Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KANUUNA+ - vaihtoehtoja Kanuunan laajentumiseen alle 40 000 asukkaan kuntiin. Kanuunan nuorisopoliittinen arvostus ei ole kehittynyt sen kansallisen ja.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KANUUNA+ - vaihtoehtoja Kanuunan laajentumiseen alle 40 000 asukkaan kuntiin. Kanuunan nuorisopoliittinen arvostus ei ole kehittynyt sen kansallisen ja."— Esityksen transkriptio:

1 KANUUNA+ - vaihtoehtoja Kanuunan laajentumiseen alle 40 000 asukkaan kuntiin. Kanuunan nuorisopoliittinen arvostus ei ole kehittynyt sen kansallisen ja kansainvälisen nuorisotyöllisen painoarvon ja asiantuntijuuden edellyttämällä tavalla. ”Keskusteltiin pienempien kuntien mukaantulosta Kanuuna verkostoon/verkoston toimintaan… Lasse valmistelee seuraavaan kokoukseen esityksen, joka esitellään Turun Teemaseminaarissa.” (Ohjausryhmän päätös 5.3.2015)

2 SUOMEN KUNNAT ASUKASMÄÄRÄN MUKAAN

3 VAIHTOEHTO 1 Toimitaan kuten ennenkin. Tehostetaan ei- jäsenkuntiin suunnattua tiedotusta Kanuunan toiminnasta erityisesti sen verkkosivuista. Arviointia: Kanuuna voi jatkaa toimintaansa nykyisellä hyväksi ja tehokkaaksi todetulla formaatilla. Verkoston tuottaman tiedon käyttö tehostuu ja laajentuu sen ulkopuolisiin kuntiin, mutta menettely ei olennaisesti lisää verkoston mandaattia tai mielikuvaa nykyistä laajemmin suomalaisen kuntakentän nuorisotyötä edustavana organisaationa.

4 VAIHTOEHTO 2 Kanuuna +: Pienempien kuntien jaosto osaksi Kanuunan toimintaa. Kevyin mahdollinen, mutta kuitenkin yhteistyöllinen rakenne: AVIen alueelta valitaan kustakin yksi kunta ja tämä porukka kokoontuu sekä itsenäisesti, että tarvittaessa Kanuuna- verkoston kanssa. Edustaja ohjausryhmässä. Osallistuminen Kanuunan verkostoihin, Kanuunan verkkosivut jaoston käyttöön. Arviointia: Tiedonvälitys pieniin kuntiin tehostuu, syntyy keskusteluyhteys ja mahdollisuus kaikkia kuntia koskevaan edunvalvontaan. Olisi eduksi OKM:n valitessa "osaamiskeskuksia". Kanuunan nykyisiä toiminta- ja kokouskäytäntöjä ei tarvitse olennaisesti muuttaa, mutta hallintoresursseja ja määrärahoja tarvitaan lisää. Nettisivut uusittava pienten kuntien erityispiirteiden ja erilaisuuden huomioivaksi.

5 VAIHTOEHTO 3 Kanuuna +: Kanuunan ja pienempien kuntien yhteistyöverkosto. Kanuuna ottaa aktiivisen roolin näiden kuntien organisoitumiseen Kanuunan yhteistyöverkostoksi. Yhteistyö Kanuunan kanssa voisi tarkoittaa molempien ohjausryhmän edustajien osallistumista toinen toistensa tapahtumiin, mahdollisesti joka toinen tai kolmas vuosi/tarpeen mukaan toteutettavaa kaikkien kuntien nuorisotoimesta vastaavien virkamiesten yhteistä tapaamista. Voi miettiä sähköisen tiedottamisen toteuttamista osana Kanuunan verkkosivuja ja osallistumista Kanuunan verkostojen toimintaan. Arviointia: Yhteistyö pienempien kuntien kanssa saa säännöllisen ja kiinteän muodon. Tiedon välittyminen Kanuunasta tehostuu ja Kanuuna voi perustel- lusti toimia koko Suomen kuntien nuorisotyökentän edustajana ja edun- valvojana. Tämä merkitsisi olennaista edustavuuden ja painoarvon muuttu- mista. Samalla kuitenkin Kanuunan ja sen kokousten osanottajien määrä lisääntyy. Tämä voi vaikuttaa myös Kanuunan sisäiseen vuorovaikutukseen ja yhteisöllisyyteen. Organisatorinen ja taloushallinnollinen työ lisääntyy ja budjetin täytyy kasvaa. Kokousten agendat voivat muuttua.

6 VAIHTOEHTO 4 Kanuuna+: Pienempien kuntien oma verkosto. Kanuuna tukee pienempien kuntien järjestäytymistä omaksi verkostokseen. Kanuuna solmii kyseisen verkoston kanssa strategisen kumppanuuden, jonka puitteissa sovitaan yhteistyöstä, mukaan lukien yhteinen kehittämistyö, tiedon vaihto ja edunvalvonta. Arviointia: Kanuunan toimintamuodot voivat jatkua varsin pitkälle nykyisellään. Mahdollisuudet toimia valtakunnallisena edunvalvojana voivat lisääntyä, mikäli kumppanuudessa löytyy yhteinen sävel. On myös mahdollista, että pienempien kuntien nuorisotoimet keskittyvät vain omaan toimintaansa, niiden painopisteet ja tavoitteet eroavat Kanuunan vastaavista ja yhteisen edunvalvonnan ja kehittämisen sijaan molemmat fokusoivat omiin, mahdollisesti kilpaileviin agendoihin.

7 1.TOIMITAAN KUTEN ENNENKIN 2.PIENEMPIEN KUNTIEN JAOSTO OSAKSI KANUUNAA 3.KANUUNAN JA PIENEMPIEN KUNTIEN YHTEISTYÖVERKOSTO 4.PIENEMPIEN KUNTIEN OMA VERKOSTO


Lataa ppt "KANUUNA+ - vaihtoehtoja Kanuunan laajentumiseen alle 40 000 asukkaan kuntiin. Kanuunan nuorisopoliittinen arvostus ei ole kehittynyt sen kansallisen ja."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google