Yhteinen keittiö -hanke Marttaliitto

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kokemuksia ja kommentteja arvioinnista Rehtori Maija Vehviläinen Lahden Diakoniasäätiö Lahden diakonian instituutti.
Advertisements

Alueverkoston ohjelma Nuorten Ystävien tervehdys, pääsihteeri Arja Sutela Järjestöjen mahdollisuudet Oulun kaupungin kuntalaislähtöisen kaupunkikehittämisen.
Mielenterveys- ja päihdeasiakas terveyskeskuksessa - Palvelumuotoilulla parempia palveluita riskiryhmille päätösseminaari Salon avoterveydenhuollon.
TIPTOP – Lessons learnt Sisältö Tiptop-projektissa opittua, osallistujien terveiset seuraaville projekteille. Mitä tässä projektissa onnistui.
Ikäihmisten hyvinvointipalvelut nyt ja tulevaisuudessa vanhustyön johtaja Anna Haverinen
Innovatiiviset hankinnat vauhdittamaan SOTE-kehitystä Kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee STM, Meritulli.
Projekteista pysyviksi käytänteiksi Sakari Kainulainen Sokran hanketyöpaja , Kuopio.
MYK Päivätoiminnan sisällön kehittäminen Päivätoiminnan laajentuminen Vuosikello Henkilöstölle ja asiakkaille Haasteita: -Muistisairaita 1599.
ALOITUSINFO PROJEKTIKOORDINAATTORI SARI ÅGREN Toimintakulttuurin kehittäminen.
Alueverkoston ohjelma Rovaniemen Järjestötalon esittely, Suvimaria Saarenpää Sote-uudistus Lapissa, Sanna Hiltunen Sote-uudistuksen valtakunnallinen.
Kysely sosiaalisen median käytöstä
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Järjestöverkoston tapaaminen
VAPAAEHTOISTEN KOULUTUSPÄIVÄ
Innokylän arviointimittari
Perehdy, Opi ja Kehitä - Arvioi! (POKA)
Millaisin mittarein vaikuttavuutta voidaan mitata?
Tervetuloa Innokylään
KUIVAKETJU10 Uudella kosteudenhallinnan toimintamallilla tulevaisuuden haasteita vastaan.
Kumppanuuden monet ulottuvuudet
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Sosiaalialan tehtävärakenne
Tervetuloa Innopajaan
Esityksen nimi / Tekijä
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
Risto Kuronen Vastuuvalmistelija
Tervetuloa Innokylään
Yhteinen keittiö -hanke
Saatteeksi PP-pohjan käyttäjälle
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
Alueellinen yhteistyö hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä
Osallisuus maakunnissa ja niiden valmistelussa
Verkoston toiminta kehittyy – missä mennään?
Yhteinen keittiö -hanke Porvoon pilotti
Yhteinen keittiö -hanke
THL:n tuki kehittämishankkeille
Osana HYMY – hyvinvointiympäristön mallintaminen ja ymmärryksen lisääminen verkostohanketta toteutetaan kesällä 2018 korkeakouluharjoittelutyönä selvitys:
Kestävän kehityksen projektit Espoossa
Innopaja
Asukkaat maakunta- ja sote-uudistuksen keskiöön (AKE) -kysely
Viestinnän työkalupakki
Edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta
Edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta
Yhteinen keittiö ohjausryhmä
Saatteeksi PP-pohjan käyttäjälle
Väliarviointi Uneton Suomessa.
Tervetuloa Innokylään!
Järjestölähtöinen maakunta Varsinais-Suomessa Minna Rosendahl, aluejohtaja, V-S:n hyte-työryhmän jäsen JärjestöSotehanke 113, Varsinais-Suomi Varsinais-Suomen.
Yhteinen keittiö -hanke
Innokylästä tukea järjestöille sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöhön , Tampere Erityisasiantuntijat Jaana Joutsiluoma & Minttu Ojanen.
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Yhteinen keittiö -hanke
Arvokas-aloitusseminaarin pienryhmät Jaana Joutsiluoma
Arviointi, vaikutukset ja vaikuttavuus HYTE -työssä
Ohjaus ja yhteistyö -korin tilanne - JORY 7. 5
Innokylän innovaatiokatsaus
Hyvinvointi- ja terveyserot -sivusto
Viestintäsuunnitelma
HYVINVOINTITIEDON KLINIKKA
Innopaja
Hyvät käytännöt pysyvään käyttöön Tavoitteet:
Järjestötieto muutoksessa
Ajankohtaiskatsaus kasvupalveluihin
Osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tukeva toimintakulttuuri 20. 3
IkäArvokas-hanke Löytävää vanhustyötä edistämässä
Järjestö 2.0 hankkeiden jatkosuunnitelma
Osaamisen ennakointifoorumi
OmaLahti –yhdistystapaaminen Monitoimitalo Onni Yhteisen työskentelyn tulokset.
Kuva: Salla Lehtipuu.
Koulutuskiertue Suomen Sotaveteraaniliitto, Leena Seppälä.
Esityksen transkriptio:

Yhteinen keittiö -hanke 2017-2018 Marttaliitto toteuttaa osaltaan hallituksen kärkihankkeen tavoitteita Edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta Hyvät käytännöt pysyvään käyttöön Painopiste hyvien käytäntöjen levittämisessä ja juurruttamisessa Hyvien käytäntöjen kohdentaminen väestöryhmiin, joissa hyvinvointi ja/tai terveys ovat keskimääräistä huonompia Asiakasosallisuus ja palvelumuotoilu eriarvoisuuden kaventamiseksi 17.2.2019

Tavoitteet Missä määrin hanke saavutti tavoitteensa? Yhteistyötä marttapiirien, marttayhdistysten ja Yhteisten keittiöiden välillä syntyi. Määrälliset tavoitteet eivät täysin toteutuneet. Suunnitelmissa oli pitää neljän kerran ruokakurssi ja hyvinvointi-luento jokaisessa Yhteisessä keittiössä. Kursseja pidettiin 18 kpl. Luentoja 17 kpl. 2. Mitä haasteita tavoitteiden saavuttamisessa oli? Yhteistyö lähti hitaasti käyntiin. Alussa oli epäselvyyksiä tavoitteista ja työnjaosta. Loppuvuodesta 2018 toiminta vilkastui. 3. Mikä edisti tavoitteiden saavuttamista? Hankkeesta tiedotettiin marttapiireille useaan kertaan. Yhteyshenkilöiden tiedot toimitettiin kummallekin osapuolelle. 17.2.2019

Keinot Miten käyttämänne keinot edistivät ja/tai heikensivät tavoitteiden saavuttamista? Tiedottaminen ja marttapiirien aktiivisuus auttoivat tavoitteiden saavuttamisessa. 2. Mitä tekisitte nyt toisin? Alueellista yhteistyötä olisi pitänyt tukea paremmin. Tiedonkulkua olisi voinut parantaa. Alueellisten kumppaneiden olisi ollut hyvä yhdessä suunnitella toimintaa. 17.2.2019

Tuotokset ja tulokset Minkälaisia onnistumisia ja haasteita hyvän käytännön toteuttamiseen liittyy kunnissa ja/tai alueilla? Seurakunnat tekevät paljon yhteistyötä marttayhdistysten kanssa. Yhteistyö marttapiirien tekemän ammatillisen neuvonnan kanssa on vieraampaa. 2. Missä määrin hyvä käytäntö on tavoittanut hyvinvointi- ja terveyserojen kannalta olennaisia haavoittuvia ryhmiä? Ruokakursseille ovat voineet osallistua kaikki halukkaat. 3. Miten ammattihenkilöt ovat ottaneet hyvän käytännön vastaan? Ammattihenkilöt ovat ottaneet toiminnan hyvin vastaan. Vapaaehtoisten rooli yhteisöllisessä ruoanvalmistuksessa vaatii vielä hiomista. 4. Mitä tietoa on saatu hyvän käytännön vaikutuksista ihmisten hyvinvointiin ja terveyteen nykyisen hankkeen aikana? Osallistujien ruoanvalmistustaidot ovat lisääntyneet. Osallistujien tieto hyvästä ravitsemuksesta lisääntyi. 17.2.2019

Onnistumisen kriteerit (mittarit) Ovatko onnistumiselle asetetut kriteerit toimivia? - Kriteerit ovat määrällisiä ja laadullisia. Pitkän aikavälin vaikutuksia ei pystytä arvioimaan. 2. Mitä muita kriteerejä on mielekästä käyttää onnistumisen arvioinnissa? - Yhteistyön jatkuminen hankkeen jälkeen. 17.2.2019

Viestintä Miten valtionavustushanke toteutti ulkoista ja sisäistä viestintää juurruttamisen välineenä? - Marttojen toiminnasta Yhteisessä keittiössä on viestitty Martat.fi-verkkosivulla, Martat vinkkaa facebookisssa sekä Martat lehdessä 4/18. 2. Mitä viestinnällisiä toimia toivotte sosiaali- ja terveysministeriöltä kärkihankkeen tulosten juurtumisen tukemiseksi projektin päättymisen jälkeen? - Tukea ja innostusta alueelliseen yhteistyöhön kuntien, seurakuntien ja eri järjestöjen välillä. 17.2.2019

Lisää tietoa Yhteisestä keittiöstä Innokylässä Työtilassa materiaalit https://www.innokyla.fi/web/tyotila4787869/materiaalit Verstaalla perustoimintakuvaus https://www.innokyla.fi/web/verstas4734968/etusivu/-/verstas/perustiedot Toimintamallit https://www.innokyla.fi/web/tyotila4787869/toimintamallit Verkkosivut http://yhteinenkeittio.fi/ Facebook Yhteinen keittiö –hanke (yhteisö) https://www.facebook.com/yhteinenkeittiohanke/ Yhteinen keittiö ystävät (ryhmä) https://www.facebook.com/groups/697894877075738/?fref=ts Twittaa #yhteinenkeittiö https://twitter.com/YhteinenKeittio 17.2.2019

#hyte ja #hyvätervearki #yhteinenkeittiö #hyte ja #hyvätervearki 17.2.2019