DOMINOHARJOITUKSEN KRITEERIEN TÄYTTYMINEN….

VIRANOMAISTEHTÄVIÄ MUSSALO 2015 HARJOITUKSEEN ? VIRANOMAISET PÄIVITTÄVÄT OMAT VALMIUSSUUNNITELMANSA HARJOITUKSESSA ESITETTYJEN UHKAKUVIEN MUKAISESTI SEKÄ HARJOITUKSESTA SAAMANSA HAVAINTOJEN PERUSTEELLA Poliisi; alueen eristäminen. Osallistuminen mahdolliseen ISPS harjoitukseen Suomenlahden merivartiosto; merialueen eristäminen. Osallistuminen mahdolliseen ISPS harjoitukseen. Potilaskuljetukset Puolustusvoimat; potilaskuljetukset, poliisin avustaminen alueen eristämisessä. Avustaminen maalitoiminnassa. Utista sammutusauto. Ilmatilan hallinta Carea; ensihoitotehtävät, ensihoidon johtaminen Liikennevirasto, väylien sulkeminen Kaakkois-Suomen ELY-keskus, ympäristöviranomainen SATAMAN JA TEOLLISUUSALUEEN YRITYKSET HaminaKotka Satama Oy, laivojen osallistuminen harjoitukseen, portin toiminnot, johtoryhmän kokoontuminen Steveco, lastaustoiminnan keskeyttäminen, suojautuminen, IMO kentän toiminnot Muut yritykset, sisäisen pelastussuunnitelman tarkistaminen, suodatinnaamarit, sisälle suojautuminen, alkusammutusvälineiden tarkistaminen

2005 PUOLASSA 1. 4 LUOKAN 20FT KONTIN KOERÄJÄYTYS (1 2005 PUOLASSA 1.4 LUOKAN 20FT KONTIN KOERÄJÄYTYS (1.4, EI MASSARÄJHDYSVAA- RALLINEN) MUSSALOON SAAPUU EDELLEEN KO.KONTTEJA….

MIELENKIINTOISIA SUUNNITTELUKOKOUKSIA KIITOS MIELENKIINTOISIA SUUNNITTELUKOKOUKSIA