Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Yhteinen keittiö ohjausryhmä

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Yhteinen keittiö ohjausryhmä"— Esityksen transkriptio:

1 Yhteinen keittiö ohjausryhmä 16.10.2017
INNOPAJATYÖSKENTELY

2 INNOPAJA ON TYÖSKENTELYTAPA
Toimintatapa ja työväline käytäntöjen moninäkökulmaiseen yhteiskehittämiseen ja eri toimijoiden osallisuuden vahvistamiseen Toimintamalli kehitetty Innokylä-hankkeessa v Kehitettiin tukemaan hyvinvointi- ja terveysalan palvelujen ja toimintatapojen uudistumista Innopajat tukevat avointa, yhteistyössä tapahtuvaa käytäntöjen kehittämistä etenkin sosiaali- ja terveysalalla Innopajassa monipuolinen joukko toimijoita työskentelee yhdessä jonkin tietyn käytännön kehittämiseen liittyvän haasteen tai kysymyksen parissa Eri näkökulmien yhteensovittaminen rikastaa kehittämistyötä ja edistää tulosten hyödyntämistä osana perustoimintaa

3 INNOPAJATYÖSKENTELY

4 INNOPAJATYÖSKENTELYN PERUSRAKENNE
Pajatyöskentelyn periaatteiden ja työskentelytavan esittely Yhteinen keskustelu työskentelyn tavoitteista Työskentelyosio Tulosten purku Arvioiva loppukeskustelu.

5 Yhteinen keittiö VERSTAS

6 INNOVAATIOMALLI

7 Yhteinen keittiö perustoimintakuvaus
Näkökulmat: asiakasnäkökulma, ammattilaisnäkökulma, organisatorinen näkökulma ja poliittis-hallinnollinen näkökulma Perustiedot ja lyhyt kuvaus  (ydinsisältö) Tarpeet ja tavoitteet Toimijat: Yhteisen keittiön vastuutoimija(t) ja yhteistyökumppanit Tehtävät ja työnjako: paikallinen tiimi ja  sen vastuuroolit konseptoinnin mukaiset  = koordinaattori, yksikön vetäjä, palveluvastaava, keittiövastaava, (+nimet) Yhteisen keittiön käytössä olevat tilat Tiedot, taidot , välineet (mm. olennainen osaaminen) Periaatteet ja säännöt (sekä lait ja asetukset) Talous: paikallinen budjetti ja rahoitusvastuun jakautuminen Viestintä (sisäinen ja ulkoinen & some) Toiminta ja arviointi (kuka, ketä, miten, milloin, missä) Kehittämishaasteet

8 Yhteinen keittiö toimintamalli
Lyhyt kuvaus  (ydinsisältö) Käyttötarkoitus Kehittäjät Toteutus Lisätietoja Toimintamalliin voi laittaa linkkejä ja kuvia

9 Yhteinen keittiö askelmerkkejä hyvien käytäntöjen levittämiseen
1. Innostu - se kannattaa! 2. Kokoa joukot! 3. Ota meihin yhteyttä! 4. Saatavissa tukea ja yhteisövalmennusta!

10 Yhteinen keittiö perustamisen askelmerkit (luonnos)
Tarvitaan innostaja (paikallinen koordinaattori) =>moniääninen innostajajoukko & toimiva yhteistyö 2-5 sitoutunutta ihmistä, jotka sitoutuneet yhteisiin arvoihin ja tavoitteisiin Paikallisten toimijoiden kartoitus ja mukaan saaminen & yhdessä tekeminen Yhteistyötoimijat, sidosryhmät, paikallinen tukiverkosto Yhteiset arvot: asukaslähtöisyys, avoimuus, osallisuus, yhteisöllisyys (tittelit narikkaan!) Alueen ihmisten tarpeiden tunnistus => yhteinen tavoite Sellaista tarjontaa millä asukkaat saadaan mukaan, premiumtuote – asukkaat mukaan suunnitteluun ja toteutukseen! Käytettävissä olevien resurssien kartoitus: Käytettävissä olevat tilat: helposti saavutettava, neutraali ja muunneltava tila, viihtyisä ympäristö houkuttaa myös maksavia Henkilöresurssit ja toimintabudjetti (eurot) Hävikkiruoka ja sen hyödyntäminen Yhteiset pelisäännöt, joita tarkennetaan tarvittaessa Paikallinen tiimi: hyvä johtaminen ja toiminnan koordinointi Paikallisen tiimin kolme nimettyä roolia: yksikön vetäjä, palveluvastaava, keittiövastaava Viestintä, viestinnälliset mahdollisuudet Jatkuva toiminnan ja sen kehittämisen arviointi

11 Väliarviointi 31.12.2017 mennessä
Väliarvioinnissa tarkastellaan hankkeen etenemistä arvioivalla otteella. Tarkastelu voi ulottua hankkeen odotettuihin vaikutuksiin siltä osin, kuin se tässä vaiheessa on mahdollista.  Väliarviointi koostuu seuraavista elementeistä: Tiivis arviointiraportti, joka voi olla ppoint-esitys tai vuokaavio tai joka voi muuten poiketa tavanomaisesta tekstiraportista. Väliarviointia on hyvä täydentää kuvioilla ja taulukoilla. Toimintamallin kuvaus Innokylään. Kuvaus voi olla vielä keskeneräinen, mutta uskottavasti aloitettu kuvaus on osa väliarviointiraporttia. Lisäksi palautekysymykset sosiaali- ja terveysministeriölle: Miten kehittäisit sosiaali- ja terveysministeriön valtionavustushankkeellenne tarjoamaan tukea? Mitä muuta palautetta haluaisit antaa sosiaali- ja terveysministeriölle?

12 Väliarvioinnin kysymykset
Tavoitteet: Missä määrin hankkeessa on edetty kohti tavoitteiden saavuttamista? Mitä haasteita tavoitteiden saavuttamisessa on ollut? Mitä tukea tavoitteiden saavuttamiseksi tarvitaan? Keinot: Miten käyttämänne keinot ovat edistäneet ja/tai heikentäneet tavoitteiden saavuttamista? Miten käyttämiänne keinoja on tarpeen kehittää? Tuotokset ja tulokset: Minkälaisia onnistumisia ja haasteita hyvän käytännön toteuttamiseen liittyy kunnissa ja/tai alueilla? Missä määrin hyvä käytäntö on tavoittanut hyvinvointi- ja terveyserojen kannalta olennaisia haavoittuvia ryhmiä? Miten ammattihenkilöt ovat ottaneet hyvän käytännön vastaan? Mitä tietoa on saatu hyvän käytännön vaikutuksista ihmisten hyvinvointiin ja terveyteen nykyisen hankkeen aikana? Onnistumisen kriteerit (mittarit): Ovatko onnistumiselle asetetut kriteerit toimivia? Millä tavalla kriteeristöä tulisi mahdollisesti kehittää tai tarkentaa? Viestintä: Miten valtionavustushanke on toteuttanut ulkoista ja sisäistä viestintää juurruttamisen välineenä? Miten valtionavustushankkeen ja Hyvät käytännöt pysyvään käyttöön -projektin viestintää tulisi kehittää, jotta se tukisi hankkeen työtä mahdollisimman hyvin?


Lataa ppt "Yhteinen keittiö ohjausryhmä"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google